Salausajan loppu? Zebpaysta tulee RBI Banin ensimmäinen uhri, kun se lopettaa toimintansa

On kulunut melkein kuusi kuukautta siitä, kun RBI kielsi kryptovaluuttayritykset fiat- ja pankkikanavia käyttäviltä. Koska pörssit ja liike ovat muuttaneet liiketoimintamallejaan enimmäkseen peer to peer -malliksi ja ovat pysyneet tukemattomassa sääntely-ympäristössä. Tällainen selviytyminen näytti kovalta, ja nyt meillä on ensimmäinen uhri, joka on joutunut tämän kiellon uhriksi. Zebpay, yksi Intian suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, ilmoitti perjantaina kaikkien vaihtopalvelujen sulkemisesta.

Zebpay – vahva pelaaja, joka “kuolee” sääntelykuolemaan

Kun kryptovaluutoista tuli muotisana ympäri maailmaa, intialaisetkin kiinnostuivat ja kansalaiset alkoivat etsiä paikkoja kryptovaluuttojen ostamiseen. Hyödyntämällä tätä kasvavaa uteliaisuutta Zebpay ajatteli tehdä ensimmäisen siirron. Vuonna 2015 lanseerattu Zebpay aloitti kaupankäynnin vain sovelluksille tarkoitetulla palvelulla, josta tuli nopeasti yksi Intian ladatuimmista bitcoin-lompakoista ja vaihtosovelluksista. Kun tiedät asiakkaasi (KYC) -mallin, Zebpay löi puoli miljoonaa latausta Androidille – maan suosituimmalle älypuhelinalustalle – vuoden 2017 puolivälissä ja kaksinkertaistui nopeasti miljoonaan sovelluslataukseen vuoden 2017 lokakuun karhuajon aikana. Yhtiö ennusti jopa puoli miljoonaa uutta käyttäjää liittymään alustaan ​​kuukausittain tuolloin, kun 200 000 uutta käyttäjää liittyi alustaan ​​jo.

Vaikka kaikki etsivät vaihdosta hyvin, Intian keskuspankki RBI antoi 6. huhtikuuta kiertokirjeen DBR.No.BP.BC.104 /08.13.102/2017-18, kieltämällä kaikki sen valvonnassa olevat pankit ja rahoituslaitokset palvelujen tarjoaminen kryptovaluutta-yrityksille. Tämä kiertokirje antoi salausliiketoiminnalle ja pankeille 3 kuukauden määräajan. Eräpäivän lähestyessä Zebpay varoitti tämän vuoden heinäkuussa asiakkaita tällä viikolla, että heidän “rupian nostot voivat lopettaa” RBI: n tilauksesta vedoten. Vaihto kirjoitti:

“Jos Zebpay-pankkitilit häiriintyvät, rupia-talletukset ja nostot ovat mahdottomia… [Kuitenkin] Kryptotalletukset ja nostot jatkuvat tavalliseen tapaan. RBI-kiertokirje puhuu vain pankeille ja muille säännellyille yhteisöille tilin sulkemisesta. Tämä ei vaikuta BTC: hen ja muihin salauksiin. “

Aloitettuaan salaus-salaus-kaupankäyntipalvelun huhtikuussa, Zebpay ilmoitti silti “jatkavansa salauksesta salaukseen -kaupan tarjoamista”.

Vaihto myös selvensi,

“Aikomuksemme on antaa salaus-INR-parien käydä kauppaa myös pankkitilien sulkemisen jälkeen.” Siitä huolimatta se varoitti: “Emme pysty käsittelemään kaikkia pankkitilin sulkemisen seurauksia, emmekä näin ollen voi taata, että jatkamme salaus-INR-kauppapareja ikuisesti.”

Koska kaikki odottivat päätöstä, asiat näyttävät päässeet irti Zebpayn kädestä, ja sen on annettava periksi kriittisen valuutan halvaantumiselle. Lopetusilmoituksessa Zebpay sanoi,

“Pankkitilien hillitseminen on lamauttanut meidän ja asiakkaidemme kyvyn toimia liiketoiminnassa mielekkäästi. Tässä vaiheessa emme pysty löytämään kohtuullista tapaa hoitaa kryptovaluutan vaihtoa. “

Lopetamme vaihdomme. Tänään klo 16.00 peruutamme toteuttamattomat tilaukset & hyvitä kolikkosi Zebpay-lompakkoon. Uusia tilauksia ei hyväksytä. Zebpay-lompakko toimii myös vaihdon loputtua.

: https://t.co/W8ygzPIYz1 pic.twitter.com/tPWCnyu7Yu

– zebpay (@zebpay) 28. syyskuuta 2018

Lue myös: Breaking: Intian korkein oikeus siirtää “RBI Crypto Ban” -hakemuksen 11. syyskuuta

RBI: n salakirjoituksen aikataulut – pitkä taistelu odottaa päätöstä

Tämän salauskiellon asia on ollut Intian Apex-tuomioistuimessa ja odottaa edelleen keskustelua. Taistelu on ollut vuoden mittainen, mutta se odottaa silti päätöstä. Seuraavana on ollut maan sääntelyviranomaisen ja salausliiketoiminnan välisen taistelun aikajana ja tapahtumat (saatavilla Intian valtavirran sanakappaleessa Financial Express).

Tässä on toistaiseksi tapahtunut:

 • Viime vuoden lokakuun jälkeen, Bitcoin, suosituin kryptovaluutta, alkoi saada arvoa. Lokakuusta joulukuuhun Bitcoin nousi 5000 dollarista noin 20 000 dollariin. Tämä aiheutti paljon hälinää, jopa herättäen viranomaisten huomion.
 • Marraskuussa 2017, asianajaja nimeltä Dwaipayan Bhowmick jätti yleistä etua koskevan oikeudenkäynnin (PIL) pyytääkseen sääntelyä salausvaluutoista.
 • Joulukuusta helmikuuhun, hallitus toisti useita kertoja, että kryptovaluutat eivät olleet laillisia maksuvälineitä. Talousarviossa 2018 valtiovarainministeri Arun Jaitley sanoi jälleen, että hallitus ei pitänyt kryptovaluuttoja laillisena maksuvälineenä ja tekisi kaikkensa salausvarojen luomisen estämiseksi.
 • 5. huhtikuuta, RBI pyysi sen sääntelemiä yhteisöjä lopettamaan liikesuhteensa salausvaluutoissa käyviin yrityksiin ja yksityishenkilöihin. “On päätetty, että välittömästi RBI: n sääntelemät yksiköt eivät käsittele tai tarjoa palveluja yksityisille tai liikeyrityksille, jotka käsittelevät tai maksavat riskipääomaa. Säänneltyjen yhteisöjen, jotka jo tarjoavat tällaisia ​​palveluja, on poistuttava suhteesta määrätyn ajan kuluessa ”, RBI sanoi. RBI asetti viimeisen päivämäärän kaikkien tällaisten suhteiden lopettamiselle 5. heinäkuuta.
 • Huhtikuussa, Ahmedabadissa toimiva Kali Digital Eco-Systems, joka ylläpitää salausvaihtoa CoinRecoil, muutti Delhin korkeimman oikeuden riitauttamaan RBI: n virtuaalikiellon.

Myöhemmin RBI: n päätöksestä jätettiin useita vetoomuksia, korkein oikeus astui sisään ja sanoi kuulevansa yhdessä vetoomuksia.

 • 11. toukokuuta, kärjetuomioistuin lähetti RBI: lle ja keskushallinnolle vastauksen vetoomuksiin.
 • 3. heinäkuuta, korkein oikeus kieltäytyi myöntämästä väliaikaisia ​​helpotuksia kryptovaluutan pelaajille.
 • 6. heinäkuuta alkaen, RBI-kielto aloitettiin.
 • 20. heinäkuuta, RBI pysyi virtuaalikiellon päätöksellään. Se kertoi korkeimmalle oikeudelle, että kryptovaluutat ovat immuuneja valtion sääntelystä, niitä ei voida säännellä ja ne johtavat laittomiin liiketoimiin.

RBI ja keskushallinto pyysivät kolmen viikon aikaa vastausten jättämiseen vetoomuksiin. Seuraava kuulemistilaisuus asetettiin 11. syyskuuta.

 • 11. syyskuuta, asia lykättiin 12. syyskuuta kuulemisen vuoksi, koska aikaa ei ollut ennen SC: n penkkiä.
 • 12. syyskuuta, RBI toisti jälleen, että kryptovaluuttoja ei voida pitää voimassa olevana valuuttana tai rahana nykyisessä oikeusjärjestelmässä. Kuuleminen lykättiin, koska monet vastaajista, lukuun ottamatta RBI: tä, eivät pystyneet toimittamaan vastauksiaan.

Kun Zebpay lopetetaan, asiat näyttävät menevän pahasta pahimpaan maan salausliiketoiminnassa. Huipputuomioistuimen on otettava huomioon tämä onnettomuus ja toimittava nopeasti tai muuten asiat vain päätyvät surulliseen huomautukseen maassa olevasta kryptovaluutasta.

Tulisiko kriittisten valuuttojen hyväksi tapahtuva käräjäoikeuden toimi vai onko se kriittisten valuuttojen kuolema maailman toiseksi väkirikkaimmassa maassa? Kerro meille mielipiteesi samasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me