Hvordan kryptovalutaudvekslinger har mistet mere end $ 1,5 mia i investorfonde

Markedet for kryptokurrency er i øjeblikket værd omkring $ 350 milliarder USD. Sammenlignet med mere traditionelle markeder ser det ikke meget ud. Guld, som eksperter ofte sammenligner Bitcoin med, er værd at være tæt på $ 8 billioner USD.

Dette er dog kun et perspektiv. Et andet perspektiv er det faktum, at mere end $ 1,5 mia i investorfonde er blevet stjålet fra forskellige børser i løbet af de sidste 10 år.

Det er en masse penge, og det er et problem, der ikke forsvinder. Faktisk, når kryptokurrencyudvekslingsteknologi skrider frem, gør hackingsteknikker og tricks det også.

Mt. Gox: Et fejl, vi ikke lærte af

Det hele begyndte med Mt. Gox. Drift mellem 2010 og 2014, når det er højst, Mt. Gox håndterede mindst 70 procent af Bitcoin-transaktionerne.

Det faktum, at Mt. Gox-webstedet var oprindeligt beregnet til at handle Magic: The Gathering-kort online burde måske have skrevet på væggen til kryptokurrency-samfundet. Desværre var det ikke.

Efter en række sikkerhedsbrud, mistænkelig aktivitet og uforklarlige systemfejl, tilbagetrækninger fra Mt. Gox blev suspenderet på ubestemt tid i februar 2104. Kort derefter meddelte børsen, at der ikke blev taget højde for over 850.000 bitcoins.

På det tidspunkt repræsenterede dette antal mere end seks procent af alle eksisterende bitcoins. Hele markedet reagerede in natura, hvor Bitcoin tabte 20 procent af sin værdi. Mens kun 24.000 investorer havde midler, der var direkte berørt, sendte hele situationen investorer over hele verden til et halespin.

Mt. Gox indgav konkurs kort tid derefter. Skaden blev dog gjort og er vedvarende. Den dag i dag er sagen forankret i legaliteter og konflikter. Kreditorer har endnu ikke set en krone af deres tab tilbagebetalt.

QuadrigaCX: Tragedie eller skandale?

Det sidste store kryptokurrencyangreb i 2018 var ikke engang et hack. Det var mere en personlig tragedie, ramt af rygter og potentiel skandale, der tilfældigvis også resulterede i tab af 190 millioner dollars i investoraktiver.

Da QuadridaCX CEO Gerald Cotton pludselig døde af Crohns sygdom i december 2018, blev kryptovalutaverdenen chokeret. Som altid når en ung person dør, var det et uventet og ødelæggende tab.  

Tabet blev desværre forstørret af det faktum, at ingen, inklusive Cotten eneste arving, hans kone Jennifer Robertson, i de sidste otte måneder har været ude af stand til at få adgang til midler, de havde i Quadriga. Bomuld holdt adgangskoderne til Quadrigas digitale tegnebøger. Hans krypterede bærbare computer har vist sig uigennemtrængelig.

Derudover omgiver flere skyggefulde tilfældigheder hele det kedelige rod. Der er nok ubesvarede spørgsmål om, at rygter om fidus og exitstrategier bugner.

Binance: Dark Horse Hackers

Hvis der var en udveksling, som ingen forventede at blive et hackingsoffer, var det Binance. Efter at have sprunget ind på kryptovaluta-scenen i sommeren 2017 blev Binance hurtigt en førende inden for sikkerhed, alsidighed og ren handelsvolumen.

I maj led udvekslingen a $ 40 mio. Hack. Binance, der repræsenterer cirka to procent af bitcoin-beholdningen, havde back-up-midler til at dække et tab af dette volumen.

De resulterende effekter på kryptokurrency-samfundet var imidlertid øjeblikkelige og kraftige. Hvis selv Binance ikke var sikkert fra hackere, hvor er digitale aktiver sikre?

Fremtiden: lys eller dyster?

I 2019 har der været en flod af nye børslanceringer, der rammer markedet. De fleste af dem kan prale af de standard sikkerhedsfunktioner, der nu er tilgængelige gennem de fleste kryptobørser.

Det er dog blevet meget let at starte en kryptovaluta-udveksling. Derudover er det et rentabelt forslag. Dette har ført til en masse opportunistisk udvekslingsaktivitet.

Af denne grund er det afgørende at vælge en velrenommeret, solid platform. Nogle nye børser har forpligtet sig til sikkerhed og det bedste af racetjenester.

En af de nyere udgivne børser, ecxx, er forpligtet til at sikre og pålidelig beskyttelse af digitale aktiver. Ecxx-børsen kan prale af sikkerhed i flere lag, der er designet til at imødekomme både professionelle og detailinvestorers behov.

Ecxx angiver en vision, der inkluderer at blive verdens førende udveksling af digitale aktiver. Dette betyder større end Coinbase, Binance eller Kraken. Dette betyder også, at de er med i det lange træk.

Efterhånden som digitale aktivudvekslinger skrider frem, bliver mere brugervenlige og interaktive, er det en positiv ting, og måske betyder det, at udvekslinger i disse dage ser ud til at lære af fortidens fejltagelser fra tidligere gigantiske, da ecxx byggede en platform dedikeret til sikkerhed og tillid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me