Roubinin “Suuri salausheist”, CFTC-anturin BitMex-vuotojen keskellä 524 miljoonaa dollaria ulosvirtauksissa

mainos Phemex

Nouriel Roubinin eli tohtori Doomin vakava epäluottamus salausjohdannaisalustasta, BitMEX, on tiettävästi laskenut yritystä vakavissa vaikeuksissa. BitMEX, täysimittaisen CFTC-koettimen huhujen keskellä, koki 524 miljoonaa dollaria ulosvirtauksista heinäkuussa, kun taas muu salausyhteisö nautti härkämarkkinoista. 

Tekikö Arthur virheen sekaantumalla Permabear Roubiniin?

Tapahtumaketju, joka johtaa BitMEX: n menettämiseen yli puoli miljardia dollaria, alkoi keskustelulla Nouriel Roubinin, ekonomistin ja salauksen epäilijän sekä Arthur Hayesin, BitMEXin toimitusjohtajan, välillä. 

Taipeissa pidetyssä vuoden 2019 Asia Blockchain -huippukokouksessa Roubini kutsuttiin keskustelemaan Hayesin kanssa kryptovaluutoista – olivatpa ne huijauksia vai tulevaisuutta. Vain muutama päivä ennen keskustelua Roubini oli twiitannut BitMEXResearchin päivityksestä, jonka mukaan BitMEX saavutti yli 9 miljardin dollarin kaupankäyntimäärän ja miljardin dollarin avoimen koron Bitcoin perpetual swap -sopimuksesta. Roubinin kommentti viittasi siihen, että nämä luvut eivät olleet luotettavia, koska 95% kaikista tyypillisen pörssin bitcoin-tapahtumista oli väärennettyjä.

Lähde: Twitter

Keskustelussa Roubini säilytti tyypillisen vihamielisen asenteensa kryptovaluuttoihin.

Hän väitti, että kryptovaluuttateollisuudelle oli ominaista “paska käyttäytyminen” huijareiden ja rikollisten kanssa ja että Bitcoin ei ollut “ei turvallinen, ei hajautettu eikä edes skaalautuva”. 

Hän jakoi näkemyksensä myös muista kehittyvistä tekniikoista, mukaan lukien tekoäly (AI), Big Data, esineiden internet (IOT), sanoen, että fintech-avaruuden vallankumous tapahtui jo näiden tekniikoiden kanssa eikä se tarvinnut kryptovaluuttoja. “Emme tarvitse sitä haisevien shi * -kolikoiden astiaa”, totesi Roubini. 

Hayes perusteli kryptovaluuttojen tarjoamia arvoesityksiä, erityisesti rahan digitalisointia ja hajauttamista. “Jos Alibaba, Facebook ja Google hallitsevat kaikkea 50 vuoden kuluttua, ihmiset pitävät siitä, jota suuret yritykset eivät hallitse. Bitcoin ei ole markkinarako ”, Hayes painotti.

Keskustelussa käytiin keskusteluja myös salauksenvaihdon väärennöksistä, sääntelyn epävarmuudesta ja Facebookin tulevasta Vaaka-kryptovaluutasta.

Roubinin “Suuri salausheist”

Lähes kaksi viikkoa keskustelun jälkeen Roubini hyökkäsi jälleen kryptovaluuttoja vastaan ​​artikkelillaan ”The Great Crypto Heist”. Artikkeli alkoi tulehduksellisilla huomautuksilla kryptovaluutoista ja sääntelyviranomaisten suhtautumisesta niihin –

“Kryptovaluutat ovat synnyttäneet kokonaan uuden rikollisuuden, johon kuuluvat sääntelemättömät offshore-pörssit, palkatut propagandistit ja huijareiden armeija, jotka haluavat houkutella pieniä sijoittajia. Silti huolimatta valtavista todisteista rajuista petoksista ja väärinkäytöksistä, rahoitusalan sääntelyviranomaiset ja lainvalvontaviranomaiset ovat edelleen unessa ratissa. “

Artikkelissa kuvattiin BitMEXin ongelmat, nimittäin sen sääntelemätön luonne ja se, että liiketoimintamalli sisälsi “rappeutumisen” rappeutuneille pelaajille “(tarkoittaen hyödyttömiä vähittäissijoittajia) salausjohdannaisille, joilla on 100-to-one-vipu. Roubini selitti edelleen, että “100-to-one-vipuvaikutuksella jopa yhden prosentin muutos kohde-etuuden hinnassa voi laukaista marginaalikutsun ja pyyhkiä pois kaikki sijoituksensa”.

Lisäksi Roubini syytti alustaa korkeiden palkkioiden perimisestä ja sijoittajien säästöjen vetämisestä “selvitysrahastoon”, joka oli suhteettoman suuri vastapuoliriskin välttämiseksi. Salauskeptikko kertoi myös, että BitMEX-sisäpiiriläiset olivat paljastaneet hänelle, että vaihto ei tehnyt mitään pysäyttääkseen terroristit ja muut Venäjältä ja Iranista tulevat rikolliset, jotka käyttivät vaihtoa rahanpesuun massiivisesti. 

Alustan tuomitseminen jatkui tohtori Doomin sanoen, että se ei noudattanut riittäviä AML / KYC-määräyksiä ja että yhdysvaltalaiset ja brittiläiset sijoittajat, jotka eivät saaneet käyttää alustaa määräysten vuoksi, käyttivät sitä joka tapauksessa peittämällä IP-osoitteensa tavallisella VPN: llä sovellukset.

Vakavat seuraukset BitMEX: lle

Huhut viittaavat siihen, että artikkeli ja Taipein sotku laukaisivat CFTC: n koettimen BitMEXin toimintaan. Yhdysvaltalaisten sijoittajien BitMEX-tilien sijoittamiseen tähtäävä koetin ilmoitettiin 19. heinäkuuta, ja heinäkuun loppuun mennessä alusta oli kokenut yli puoli miljardia dollaria ulosvirtauksista. 

Myös BitMEXin verkkosivusto on laskenut suosiotaan. 19. heinäkuuta sijoittuneelta # 11 851 -listaltaan se on pudonnut # 12 763 osoitteessa Alexa.com. BitMEXin Twitter-tili päivitettiin viimeksi 15. heinäkuuta, kun taas Arthur Hayes hiljeni myös Twitterissä 12. heinäkuuta ja päivitti tilinsä salaisella tweetillä 31. heinäkuuta. 

Twitter-käyttäjät ovat peukaloineet Hayesin twiitin, ja he ovat syyttäneet häntä pelkurina olemisesta ja käymisestä, kun hänen yrityksensä käy läpi koettimen. 

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyötteeseemme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me