Kuinka yksityisyyden kolikot saattavat olla sääntelyviranomaisten suurin huolenaihe?

Jos käytät mitä tahansa julkista lohkoketjun kryptovaluuttaa, kuten Bitcoin tai Ethereum, et ehkä ole niin tuntematon kuin oletat olevasi. Tästä syystä. 

Yksityisyyden kolikoiden perustaminen

Bitcoinin ja muiden vanhojen kryptien USP käynnistämisen aikana oli heidän antama nimettömyys. Mutta ovatko he todella tuntemattomia? Sopivampi sana olisi “salanimet”. Jokaisen käyttäjän julkinen avain on vain salanimi, jota käytetään lohkoketjussa. Julkinen avain, maksutapahtuman summa, vastaanottajan osoite ja jotkut muut yksityiskohdat ovat aina kaikkien käytettävissä verkossa. Täällä saatat tuntea olosi turvalliseksi, koska kukaan ei tiedä, että tämä julkinen avain kuuluu sinulle, tai lyhyesti sanottuna, he eivät voi luoda suhdetta sinun ja julkisen avaimesi välillä. Vastaanottaja on kuitenkin tietoinen näistä tiedoista. Kerran joku voi tietää, että olet julkisen avaimesi omistaja, kaikkia yksityisyyttäsi loukataan. Sen sijaan, että yhdistät kaikki julkisesti saatavilla olevat tapahtumat julkiseen avaimeesi, ne liitetään sinuun. Tällöin yksityisyyden viittasi katoaa. 

Jopa ostohistoriasi tulee julkiseksi. Kuinka se on uhka? Hallitukset eivät ole ainoat, jotka etsivät tietojasi, haitalliset hakkerit ovat myös verkossa läsnä kuin haukka, joka odottaa saalista. 

Voit nyt kysyä: “Mutta eikö ole vaikeaa luoda yhteyttä avaimen ja minun välille?”. Saatat ajatella, että se on vaikeaa, mutta Internetin maailma ei koskaan hämmästytä meitä. Tiedämme hyvin jokaisen verkkosivuston “evästekäytännön”, jota he aikovat käyttää henkilökohtaisempien mainosten tarjoamiseen. He seuraavat toimintaasi, kun vierailet verkkosivustoilla, joihin heidät sijoitetaan. Jos käytät mitä tahansa verkkosivustoa Bitcoinin tai muun salauksen kauppaan, on todennäköistä, että tietojasi seurataan ja ne voivat vuotaa Internetissä. Vaikka käytät ohjelmia, kuten CoinJoin, salakuuntelija voi helposti jäljittää julkisen avaimen takaisin sinulle 98%: n tarkkuudella. Yksityiskohdat on kuvattu a tutkimus paperi Steven Goldfeder ja hänen tiiminsä Princetonin yliopistossa.

Mitkä ovat ongelmat?

Yksityisyyden menettäminen on suuri ongelma – ensinnäkin yksityisyyden tulisi olla yksi kaikkien ihmisoikeuksista. Jos hallitus ja salakuuntelijat voivat edelleen vakoilla sinua ja huomata taloudellisen käyttäytymisesi, se ei ole yksityisyyttä. Suurin osa ihmisistä pitää taloudellisen yksityisyytensä loukkaamista vakavana ongelmana. Tällaiset rikkomukset voivat olla haitallisia kryptovaluuttojen käyttöönotolle. Koska nämä ihmiset eivät siirry hajautettuun kryptovaluuttaan, jos heidän taloudellinen toimintansa on julkista. 

Yritykset suhtautuvat yksityisyyttä liian vakavasti, he haluavat käydä kauppaa älykkäillä sopimuksilla tekemisissä asiakkaidensa ja kumppaneidensa kanssa. Mitä hyötyä älykkäistä sopimuksista yrityksille on, jos ne ovat julkisesti saatavilla? Tällaisten tietojen rikkominen voi pikemminkin kaataa käynnissä olevien strategioiden kilpailijat ja luoda katastrofin pitkäaikaiselle liiketoiminnalle.

Se oli kaikki käyttäjien näkökulmasta, ajatelkaamme nyt kryptovaluutan näkökulmasta. Yksityisyys on tärkeä tekijä kryptovaluutan vaihdettavuudessa. Säilyvyys on käsite, jonka mukaan kolikon arvon tulisi pysyä samana sen historiasta riippumatta tai 1 BTC: n tulisi olla 1 BTC riippumatta siitä. Mutta periaatteessa läpinäkyvillä kolikoilla jokainen voi tarkastella kolikon tapahtumahistoriaa. Historiaan perustuen joku voi nyt hylätä kolikon hyväksymisen. Voit esimerkiksi hylätä bitcoinin, jos se oli mukana huumekaupassa. Tämä aiheuttaa ongelman, että jotkut kolikot ovat arvokkaampia kuin toiset. Jos tämä tapahtuu massamittakaavassa, se on valtava ongelma kryptovaluutoille. 

Onneksi meille, yksityisyyden suojaan keskittyvät kolikot ratkaisevat molemmat ongelmat.

Yksityisyydelle suunnatut kolikot

Tietosuojaan keskittyvät kolikot ovat tekniikansa vuoksi täysin jäljittämättömiä ja nimettömiä. Toisin kuin Bitcoin ja muut, yksityisyysrahat piilottavat lähettäjän ja vastaanottajan tiedot. Tätä varten on tarjolla erilaisia ​​tekniikoita. Jotkut niistä ovat

  • Stealth-osoitteet

Yksinkertaisin tekniikka, se luo uuden osoitteen aina, kun teet kauppaa heidän verkossa. Tästä on myös edistyneempiä versioita. 

  • Rengasallekirjoitukset

Sinun on allekirjoitettava vahvistaaksesi tapahtuman. Soittoallekirjoitukset yhdistävät sinut muiden allekirjoittajien kanssa piilottaakseen sinut lähettäjänä. 

  • zK-SNARKit

Edistynyt salauksen muoto, joka tekee tapahtumista turvallisempia.

Ja muita menetelmiä, kuten MimbleWimble, Tor, CoinJoin jne. 

Mitkä ovat suosituimmat yksityisyydelle suunnatut kolikot?

Monero (XMR)

Yksi suosituimmista ja yleisimmin käytetyistä yksityisyyden kolikoista. Se alkoi haarukana Bytecoinilta vuonna 2014 ja käyttää nyt rengasallekirjoituksia, varkainosoitteita ja ainutlaatuista jakomekanismia.. 

Viiva (DASH)

Dash tarjoaa käyttäjälle vaihtoehdon joko pitää liiketoimet yksityisinä tai ei. Kolikko aloitettiin Litecoin-haarukana. Dashin muokattu Proof-of-Stake X11 -kaivosalgoritmi käyttää ”CoinJoinia” yksityisiin tapahtumiin varmistaakseen, että tapahtumasi ei ole näkyvissä.

ZCash (ZEC)

ZCashissa on myös mahdollisuus valita yksityisyys vai ei. Kolikko on saanut kumppanuuksia JP Morganin, Parityn ja StarkWaren kanssa. Se käyttää zK-SNARK-merkkejä. 

Muita yksityisyyden kolikoita ovat Bytecoin, Verge, Komodo, Grin ja muut. Voit tarkistaa luettelon tässä.

Mistä voi ostaa yksityisyyden kolikoita ja muita kolikoita?

Seuraava kysymys on, mistä voit ostaa näitä kolikoita. Tietosuojakolikot eivät ole kaupankäynnin kannalta erilaisia ​​kuin muut kryptovaluutat. On olemassa monia tapoja ostaa kryptovaluutta, mutta suosituimpia tapoja ovat ostaminen pörssien ja välityspalvelujen kautta.

Ostaminen pörssien kautta

Pörssi on samanlainen kuin pörssi, jossa ostajat ja myyjät käyvät kauppaa osakkeiden nykyisen markkinahinnan perusteella. Vaihto perii maksun keskimiehenä toimimisesta. Kaikissa pörsseissä ei kuitenkaan ole kaikkia kolikoita, ja yksityisyyden suojakolikot, kuten Monero, ovat saatavana kaikissa suurimmissa pörsseissä, kuten Binance, Coinbase, OKEx jne. Suhteellisesti uudempia kolikoita saattaa olla vaikea löytää useimmista pörsseistä.

Ostaminen välittäjien kautta

Tässä tilassa varat siirretään jälleenmyyjäverkon kautta keskitetyn vaihdon sijasta. Kutsumme tätä OTC-markkinoiksi. salausvälittäjät Etsi ihmisiä, joilla on suuria salausaluksia, ja kauppiaita, jotka haluavat ostaa sen, ja pariliitä ne. Tämä tarjoaa laajan joustavuuden ja nopeammat toimitusajat vaihtojen suhteen. 

Sääntely- ja yksityisyysrahat

Jokaisella kolikolla on kaksi kasvoa, ja niin on myös tämä. Vaikka yksityisyyden suojakolikot voivat auttaa yrityksiä ja käyttäjiä olemaan turvallisempaa taloudellista läsnäoloa verkossa, niistä tulee myös suosituin tapa toimia haitallisille käyttäjille. Käytännöt, kuten rahanpesu, terrorismin tai laittoman toiminnan takia tapahtuvat liiketoimet ja verotukselliset hyökkäykset, tulevat entistä paremmin esille yksityisyyden suojakolikoissa. Siksi tietosuojakolikot ovat synonyymi pimeän verkon maksutavalle. 

Hallitus puuttuu asiaan, ja yksityisyyden suojakolikot ovat olleet tärkein huolenaihe monissa asetuksissa. Vuoden 2019 on sanottu olevan kryptovaluuttojen sääntelyvuosi, äskettäin julkaistu Facebook Libra -kolikko on houkutellut sääntelyä eri hallituksilta. Sellaisina aikoina voimme olla varmoja, että myös yksityisyyden kolikot otetaan huomioon. Mutta jos katsomme salausvaluutan sääntelyn historiaa, havaitsemme, että suurin osa maista kamppailee edelleen siitä, miten luokitella kryptovaluutat omaisuusluokkaan. Yhdysvaltain kongressi miettii edelleen, pidetäänkö kryptovaluutta arvopapereina, hyödykkeinä vai kokonaan uutena omaisuuslajina.  

Tällä hetkellä Japani on ainoa kansa, joka on ottanut vakavia toimenpiteitä yksityisyyden kolikoiden kieltämiseksi. Hallitus on pakottaa salausvaihdot listaamaan yksityisyyden kolikoita. He yrittävät tehdä fiatin muuttamisesta vaikeammaksi yksityisyyden kolikoksi. Mutta se voidaan silti saavuttaa hajautetun vaihdon (DEX) avulla. 

Yhdysvallat ei ehkä ole ottanut yksityisyyden kolikoita huomioon, mutta ne eivät heikennä sitä kokonaan. Tässä on joitain hallituksen virkamiesten virkamiesten kommentteja.

“On kriittistä, että Yhdysvallat työskentelee edelleen kansainvälisesti digitaalisen valuutan valvonnan parantamiseksi. Meidän tulisi harkita myös muita lainsäädännöllisiä tai sääntelytoimia, jotta voimme vastata mahdollisiin haasteisiin, jotka liittyvät nimettömyyteen parannettuihin kryptovaluuttoihin.

Robert Novy parlamentin terrorismin ja laittoman rahoituksen alakomitealle.

“[…] Kuinka annat vapauden samalla kun annat hallituksen yrittää tehdä työnsä väestön suojelemiseksi, ja mielestäni siellä on oltava tasapaino, ja […] näen hallituksen yrittävän löytää tämän tasapainon. Mielestäni sellaiset asiat kuin nollatiedon todistaminen työntävät tasapainoa yhteen suuntaan, ja joudutaan ehkä kalibroimaan uudelleen, missä viiva on […] “

—— Brian Quintenz, CFCT: n komissaari äskettäin näytä. 

Tällä hetkellä yksityisyyden suojakolikoihin ei ole ryhdytty paljon, erityisesti siksi, että hallitukset ovat edelleen kiireisiä koko kryptovaluuttojen käsittelyssä. Mutta yksityisyyden kolikoiden tarjoama nimettömyys voi olla myös petollinen. Saatamme tarvita hybridiratkaisua, jolla on sekä yksityisyyden kolikoiden että muiden ominaisuuksien piirteitä. 

Voivatko yksityisyyden kolikot selviytyä asetuksesta?

Tällä hetkellä hallituksilla ei ole mitään hämmentävää menetelmää yksityisyyden suojakolikoiden käytön estämiseksi. Se, mitä he voivat tehdä enintään, on monimutkaistaa fiat- ja kryptovaluuttojen välistä vaihtoa. Mutta yksityisyyden kolikoiden käytöstä ei tule mahdotonta, vaan työskentele tunnelina mustan rahan tekemiseksi valkoiseksi. 

Jos tarkastelemme historiaa, Yhdysvaltain hallitus suhtautui skeptisesti verkkosivustojen SSL-sertifiointiin. Vuosia myöhemmin SSL-varmenne on verkkosivustojen turvallisuusnormi, ja jokaisen valtion verkkosivuston on käytettävä sertifikaattia turvallisuustarkoituksiin.

“Lisääntynyt valvonta voi tehdä niistä (kryptovaluutoista) riskialttiimman sijoituksen perinteisemmille kauppiaille / sijoittajille, mutta yksityisyyttä painottavilla kolikoilla on aina käyttötapauksia paikoissa, joissa on rajoituksia henkilökohtaiselle vapaudelle.”

– Sheffield Clark, Coinsourcen toimitusjohtaja, Bitcoin-pankkiautomaattien operaattori.

Tällaisilla kommenteilla ja lupauksilla näyttää siltä, ​​että yksityisyyden kolikot selviävät asetuksesta vahingoittumattomina. On kuitenkin tehtävä jotain yksityisyyden suojakolikoiden asettamien ongelmien kanssa, mikä helpottaa laitonta toimintaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me