Oliko Bitcoin osuma rock-pohjaan? Tässä on palautumisen mahdollinen aikajana

Yhteenveto:

 • Olemme juuri kokeneet / todistaneet kolmanneksi suurimman Bitcoin-noston -65,81% korkeuksista.
 • Absoluuttisissa dollareissa tämä on suurin Bitcoinin historian nostotapa.
 • Tämänhetkinen hintavaihto on myös hitainta myyntiä, jota olemme koskaan kohdanneet.
 • Bitcoin otti keskimäärin 1,5x enemmän päiviä toipua edellisille korkeimmille tasoille kuin NASDAQ Composite teki teknisen nousukauden aikana.
 • Perustuu “palautumiseen vähimmäissuhteeseen” 1.69 ja 111 päivän huipusta kouruun nykyiselle nostolle voi kulua toinen 188 päivää matalalta (vasta lokakuun puolivälissä 2018), ennen kuin voimme lähestyä 20 000 dollaria uudelleen.
 • Bitcoinin nostot ovat terävämpiä ja nopeampia kuin nostot NASDAQ-tekniikkakuplan aikana, mutta vievät myös lyhyemmän ajan, ennen kuin saavutamme uuden huippunsa.

Viime päivinä olemme nähneet salauksen hintojen huomattavan elpymisen. Bitcoin on palautunut 1. huhtikuuta 2018 (jolloin BTC saavutti päivänsisäisen alimman $ 6463.54: n) tänään (BTC: n ollessa noin 9240 dollaria). 44%. Vaikka tämä on toipuminen vuonna Bitcoin-hinta on vaikuttava, se on edelleen kaukana $ 19k + -tasosta, jonka näimme joulukuun puolivälissä 2017.

Kaikkien mielessä olevat kysymykset ovat:

 1. Pitääkö tämä hintojen palautuminen?
 2. Kuinka kauan kestää palata Bitcoinin kunniapäiviin lähellä $ 20000 USD: n tasoa?

Onko talvi ohi?

Tässä tutkimuksessa tarkastelemme BTC: n nostohistoriaa nähdäkseen, miten tämä viimeinen “pitkä talvi” verrataan aikaisempiin korjauksiin, ja lisäksi verrataan tätä nostoa tekniikan kuplan aikana tehtyihin nostoihin nähdäkseen, voimmeko saada hyödyllisiä oivalluksia.

Tässä kappaleessa käytettävät tiedot ovat BTC: n päätöskursseja lokakuusta 2012 lähtien ja NASDAQ Compositen (teknisten osakkeiden tärkein vertailuarvo) päätöskurssit vuosina 1996-2004, joka kattaa “tech-kupla” -jakson.

Tiedän, tiedän, useat artikkelit siellä ovat jo tehneet vertailun salauksen ja NASDAQ Tech -kuplan välillä, mutta täällä CoinFi: ssä halusimme suorittaa tämän vertailun itsellemme ja ottaa analyysin vielä yhden askeleen eteenpäin nähdäksesi, voisimmeko tulla ylös uusilla oivalluksilla, joita voit jakaa kanssasi.

Aloitetaan ensin perusasioista.

Mikä on nostaminen?

A nostoa missä tahansa omaisuuserässä määritellään prosentuaalinen hintamuutos omaisuuden huippuhinnasta alimpaan.

Joten ilman lisätoimia, tässä on luettelo BTC: n merkittävistä nostoista, alkaen suurimmasta:

BTC-nostot

 • Olemme tällä hetkellä kolmanneksi suurimmalla nostolla (koska BTC: stä todella tuli asia) -65,81% korkeuksista.
 • Tämä tarkoittaa a 12445,72 dollaria absoluuttinen hinnan lasku, joka on kaikkien aikojen suurin nostot absoluuttisina dollareina mitattuna.
 • Näiden nostojen keskiarvo on -49,24%, joten nykyinen nosto -65,81% on korkeammalla puolella kuin aiemmin todistimme, ja voidaan väittää, että BTC on liian laajennettu ja todennäköisesti ei putoa edelleen.
 • Mielenkiintoista on se, että nykyinen hintarutkamme on myös hitain myynti, jota olemme koskaan kohdanneet 111 päivää lyödä pohjaan. Se on melkein 3x keskiarvo 41,28 päivää. Se selittää myös, miksi tämä viimeaikainen nostaminen tuntuu erityisen tuskalliselta, kun salaussijoittajat ovat tottuneet nopeaan palautumiseen.
 • ”Toipuminen kouruun” -suhteessa, jossa verrataan kuinka monta päivää kuluu edellisiin korkeimpiin tasoihin, ja päivien määrään, joka kuluu matalan tason saavuttamiseen, on keskimäärin 1.69 kaikkia nostoja varten. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska se tarkoittaa, että se kestää 1,69x niin monta päivää palautua entisiin korkeuksiin kuin keskimäärin alimpaan pisteeseen.

Bitcoin VS. Tech-kupla

Katsotaanpa, miltä NASDAQ Composite nostot näyttivät “Tech Bubble” -tapahtuman aikana.

NASDAQ: n nostot

 • Voit nähdä, että suurin nostot -77,93% 13. maaliskuuta 2000 – 9. lokakuuta 2002 ilmoittaa kuplan puhkeamisen. Yllättäen se kesti 647 päivää jotta tekninen kaatuminen saavutti absoluuttisen matalan tason, ja vasta 23. huhtikuuta 2015 oli huono 3155 pörssipäivää myöhemmin, että saavutimme taas samat korkeudet. Se on todella, Todella pitkä aika toipumiseen.
 • Keskimääräinen nosto on -21,76% mikä on alle puolet BTC: n hinnasta. Tietenkin tämän voit arvata itsellesi, kun otetaan huomioon salauksen suurempi volatiliteetti.
 • Keskimäärin se kesti 102,8 päivää lyödä matalia, mikä on 2,5x pidempi kuin mitä havaitsemme BTC: ssä.
 • BTC: n palautumisaste pinnasta huippuun on 1,5 kertaa hitaampi kuin NASDAQ. Tämä tarkoittaa, että BTC: n kohdalla jokainen nostopäivä kesti keskimäärin 1,5x enemmän päiviä toipumiseen edellisille korkeimmille tasoille kuin NASDAQ Composite teki teknisen nousukauden aikana! Varmasti mielenkiintoinen löytö, vaikkakin hieman masentava kaikille siellä oleville salauksen harrastajille ja HODLereille, koska odotimme nopeamman palautumisajan haihtuvammalle omaisuudelle.

Joten mitä nämä tiedot kertovat meille?

Huolimatta siitä, että ihmiset tekevät usein vertailua näiden kahden välillä, NASDAQ-tekniikkakuplan ja BTC: n välinen nostokäyttäytyminen ei ole niin samanlainen.

Kun otetaan huomioon spekulaation hajautettu luonne ja institutionaalisen tuen puute Crypto vs Tech -osakkeissa, näiden kahden vertaaminen on omenan ja appelsiinien vertailua – huolimatta kuplien kätevästä kerronnasta yleensä.

Suuri ero on valitettavasti suhteellisen hitaampi toipumisjakso. Kun ”Palautuminen vähimmäissuhteeseen” on 1.69 BTC: lle ja 111 päivää huipusta alimpaan viimeisimmän noston aikana, voimme yksinkertaisesti tarkoittaa, että matalalta voi kulua vielä 188 päivää, ennen kuin voimme taas olla lähellä 20K-tasoa.

Joten tämän analyysin mukaan se ei ehkä ole vasta lokakuun puolivälissä kunnes näet rahasi takaisin, jos ostit korkealla, mikä on salausmaailmassa elämä!

Sukellus syvemmälle analyysiin

Vaikka yllä oleva analyysi johtaa mielenkiintoisiin havaintoihin, on otettava huomioon joitain varoituksia:

 • Datapisteitä ei ole tarpeeksi merkittävien johtopäätösten tekemiseksi
 • varianssi nostotilastot ovat suuret – datapisteiden välillä ei ole riittävästi yhdenmukaisuutta, jotta voimme tehdä vakaita johtopäätöksiä.
 • Kontakti, jossa nostot tapahtuvat, on melko vaihteleva
 • Mikä tärkeintä, tietoja vääristää vakavasti Mt Gox -fiasko, joka laukaisi kaikkien aikojen suurimman BTC-noston ja erittäin pitkän talven.

Yllä olevien pisteiden torjumiseksi olemme laajentaneet analyysia tutkimaan paitsi huipusta kouruun tapahtuvia nostoja myös paikallisia minimeja ja maksimeja – mikä antaa meille enemmän datapisteitä.

Alla oleva kaavio antaa paremman käsityksen tarkastelemistamme pisteistä:

BTC-hintahistoria

Yllä olevassa kaaviossa siniset pisteet heijastavat paikallisia piikkejä (maksimit) ja punaiset pisteet edustavat vastaavia kouruja (paikalliset minimit).

BTC-nostot-2

 • Kun tarkastelemme paikallisia minimeja ja maksimeja, voimme maalata hieman erilaisen kuvan
 • Keskimääräinen nostaminen nousi kuitenkin hieman -55,57% kun otamme huomioon enemmän päivänsisäisiä piikkejä ja kouruja
 • Hyvä uutinen on, että keskimääräinen “To Next Peak to To Trough Ratio” -suhde, joka mittaa, kuinka monta päivää kestää seuraavan paikallisen huippunäkymä verrattuna päivien lukumäärään, joka kuluu matalan laskemiseen, lyhenee 1,25x, parannus 27% ja positiivinen merkki HODLereille
 • Lisäksi keskimääräinen palautuminen seuraavaan paikalliseen huippuun on 119% mikä osoittaa, että jokainen keskimääräinen palautuminen yli kaksinkertaistaa edellisen matalan.

Voimme tehdä saman syvemmän analyysin NASDAQ: lle tekniikan nousun aikana nähdäksesi, miten se vertaa.

NASDAQin hintahistoria

NASDAQ Top 10 Local Peak and Troughs:

NASDAQ Top 10 Local Peak and Troughs

 • Keskimääräinen nosto nousee -29% keskimääräisen To.Trough-pituuden ollessa suunnilleen sama 96,4 päivää. Tämä tarkoittaa, että paikalliset minimi- ja maksimiarvot antavat suunnilleen samat johtopäätökset kuin huipusta alimpaan nostoon
 • Suurin muutos on se, että “Seuraava huippu – pohjan suhde” nousee merkittävästi vuodesta 1.05 että 1,78x. Itse asiassa rooli melkein muuttuu, kun BTC-hinta on suhteellisen nopeampi kuin NASDAQ Composite

Ihanteellisessa maailmassa meillä olisi enemmän datapisteitä ja suoritamme joitain merkitsevyystestejä, mutta on selvää, että BTC: n nostot ovat terävämpiä ja nopeampia kuin nostot tekniikan kuplan aikana, mutta vievät myös lyhyemmän ajan, ennen kuin saavutamme uuden huippunsa.

Johtopäätös

Monet ovat pitäneet viimeaikaista hintojen elpymistä verokauden päättymisenä. Vaikka tämä toipuminen on varmasti lupaavaa ja salausmaailmassa on positiivista kehitystä, kuten lisääntynyt institutionaalinen kiinnostus salausmaailmaan, varoitan lukijastamme, että se voi silti olla hieman pidempi kuin muutama viikko, ennen kuin näemme salauksen saavuttavan entisen korkeimmillaan, mutta keskipitkällä aikavälillä mahdollisuus näyttää hyvältä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me