Analysering af løsninger til udviklere til at oprette decentrale applikationer (Dapps)

Nogle mener, at de tekniske vanskeligheder ved decentralisering opvejer fordelene. Udviklere søger konstant efter måder til at finindstille brugeroplevelsen uden at sænke den distribuerende og autonome kant, som decentrale apps giver. Mens topnotch-brugeroplevelse er den gyldne standard for platforme, der ønsker at tiltrække et almindeligt publikum, gør de tekniske begrænsninger for dapps det lidt sværere for udviklere at låse op for et sådant niveau af funktionalitet.

Denne fortælling er bare en af ​​de mange udfordringer, som udviklere står over for, når de arbejder med blockchain-teknologi. I denne artikel vil vi kaste lys over disse begrænsninger og mulige løsninger.

Hvad er ulemperne ved at oprette Dapps?

Med bare 4.000 dapps oprettet i de sidste 5 år, det er sikkert at sige, at udviklingsfasen for decentral infrastruktur ikke er så effektiv. Det faktum, at over 1.000 dapps er blevet forladt inden for samme tidsramme, tegner et klarere billede af, hvor udfordrende det er at vedligeholde blockchain-baserede applikationer. Der er bare for mange bevægelige dele og ikke nok infrastruktur og bygningsværktøjer, der er effektive nok til at styre og løse blockchains unikke forhindringer.

Distributionen af ​​disse decentrale applikationer medfører særlige konsensusmekanismer for selv de mest trivielle opdateringer. Dette kan blive en udfordring, når dappens sikkerhed er på linjen, da hver knude skal være enige om den bedste handlingslinje og opdatere deres software i overensstemmelse hermed. Også den gamle karakter af ældre blockchain-netværk begrænser ofte omfanget af dapps ‘operationer.

Hastighed er et andet tilbagevendende problem, der ser ud til at reducere effektiviteten af ​​blockchain-infrastrukturer. Til dette formål er løsninger begyndt at innovere værktøjer og platforme designet til at optimere processen involveret i oprettelse eller vedligeholdelse af dapps til mere tiltalende slutprodukter. En af sådanne platforme, der gør fremskridt i denne henseende er Bifrost.

Bifrost: En Blockchain Middleware-platform

Efter at have forstået smertepunkterne i decentrale apps, har Bifrost sat sig for at blive porten til innovative løsninger skræddersyet til blockchain-udviklere. Det mest overbevisende aspekt af Bifrosts tilbud er måske, at dets udviklingskit understøtter flere protokoller. I det væsentlige kan udviklere ændre deres applikationer til en bred vifte af blockchains og oprette forbedrede smarte kontrakter, der er kompatible med hver. Derfor leverer Bifrost interoperable blockchain-infrastrukturer og løser en af ​​de kernebegrænsende virkninger af silede ældre netværk. I lyset af dette kommer det ikke som nogen overraskelse, at Bifrost er fremstået som en af løsninger klar til at knække Bitcoin DeFi-dilemmaet.

Alt, hvad udviklere skal gøre, er at vælge målblokeringer til hver sektion af deres koder, og Bifrost-multikædeteknologi oversætter, kompilerer og implementerer dem automatisk på de relevante blokkæder. Med dette bliver det lettere for udviklere at skifte mellem flere kæder.

Væk fra interoperabilitet forbedrer Bifrost også hastigheden. Platformen hævder, at en af ​​dapp oprettet med Bifrost-teknologi loggede en hastighed på 3.000 TPS ved 75% mindre gas under test. Især giver løsningen en IDE, overvågningsfunktioner og klienttjenester til yderligere test- og styringsfunktioner til decentrale apps.

Allerede er Bifrost-teamet begyndt at demonstrere effektiviteten af ​​sine produkter i DeFi-landskabet. Bifrost driver BiFi, en DeFi-udlåns- og låneansøgning, der er klar til at levere avancerede funktioner og de bedste renter på markedet. BiFi ser ud til at fremvise Bifrosts innovative kraft og løse problemer – som hastighed, skalerbarhed, pris, interoperabilitet og brugeroplevelse – tilskrevet Ethereum-økosystemet.

Efter lanceringen af ​​BiFi planlægger platformen at introducere Bifrost Suite. Dette produkt fokuserer på at etablere et mulig miljø for udvikling af DeFi-applikationer. Endnu vigtigere, Bifrost for nylig indgået et samarbejde med Chainlink som en del af den igangværende globale partnerskabskampagne for at styrke sin plads i hjertet af DeFi-økosystemet.

Andre bemærkelsesværdige omtaler

Cosmos er et andet projekt, der fokuserer på at muliggøre forbedrede udviklingsværktøjer og tjenester til blockchain-udviklere. Tjenesten tilbyder skalerbare interoperable modulære designs, der giver brugerne mulighed for at overføre aktiver mellem flere blockchains i Cosmos-økosystemet. Det er dog værd at nævne, at Cosmos i modsætning til Bifrost ikke fungerer som en smart kontraktforstærker, og det lader ikke udviklere kombinere funktionerne i etablerede blockchains.

Der er også Polkadot, som har en unik arkitektur til opbygning af interoperable blockchains. Udviklere kan bruge Substrate-rammen til at forbinde deres kæder til Polkadot-netværket. Selvom Polkadot præsenterer et middel til at skabe tilpassede blockchains, er begrænsningen af ​​de applikationsbaserede kæder til Polkadot-netværket en kritisk ulempe. Igen foretrækker udviklere at få alle de forbedrede funktioner bragt til blockchains med store netværk af brugere.

Afsluttende tanker

Mens folk som Bifrost og Cosmos gør fremskridt i blockchain-udviklingsscenen, er der stadig meget, der skal gøres. Den langsigtede levedygtighed af blockchain som en back-end til applikationer afhænger stærkt af succesen med disse løsninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me