Binancen toimitusjohtaja kommentoi Fiatin epävakautta, kun valuutat syöksyvät ympäri maailmaa

mainos Phemex

Binance CZ Twitter-kahvan avulla varoittaa, että fiatit eivät ole turvallisempia, koska niitä pidettiin. Fiat-valuuttoja on pidetty vakaina kaikkialla maailmassa. Ainakin näin hallitukset ja rahoitusalan sääntelyviranomaiset sanovat. Mutta viimeaikaiset taloudelliset kriisit Turkissa ja joissakin Latinalaisen Amerikan maissa, kuten Venezuela, Argentiina ja Brasilia, niiden vastaavissa valuutoissa ovat ottaneet nenää. 

Turkin kuohunta

Turkin talous kärsi kielteisestä vaikutuksesta Trumpin turkkilaisen teräksen ja alumiinin tulleihin, ja Lira kaatui yli 20 prosenttia muutamassa tunnissa. Tämä ajoi sijoittajat ei perinteiseen turvasataman kullan omaisuuteen, vaan sen sijaan bitcoiniin.

Turkin suurin pörssi Koinim ilmoitti Bitcoin-kaupankäynnin volyymin kasvun 63 prosentilla, ja BTCTurk- ja Paribu-pörssien volyymi kasvoi vastaavasti 35 prosenttia ja 100 prosenttia. Tämä nosti bitcoinin hinnan Turkissa jopa 7000 dollariin – yli 500 dollaria korkeammalle kuin Brave New Coin Bitcoin Liquid Index, joka perustuu suurimpaan osaan maailmanlaajuista kauppaa.

Vaikka bitcoin ei välttämättä toimi päivittäisenä vaihtovälineenä, Turkin kansalaiset parveilevat siihen turvasatamana – keino paeta Turkin liiran heilahduksia dollaria vastaan, jotka saavat jopa bitcoinin vaihtelut näyttämään rauhallisilta.

Lue myös: Binancen toimitusjohtaja sanoo, että Bear Market on vetäytymässä, kun tulevaisuus on kirkas salausmarkkinoille

Etelä-Amerikan sotku – Venezuela, Argentiina ja ehkä Brasilia

Latinalaisen Amerikan taloudelliset näkymät vuonna 2018 ovat synkät. Koska poliittinen epävakaus on joissakin alueen suurimmissa talouksissa sekä öljyn ja muiden hyödykkeiden hintojen yleinen laskusuhdanne, yritykset ja kuluttajat kohtaavat masennuksen ja Venezuelan tapauksessa taloudellisen romahduksen..

Latinalaisen Amerikan talouksien kriisi ei alkanut vuonna 2018, ja kaikki juontaa juurensa vuoteen 2015. Argentiina, Venezuela ja Brasilia päättivät vuoden 2015 vakavilla talousongelmilla, mukaan lukien valtavat inflaatioasteet – jopa 275 prosenttia Venezuelassa (63 prosenttia vuonna 2014), ~ 30 prosenttia Argentiinassa (36,4 prosenttia vuonna 2014) ja 10,4 prosenttia Brasiliassa (6,3 prosenttia vuonna 2014).

Argentiinassa maan valuutta peso on pudonnut merkittävästi viimeisten 3 vuoden aikana, ja se laski 15% dollariin nähden vuonna 2017. Vuoden 2017 pudotus johtui vuoden 2014 34 prosentin tappiosta ja 18 prosentin laskusta vuonna 2016. Myöskään 2018 ei muuttanut maan omaisuutta, kun Argentiinan peso putosi ennätyksellisen alhaiseksi. Sama pätee Brasilian Realiin, mutta keskuspankki on puuttunut asiaan

Venezuelalla on omia ongelmia, sen inflaatio on 82766,0%, kuten Trading Economics kertoi, minkä vuoksi Venezuelan bolivar on lähestynyt absurdia tasoa. Venezuelan hallituksen vastaus nousevaan inflaatioasteeseen on ollut oman “kryptovaluutan” luominen, nimeltään Petro, jonka oletetaan tukevan maan öljynsaanti. Koska saman hallituksen hallitsema nykyinen bolivar on huonosti, sen lisäksi, että huoli siitä, miten täysin keskitetty kryptovaluutta toimisi (todellisuus on, että valuutta on enemmän digitaalista kuin salausta), on johtanut venezuelalaisiin hylkäämään projektin joukkoina ennen kuin se pystyi edes nousemaan.

Näkyvät äänet sanovat, että fiatit eivät ole täysin vakaita

Cin of Binance sanoi tänään Twitter-kädellään: “fiat ei tarkoita vakaata”. Yhdessä tämän kanssa hän julkaisi kaavioita Turkin liirasta ja Argentiinan pesosta, joka on talouden romahtavien maiden vakavan paineen alla..

fiat ei tarkoita vakaata pic.twitter.com/ad0CJYh2nA

– CZ Binance (@cz_binance) 30. elokuuta 2018

CZ ei ole ensimmäinen, joka sanoo tämän. Aikaisempi Coinbase-toimitusjohtaja Brian Armstrong oli todennut, että seuraavien 3-5 vuoden aikana ympäri maailmaa tapahtuvat talouskriisit voivat olla katalysaattori kryptovaluuttojen orgaaniselle käyttöönotolle.

“Talouskriisiä kokevat maat ja ihmisten taskut näillä alueilla ovat kiinnostuneita [salauksesta]. Niiden ihmisten keskuudessa, joilla on korkein kipupiste, on kiinnostus vakaan valuutan käyttämiseen […] Seuraavien kolmen-viiden vuoden aikana talouskriisin läpikäyvät maat voivat nähdä ihmisten ottavan orgaanisesti salauksen vaihtoehtona.

Vaikka nämä maat jatkavat myllerrystään ja valuuttansa vievät, ihmiset siirtyvät edelleen kultaisen turvasataman omaisuuteen ja nyt likvidimpään bitcoin-suojaan. Jotkut kommentaattorit ehdottavat myös, että bitcoin pilaantuu kullan määräävään asemaan.

Poistavatko kryptovaluutat myös fiatien hallitsevuuden? Kerro meille mielipiteesi samasta.

Jos haluat seurata DeFi-päivityksiä reaaliajassa, tutustu DeFi-uutissyöttöömme Tässä.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me