3 ting at overveje, når du vælger en guldstøttet stablecoin

Guldbagede stablecoins er en relativt ny type stabilt digitalt aktiv, der bakkes op af fysisk guld. Disse kommer i en række forskellige varianter, da der nu er omkring et dusin forskellige guldbagede stablecoin-udbydere, men bare en håndfuld af disse er fortsat med at opnå betydelig succes. 

Da guldbakgrundede stablecoins bakkes 1: 1 med fysisk guld, har deres pris en tendens til nøje at følge guldspotprisen – selvom stablecoins normalt handler til en lille præmie på grund af deres forbedrede likviditet, alsidighed og fungibilitet. Som et resultat af dette har de fleste guldbagede stablecoins betydeligt værdsat deres værdi i de seneste måneder, da guld spotmarked bomme, og flere mennesker end nogensinde før ønsker at investere i guld som en hæk i en tid med stor økonomisk usikkerhed. 

Men ikke alle guldbagede stablecoins er skabt ens. Sådan vælger du en god. 

  1. Gennemsigtighed

Det første, du skal passe på, er uden tvivl gennemsigtigheden af ​​tokenudstederen. Tilbyder de et let system til at kontrollere, at den cirkulerende forsyning svarer til den mængde guld, der opbevares? Hvis ikke, kan dette være et advarselsskilt, der berettiger til yderligere undersøgelse. 

Det nuværende sortiment af populære guldbagede stablecoins tager alle en noget varieret tilgang til rapportering og gennemsigtighed. Nogle platforme som Perth Mint Gold Token (PMGT) og Tether Gold (XAUt) giver simpelthen periodiske opdateringswebsite for at specificere den cirkulerende levering af tokens sammenlignet med de nuværende guldbeholdninger.

Billede: CACHE

CACHE Guld, på den anden side giver en innovativ løsning på gennemsigtighedsproblemet med sin GramChain aktivsporingsplatform. Dette gør det muligt for indehavere af CACHE Gold (GCT) at kontrollere nøjagtigt, hvor meget guld CACHE har i hver af sine hvælvinger, og se og se billeder af hver bjælke og detaljer om dets raffinaderi, serienummer, nuværende værdiansættelse og mere. Fuldstændig eliminering af bekymringer om, at levering muligvis ikke svarer til reserver. 

2. Mindste saldo og indløsningsværdi

Hvis du investerer i en guldbakket stablecoin, er det bydende nødvendigt at se på både det mindste investeringsbeløb og den mindste indløsningsværdi. 

Det mindste investeringsbeløb kan beskrives som den mindste overførbare enhedsværdi. For de fleste guldbakket stablecoins er det muligt at overføre lige så lidt som en lille brøkdel af et enkelt token, hvis det ønskes. Andre kan dog kræve, at transaktioner gennemføres som hele heltal, hvilket betyder, at indehavere skal have eller overføre mindst et helt token. Afhængigt af tokenprisen kan dette betyde, at brugerne skal investere eller holde mere, end de kunne forvente.

Minimumsindløsningsbeløbet kommer også i spil, når det er guldbacket stablecoin brugere vil konvertere deres mønter til ægte guld. Brugere med små beholdninger kan finde ud af, at deres saldo er under minimumsindløsningsbeløbet og i stedet bliver nødt til at udbetale deres beholdning på en anden måde – såsom at sælge deres tokens på tredjepartsudvekslingsplatforme. 

En oversigt over minimumsbalancer og investeringsbeløb for de fem mest populære guldbakket stablecoins:

Mindste balance Minimum indløsning (tokens) Minimum indfrielse (USD) *
Digix Gold (DGX) 0.000000001 DGX 100 DGX (100 gram) $ 6894,10
PAX Guld (PAXG) 0.000000000000000001 PAXG 430 PAXG (430 ounce) $ 840.409.
Perth Mint Gold Token (PMGT) 0,00001 PMGT Ikke relevant Ikke relevant
CACHE Gold (CGT) 0,00000000001 CGT 100 CGT (100 gram) $ 6894,10
Tether Gold (XAUt) 0,0000001 XAUt 430 XAUt (430 ounce) $ 840.409.

* Værdierne er korrekte pr. 20. august 2020. Minimumsindløsningsbeløbet for PMGT er ikke tilgængeligt.

Afhængigt af størrelsen på dine forventede beholdninger og din planlagte udgangsrute kan nogle guldbakkerede tokens passe bedre til dine behov end andre.

3. Likviditet og ordrebogsdybde

Som med næsten alle kryptokurver kan guldbackede tokens handles på både centraliserede og decentrale udvekslingsplatforme. Dette er en af ​​de vigtigste måder, som kunder kan få fat i disse tokens uden at købe dem direkte fra udstederen eller prægning ved at deponere guld.

Imidlertid tilbyder ikke alle guldbakkerede poletter den samme likviditet og ordrebogsdybde, hvilket også betyder, at nogle er bedre end andre til at opretholde deres pris så tæt på guld som muligt.

Af de top fem guldbakket stablecoins har CACHE Gold (CGT) i øjeblikket den højeste likviditet. (Billede: Live mønt ur)

En af de enkleste måder at kontrollere dette er ved at se på et dybdekort over din guldbakede stablecoin efter eget valg. De fleste platforme viser dette som et + 2 / -2 dybdediagram, der viser størrelsen på den indkøbsordre, der er nødvendig for at øge aktivet med 2% (+2), og størrelsen af ​​salgsordren, der er nødvendig for at sænke prisen med 2% (-2). 

En høj værdi for dette indikerer en tyk ordrebeholdning, høj likviditet og dermed modstand mod markedsmanipulation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me