6500000 Bitcoins Lost Forever, Mt. Goxin omistaja tapaa kohtalonsa tuomioistuimessa perjantaina 15. maaliskuuta

Surullisen Mt. Gox-saaga päättyy vihdoin Japanin tuomioistuimissa 15. maaliskuuta 2019. Pörssin omistajaa, ranskalaista Mark Kerpelestä, 33, syytetään ”digitaalisen datan väärentämisestä ja miljoonien dollarien (3 miljoonan dollarin) kavaltajasta”. Jos hänet todetaan syylliseksi, häntä rangaistaan ​​ankarasti ja hän voi suorittaa kymmenen vuoden rangaistuksen. Tässä on pieni yhteenveto koko jaksosta:

2014 Mt. Goxin sammutus

Helmikuussa 2014 Mt. Gox oli lopettanut nostot ja kaupankäynnin pörssissään tiettävästi huoltokysymysten vuoksi. Kuitenkin 28. helmikuuta 2014 se haki konkurssia väittäen, että maailman merkittävimpään vaihtoon tuolloin oli hakkeroitu 850000 Bitcoins.

Bitcoin-markkinat romahtivat pian, ja sijoittajat menettivät noin 425 miljoonan dollarin arvosta Bitcoineja tuolloin. Tapaus paljastettiin Japanin tuomioistuimessa, ja pörssin omistaja Mark Karpeles saatettiin vastuuseen.

Maaliskuussa 2014 verkkosivuston julkisessa tiedotteessa ilmoitettiin, että he olivat palauttaneet 200000 Bitcoinia Mt. Gox Exchange. Japanin viranomaiset pitivät varoja luottosuojaa koskevassa luottamusjärjestelmässä.

Vuoden 2015 asian käsittely: 650000 Bitcoins Lost Forever?

200 000 bitcoinin paljastamisen jälkeen tutkimus oli umpikujassa johtuen KYC- ja ALM-yhteensopivuuden puutteesta tuolloin.

Mark Karlepes pidätettiin myöhemmin Japanissa elokuussa 2015. Kerpelesin väitetään olleen manipuloinut vaihtotietoja vuosien ajan pörssin aikana, jolla kavallettiin lähes 3 miljoonaa dollaria. Hän suoritti vuoden vankeuden heinäkuuhun 2016 asti, jolloin hänet vapautettiin takuita vastaan.

Tämä on hyvin pieni määrä suhteessa 6500000 bitcoinin arvoon, joka on edelleen ilmoitettu puuttuvan pörssissä. Kuitenkin, jos hänet todetaan syylliseksi, häntä rangaistaan ​​ankarasti.

Mizuho Chuo -asianajotoimiston pääasianajaja Satoshi Mihira sanoi: “Jos ulkopuolinen hakkeri varasti valuutan, se on ongelma. Mutta jos hän varastaisi edes osan rahoista, se olisi kavallusta. “

Kuinka paljon sijoittajat menettivät?

Mark Karpelesia vastaan ​​nostettu menettely saattoi lisätä varoja kokonaisluottomäärään, mutta 6500000 Bitcoinsin laiton omistaja Mt. Gox kutoo yhä suuressa määrin.

Siitä huolimatta kaikki ei ole kadonnut sijoittajille. Kesäkuussa 2018, kun Bitcoinin hinta oli 6200 dollaria, Tokion käräjäoikeus oli käynnistänyt hyvitysohjelman, joka tunnetaan siviilikuntoutuksena. Varat 170 000 Bitcoineille ja sen kovahaarukkaalle Bitcoin Cashille (BCH) arvoltaan noin 1,2 miljardia dollaria hyvitettiin takaisin entisille asiakkailleen ja velallisilleen. Hyvitetty summa on edelleen melkein kolme kertaa suurempi kuin se, jonka oletettavasti menetettiin ryöstön aikana.

“Valtava omaisuus … palautetaan Mt. Gox, ”johtava asianajaja Shin Fukuoka ja japanilaisen Nishimuran kumppani & Asahi asianajotoimisto, hän kirjoitti myös lausunnossaan. “Tämä on velkojien voitto.”

Ensimmäinen velkojien kokous siviilikuntoutuksen jälkeen tänään #MtGox – seuraava on 20. maaliskuuta 2019. Muista, että siviilikuntoutusvaatimusten jättämisen määräaika on 22. lokakuuta 2018, joten jos sinulla on vaatimuksia MtGoxia vastaan, muista jättää ajoissa!

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 26. syyskuuta 2018

Syyttäjien vaatimukset Kerpelesiltä

Syyttäjät ovat täyttäneet 10 vuoden rangaistuksen ja korvaukset velkojille hänen henkilökohtaisista varoistaan. Syyttäjän mukaan heillä on raportteja Mark Karpelesin liioiteltuista menoista ja investoinneista, jotka saattavat osoittaa, että varat olivat perusteettomia.

He ovat löytäneet huomattavia investointeja 3D-tulostusohjelmistoliiketoimintaan, jolla ei ole mitään tekemistä vaihdon kanssa. Lisäksi 54 000 dollarin arvoinen katosvuode, tuhansia dollareita kaukaiselle vaimolleen ulkomaisille matkoille ja käytti tuhansia dollareita ylelliseen elämään (kerrotaan 120 000 dollaria vuodessa).

Karpelesin puolustus

Riidanalaisen vaihdon omistaja on ollut aktiivinen sosiaalisessa mediassa vapauttamisestaan ​​lähtien. Vaikka häntä on syytetty petoksesta, ja sijoittajat ja Twitterati ovat suuhunsa Karpelesille; Hän pitää edelleen syytöntä kantaa.

”Useimmat ihmiset eivät usko sitä, mitä sanon. Ainoa ratkaisu minulla on löytää todelliset syylliset ”, hän kertoi toimittajille kuulemistilaisuuden jälkeen.”

 

Kun menetät riidan, mikä olisi parempi tapa voittaa kuin hyökätä itseäsi vastaan ​​väitteen sijaan. Siellä on sana onneksi: argumentum ad hominem. Katso se.https://t.co/jA1Zp4Atrh

– Mark Karpelès (@MagicalTux) 10. helmikuuta 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me