Bør dApp-udviklere være bekymrede over risikoen ved ETH 2.0?

Midt i al hype om ETH 2.0 er der et par grunde til, at udviklere måske føler sig bekymrede. Projektet har allerede en langvarig udviklingstidslinje med fuld implementering sandsynligvis stadig mere end to år væk. Selv da, efter de mange forsinkelser til dato, synes intet sikkert. 

I mellemtiden bliver andre lagsløsninger udråbt som en løsning på Ethereums veldokumenterede skalerbarhedsplatforme. Tidligt i juni, Vitalik Buterin tweeted at lag 2-løsninger “grundlæggende er lykkedes” kun for folk, der er involveret i projekter, der bruger platformene til modsige hans påstand. 

Kunne ETH 2.0-overgangen risikere Ethereums decentralisering? 

Vitalik Buterin kan næppe bebrejdes for at ville fremme en vis succes for Ethereum. Fra et udviklerperspektiv er det stadig langt fra beroligende at høre, at den kortsigtede løsning på Ethereums skalerbarhed endnu ikke fungerer, som den burde være, mens den langsigtede løsning ikke er nær klar til implementering. 

Nu ser de seneste nyheder ud til at være, at selvom Ethereums kerneudviklere kunne implementere ETH 2.0 hurtigere, er der andre udfordringer at løse. Nylig rapporter forklare, hvordan overgangen vil påvirke minearbejdere. Det ser ud til at være en reel mulighed for, at nogle måske vælger at opgive Ethereum til andre netværk, inden de går over til bevis for indsats, der vil gøre deres rolle og minedrift hardware overflødig. Dette ville give dem en mulighed for at komme foran andre på et andet netværk. 

En udvikler hævder endda, at der muligvis ikke er tilstrækkelige midler til at starte indsatsen med succes, hvilket sætter både opsætningen af ​​ETH 2.0 og slutningen af ​​ETH 1.0-livscyklussen i fare. Med et fald i deltagende minearbejdere eller stakere bliver decentralisering og dermed netværkssikkerhed kompromitteret. 

Desuden, med manglende klarhed over, hvordan overgangen vil blive styret, mange dApp-udviklere, herunder Ethereums summende DeFi-platforme, er ikke klare hvordan det vil påvirke dem. 

Så alt i alt vil denne usikkerhed sandsynligvis efterlade mange udviklere ubehag. Sammen med at skulle klare problemer med langvarig skalerbarhed, hvis sikkerhed også bliver en trussel, kan de begynde at miste brugere. 

Blockchain-broer – udnyttelse af interoperabilitet til en sikker skaleringsløsning

Så hvis andet lag endnu ikke er, hvor det skal være, er ETH 2.0 langt væk og ser ud til at det kan være et risikabelt forslag fra et sikkerhedsperspektiv, er der noget lys i horisonten? En løsning til Ethereum dApp-udviklere, der ønsker at udligne deres risiko, mens de får adgang til ægte skalerbarhed, er at bruge en blockchain-bro. 

Blockchain-broer udnytter interoperabilitet for at give udviklere adgang til fordelene ved andre platforme. Syscoin lancerede sin egen version af en bro tidligere på året, der forbinder Ethereum til sit netværk, der tilbyder høj kapacitet med lave transaktionsgebyrer. 

Syscoin har eksisteret i årevis nu og har lanceret sin ICO helt tilbage i 2014. I modsætning til Ethereum har platformen været igennem flere iterationer. I øjeblikket på version fire lancerede den seneste opdatering Z-DAG-laget, som står for nul-bekræftelse rettet acyklisk graf. Z-DAG fungerer oven på Syscoin’s proof-of-work-lag for at give næsten øjeblikkelig afvikling. 

Det er også en interaktiv protokol, der tilbyder transaktionssikkerhed, der er sandsynlig over tid. Så transaktioner med lav værdi kan drage fordel af en øjeblikkelig afvikling på 99,9% sikkerhed mod et dobbeltforbrug. Transaktioner med højere værdi kan dog vente et par sekunder længere for at opnå en 99,9999% sikkerhed. Z-DAG ydeevne har været uafhængigt bevist for at opnå 60.000 transaktioner pr. sekund. 

Syscoin Bridge giver enhver Ethereum-udvikler mulighed for at sende deres token ind i Syscoin-økosystemet til behandling. Token’s forsyning holdes konstant via en tovejs mynte-og-brændmekanisme. Mint-and-burn-proofs samles i superblokke, der er valideret af Bridge Agents, der er incitamenteret til at holde Syscoin Bridge fungerende med deling af transaktionsgebyrer som en belønning. På denne måde er Syscoin Bridge virkelig decentraliseret. 

Hvad betyder det for DApp-udviklere? 

Udviklere, der vælger at bruge Syscoin Bridge, kan bruge den som en måde at udligne eventuelle sikkerhedsrisici ved ETH 2.0-opgraderingen. Alle dApp-transaktioner, der bruger broen, vil blive bekræftet ved hjælp af en interaktiv protokol, hvor udviklerne eller brugerne endda kan vælge deres eget transaktionssikkerhedsniveau. Desuden fusioneres Syscoin med Bitcoin, hvilket giver sikkerhed for ægte decentralisering. 

Brug af broen betyder også, at udviklere kan benytte sig af skalerbarhed nu i stedet for at vente på, at ETH 2.0-opgraderingen skal ske. Desuden kan de få adgang til alle disse skalerbarheds- og sikkerhedsfordele uden at skulle opgive Ethereum og al interoperabilitet med andre Ethereum-baserede dApps, som det tilbyder. 

Samlet set ser de seneste nyheder om ETH 2.0 ud til at indikere, at der er mere arbejde at gøre for at sikre Ethereum end oprindeligt blev opfattet. I sidste ende kan dette betyde, at yderligere forsinkelser bliver sandsynlige. Heldigvis giver broer en langsigtet, brugbar løsning til udviklere, der søger skalerbarhed med sikkerhed for sikkerhed og uafbrudt service, uanset hvad der sker med Ethereums fremtidige udvikling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me