Leder: Er “Digital Yuan” Kinas våben til at styre globale markeder?

Fremkomsten af ​​kryptokurver som Bitcoin som et almindeligt investeringsmarked og en pålidelig betalingsportal har tvunget regeringer over hele kloden til at lægge mærke til den nye teknologi. Den igangværende bitcoin-tyrkørsel drevet af de almindelige finansielle giganter som PayPal og MicroStrategy & stigende globale handelsspændinger har kun gjort striden om digitale valutaer stærkere som pengernes fremtid.

Stigning af statsejede digitale valutaer

Regeringer over hele kloden har vist interesse for at udvikle deres egen suveræne digitale valuta knyttet til det nationale fiat udstedt af deres respektive centralbanker. Den store institutionelle interesse kombineret med flere milliarder dollars virksomheder, der planlægger at bruge bitcoin som et sikringsaktiv, har dog fået regeringerne til at indse, at tiden for digitale valutaer er ankommet..

Mange lande har enten planlagt at udvikle en suveræn digital valuta, eller de har den under udvikling. Hvis vi ser på de fremskridt, der er gjort i disse lande, er Kina bestemt øverst med deres digitale yuan eller DCEP, som allerede er under flere pilotprogrammer i forskellige provinser i landet.

USA arbejder i øjeblikket på forskningsaspektet, mens Storbritannien allerede er klar med en model og søger feedback. Bortset fra disse har Rusland, Canada, Sydkorea og et par europæiske lande også lagt planer for en digital valuta.

Kilde: Briefing i Kina

Kinas voksende fodaftryk i digital valuta – Digital Yuan

Kina er et af de mest progressive lande, når det kommer til digital betaling, hvor mere end 80% af befolkningen bruger en eller anden form for digital betaling i deres daglige liv. Kina startede sin forskning i retning af en suveræn national digital valuta i selve 2014, og de har allerede udviklet deres digitale betalingssystem kaldet DCEP eller digital yuan, som i øjeblikket er under prøvelse i forskellige dele af landet. Pilotprogrammerne for digital yuan startede for næsten et år siden, og den er allerede vokset fra få byer til flere provinser. Faktisk var der rygter om en mulig lancering i slutningen af ​​2019 selv.

Piloten for digital yuan startede som et rejsetilskud til statsansatte og blev senere udvidet til at blive brugt på restauranter, hoteller og mange andre tjenesteudbydere. De digitale yuan-transaktioner har allerede overskredet over 2 milliarder yuan, hvilket er omkring $ 300 millioner.

Ser man på forskellige brugssager af digital yuan kombineret med en landsdækkende lancering ville give Kina en uretfærdig fordel i løbet af den digitale valuta, og de fleste lande er begyndt at indse det, især USA.

USA og Kina har ikke rigtig meget hjertelige diplomatiske bånd og er ikke gode allierede, da begge lande ønsker at stemple deres autoritet som verdensmagt, hvor USA har overhånd. Den amerikanske dollar ses som en standardvaluta for handel, der giver dem et monopol på handelsmarkedet, og Kina ser ud til at afslutte denne dominans. USA er meget opmærksom på truslen, hvilket fremgår af det nylige brev fra direktøren for National Intelligence til chefen for SEC, hvor han anså, at digital yuan har en sikkerhedstrussel..

Kinas voksende dominans i det digitale valutarum har udløst spekulationer om dens indvirkning på dominansen af ​​den amerikanske dollar, hvor mange frygter, at Kina vil forsøge at omgå den amerikanske dollar til handel med andre lande.

Kan digital yuan blive global valuta for handel?

Den amerikanske dollar bruges i øjeblikket til over 88% af den internationale handel efterfulgt af Euro på 32,3%, mens den kinesiske yuan kun bruges til 4,3% af handelen, hvilket er næsten ubetydeligt sammenlignet med USD. Denne brutale dominans af dollaren giver USA en uretfærdig fordel, der gør det muligt for dem at sætte sanktioner mod andre lande, som de ikke deler en god relation med, hvilket forhindrer dem i at bruge eller foretage en indbyttedollar.

Kilde: CNN

Den kinesiske valutas indflydelse på det internationale handelsmarked er for lidt til at udfordre den amerikanske dollars dominans. Desuden har Kina ikke et godt forhold og tillid til resten af ​​verden, især ikke efter COVID-19-pandemien. På nuværende tidspunkt er det bedste, Kina kan håbe på, at øge sin indflydelse på den digitale yuan på det internationale handelsmarked.

Et andet aspekt, der diskuteres om den mulige anvendelse af digital yuan, er handel med sanktionerede lande. Sanktioner er blevet ret grusomme for de lande, der er berørt af det, såsom Iran, der led hårdt under pandemien, og dets nationale fiat mistede også næsten 50% af sin værdi i det sidste årti. Fremkomsten af ​​Kina som en alternativ handelskorridor kan vise sig at være fatalt for USA, men kun hvis det formår at blomstre og skabe en effekt af dette niveau.

Afsluttende tanker

Kina har set på at dominere som verdensmagt i nogen tid nu, og fremkomsten af ​​digital valuta som en mulig fremtid med penge kunne godt tjene dem rigtigt. Kinas tilstedeværelse på det internationale handelsmarked er stor nok til at udfordre USA, men dets fremskridt med den suveræne digitale valuta kan give det en rimelig fordel i den voksende fintech-verden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me