Mitä ovat kryptovaluuttahaarukat? – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kovahaarukasta ja pehmeästä haarukasta

mainos Phemex

Kryptovaluutan haarukat – Hintojen epävakauden ja epävakauden lisäksi – syövät ja mahdolliset seuraukset

Cryptocurrency Forksin perusteiden ymmärtäminen?

Enemmän kuin mitä voit lukea, näiden kryptovaluuttojen työskenteleminen on aina ollut tehtävä useimmille meistä.

Kuten jo tiedämme, nämä erilaiset kryptovaluutat (rahakkeet ja kolikot), jotka tunnetaan myös nimellä digitaalinen raha, ovat vain tietokoneella tuotettuja koodeja. Epäilemättä sama voidaan kuitenkin helposti selittää yhtenä parhaista esimerkkeistä hajauttamisesta.

Periaatteessa termi ”kryptovaluutta” syntyi sen jälkeen, kun oli tunnustettu tosiasia, että nämä kolikot tai rahakkeet ovat salattuja osia julkisista pääkirjoista, jotka tunnetaan yleisesti nimellä estoketju. Jos haluat lisätä lisää tosiasialuetteloon, kenenkään sallitaan lisätä osoite ja digitaalinen allekirjoitus minkä tahansa tapahtuman todentamiseksi, sille voidaan lisätä uusi sivu tähän julkiseen kirjanpitoon, jos heillä on oikea ratkaisu matemaattiseen yhtälöön.

Lyhyesti sanottuna, kuten mikä tahansa muu tietokoneohjelma, voidaan varmistaa, että heidän kolikonsa kukoistaa säännöllisten päivitysten ja muutosten avulla. Ja päinvastoin varmistaaksemme, ettei mikään mene pieleen, on varmistettava, että ne ovat hyvin varovaisia, samalla kun vastaavat vanhempien kolikoiden yhteensopivuutta uusien kolikoiden kanssa.

  • Ketjun jakaminen – kuten tiedämme, kryptovaluutat perustuvat lohkoketjuihin, jotka eivät ole muuta kuin tietolohkot, jotka kestävät kasvaa muodostaen tietoketjun. Sieltä Salausvaluutan haaroittaminen maallikkokielellä ei ole muuta kuin jakamalla niiden perustana olevat tietoryhmät ja saamaan ne toimimaan eri suuntiin eri säännöillä.

Mitkä ovat cryptocurrency Forksin tärkeimmät syyt?

Samanaikaisesti on nyt lueteltu kaksi eri syytä.

  • Satunnainen haarukka – kolikoiden yhteensopivuus voidaan mainita yhtenä tämän segmentin tärkeimmistä syistä.

Yleensä tapahtuu, että ihmiset, jotka käyttävät eri ohjelmistoversioita, lopulta luovat kaksi erilaista kirjanpitoa (yksi uudesta ja toinen vanhasta). Kun sama tapahtuu, kolikkokehittäjien on nopeasti poistettava virheet ja työskenneltävä prosessissa luotujen eri lohkoketjujen yhdistämiseksi.

Jos kehittäjät päättävät muutoksista, jotka johtavat ristiriitaisuuksiin vanhemman ja uuden version välillä, syntyy ”hard fork”.

  • Muutos pöytäkirjan taustaa koskevissa säännöissä – olipa kyse sitten ydinsäännön muuttamisesta kuten lohkon koon suurentamisesta tai uuden ominaisuuden lisäämisestä toimintojen parantamiseksi, tässä luokassa esiintyviä haarukoita pidetään pysyvinä. Lisäksi on tärkeää, että kaikkien kolikoita käyttävien käyttäjien on päivitettävä kaikki sovellukset, jos he haluavat kolikkotyypin oikein.

Edellä mainitussa luokassa esiintyvät haarukat voidaan jakaa kahteen osaan, jotka ovat pehmeä haarukka ja haarukka.

Tärkeimmät kryptovaluuttahaarukat

  • Pehmeä haarukka – Korotettu ohjelmisto, joka sopii hyvin vanhempaan kuvaukseen

Paljon rauhallista työskennellä, koska vain pienen osanottajien yhteisön on päivitettävä.

Vaikka päivittämättömien osallistujien toiminnallisuus vaikuttaa, tämä osa antaa ohjelmiston vanhemman version omaaville osallistujille mahdollisuuden osallistua tapahtumien validointiin ja todentamiseen.

  • HARD FORK – Ohjelmistopäivitys ei sovi vanhempaan kuvaukseen

Tuloksena on ikuinen ristiriita lohkoketjussa.

Kaikkien osallistujien on pakko päivittää uudempaan muotoon, muuten he eivät voi osallistua tai kestää todentamaan uusia tapahtumia.

Vähemmistöketjun tapauksessa osallistujat voivat löytää tuen, kaksi ketjua on samanaikaisesti olemassa.

  • Suunniteltu kova haarukka – Jos protokollan edistyminen on jo määrätty projektin etenemissuunnitelmassa, se voidaan luetella suunnitellun etenemissuunnitelman osassa. Suurimman osan ajasta sama johtaa vanhan ketjun kuolemaan, koska koko kehittäjätiimin johtama yhteisö siirtyisi uuteen ketjuun.

Muutama esimerkki suunnitellusta kovahaarukasta – Ethereumin Bysantti tapahtui lokakuussa 2017, Moneron haarukka tammikuussa 2017.

  • Kiistanalainen haarukka – yleensä luonut osa yhteisöä muutamalla merkittävällä muutoksella koodiin (parempi versio niiden mukaan) sen jälkeen, kun on ollut erimielisyyksiä muusta.

Muutama esimerkki kiistanalaisesta kovasta haarukasta

Bitcoin Hard Fork

Bitcoin-käteinen – osa yhteisöstä halusi kasvattaa lohkon kokoa 1 Mt: sta 8 Mt: ksi, jotta enemmän tapahtumia voidaan käsitellä ja käyttäjän maksamia maksuja voidaan vähentää, joten kova haarukka johti Bitcoin-käteiseen.

20. heinäkuuta 2017 – lohkon korkeudella 476768 – BIP 91 (tunnetaan myös nimellä lohkoketjun parantamista koskeva ehdotus) ohjelmoitiin laukaisemaan bock-korkeudella 477120, joka oli tarkoitettu kaivostyöläisten muodostaman lohkon heittämiseen. Jotkut yhteisön jäsenet kuitenkin tunsivat, että BIP 91: n hyväksyminen ilman lohkon koon yhdistämistä ei tekisi oikeutta ihmisille, jotka käsittelevät Bitcoinia sijoituksena eikä pelkästään kaupallisena valuuttana..

Sieltä tuli kovan suunnitelma haarukka Bitcoinia, jonka Bitmain ilmoitti ensimmäisen kerran. Pohjimmiltaan kryptovaluuttahaarukoiden tavoitteena oli lisätä tapahtumien määrää, joita sen pääkirja voi käsitellä lisäämällä lohkon kokoa.

Ethereumin kova haarukka

Ethereum klassikko – Ethereum classicin alkunsa saanut Ethereumin kova haarukka suunniteltiin varaamaan hakkeroinnin vaikutukset hajautetulle itsenäiselle organisaatiolle tai yksinkertaisesti DAO: lle.

Toukokuussa 2016 DAO: n pääomasijoitusrahasto keräsi 168 miljoonaa dollaria aikomuksena sijoittaa projekteihin älykkäitä sopimuksia käyttäen.

Toukokuussa 2016 julkaistiin todisteet, joissa eritellään DAO: n turvallisuusalttiudet ja miten eetteriä voidaan varastaa heiltä.

Kesäkuussa 2016 3,6 miljoonaa (50 miljoonan dollarin loppu) siirrettiin toiselle tilille ilman omistajan suostumusta.

Heinäkuu 2016, kovahaarukka päätettiin toteuttaa Ethereum-yhteisön jäsenten ja DAO: n suostumuksella tilanteen ratkaisemiseksi poistamalla eetteri, joka otettiin käyttöön.

Ethereum classic syntyi, koska harvat Ethereum-yhteisön jäsenet hylkäsivät kova haarukka muuttumattomuuden perusteella.

Ovatko kryptovaluuttahaarukat hyviä vai huonoja?

epäilemättä kahdesta olemassa olevasta Blockchainista vain yksi voi saavuttaa oikean tilan, mikä tarkoittaa, että väärään lohkoketjuun tallennetut tapahtumat voivat kadota. Parasta olisi, että ihmisiä varoitettaisiin ja vältettäisiin tapahtumia, kunnes haarukka on ratkaistu.

Kolikoiden mahdollinen menetys saman aikana saattaa pelottaa käyttäjän tai osallistujan käyttämään kyseistä kolikkoa Kryptovaluutta.

Usein päivitykset ja häiriöt aiheuttavat lisätyötä ja saattavat houkutella käyttäjää siirtymään kohti vakaampaa kolikkoa.

Lisää riskiä, ​​joka saattaa johtaa kolikoiden ja rahakkeiden hävittämiseen tai myyntiin

Yksi lohkoketju saattaa tulla hallitsevammaksi tai sitä voidaan suosia, mikä johtaa toisen arvon alhaisempaan arvoon ja yhteisöön

Kuinka vaikeaa on haarata kryptovaluutta?

Vastaus olisi teoriassa kyllä, mutta ei kaikkien polun esteiden takia.

Pohjimmiltaan kuka tahansa voi työskennellä kehityksen parissa ja tehdä ohjelmistoon kaivattuja päivityksiä tarttumalla myöhemmin GitHubin salaustunnukseen. Tukea riittäviltä kaivostyöläisiltä ja käyttäjiltä ei kuitenkaan voida koskaan pitää helposti tehtävänä. Lisäksi arvostuksen saaminen lähelle alkuperäistä ei ole myöskään lasten leikkiä.

Onko sinulla vielä kysyttävää kryptovaluuttahaarukoista? Kerro meille alla kommenteissa, sisällytämme ne seuraavaan tietämyskannan artikkeliin.

Tilaa päivittäiset uutiset Bitcoinista ja muista kryptovaluutoista.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me