Er Facebooks Cryptocurrency ‘Libra’ Fremtiden?

Vægten har ikke engang frigivet, men den sidder allerede fast i et web af regler, tvivl og skepsis fra en overflod af samfund, herunder regeringer, banker og kryptokurrencyledere. I en tid, hvor offentligheden har slørede konturer om kryptovaluta, har Vægten kun føjet til forvirring mellem regulatorer og masse.

I sådanne tider er et af de fremtrædende spørgsmål “Er Vægten Fremtiden?”.

Før vi går videre til at besvare spørgsmålet, skal vi finde ud af, hvad Vægten er, og hvad dens hvidbog beskriver.

Nogle ofte stillede spørgsmål omkring Facebook Libra

Hvad er Vægt?

Facebook har oprettet sin egen grænseløse kryptokurrency bygget på sin egen blockchain kendt som Vægt blockchain. For at værdsætte mønten har Facebook oprettet Libra reserve. For hver Libra oprettet vil en samling af valutaer og andre aktiver tjene som sikkerhed. Processen formodes at danne tillid til dens iboende værdi.

Læs også: Facebooks GlobalCoin og Project Libra: Forklaret i en nøddeskal

Hvad har du brug for for at komme i gang?

Fra nu af kan du ikke gøre noget. Facebook har kun frigivet whitepaper (en køreplan, der beskriver hele driften af ​​sin mønt). Efter frigivelsen skal du bruge Calibra, en Libra-baseret tegnebog, der også er oprettet af Facebook. Du kan udveksle fiat-valutaer til gengæld for Libra på Calibra. For at registrere skal du have et regeringsudstedt ID. Dette trin vil hjælpe med at tackle svindel og sikre, at brugerne er reelle.

Hvor vil du kunne bruge Calibra?

Facebook har udviklet en enkeltstående app, der kan downloades i App Store og Google Play. Da det er Facebook, vil det også have integration i WhatsApp og Messenger. At sende penge vil virkelig være lige så let som at sende et foto.

Hvad kan du bruge Calibra til?

Calibra er beregnet til at blive brugt af alle til næsten alle mulige transaktioner. Penge kan overføres mellem mennesker overalt på kloden når som helst næsten øjeblikkeligt. Da Vægten ikke svinger som andre kryptokurver, er det sikkert at bruge det som en værdibutik. Hverdagstransaktioner kan let udføres på Calibra.

Vil Calibra opkræve mindre?

Vægten sigter mod at sænke eller reducere transaktionsgebyrerne, så det vil være forholdsvis virkelig mindre og gennemsigtigt, selv når man overfører penge internationalt.

Er Calibra tilgængelig i dit land? Hvilke lande findes Calibra i?

Vægten prøver sit bedste for at gøre det tilgængeligt for næsten alle, hvor som helst i verden. Specifikke detaljer om lande er stadig ikke tilgængelige, men vi kan forvente, at de vil dække de fleste nationer.

Du kan måske også lide at læse dette: Indien: Facebooks Libra Launch kan være begrænset på grund af RBI’s politiske bekymring

Kan du bruge din lokale valuta i Calibra?

Calibra er lavet til Libra, det betyder, at enhver transaktion, der foretages ved hjælp af Calibra, er i Libra. Du kan dog konvertere din lokale valuta til Vægt og tilføje top-up din tegnebog. Desuden kan du konvertere Libras til din lokale valuta når som helst du ønsker det. Du vil også se valutakursen, når du fylder eller trækker din tegnebog ud.

Hvordan forhindrer Facebook bedrageri??

Som nævnt ovenfor vil alle brugerne blive verificeret med et regeringsudstedt ID. Det reducerer antallet af falske konti på Calibra betydeligt. To-faktor-godkendelse vil yderligere stramme sikkerheden. Facebook- og WhatsApp-kontooplysninger hjælper også med at bekræfte identiteten. Calibra har også indbygget rapportering og dedikeret kundeservice i appen. Hvis der stadig finder sted bedrageri, får du fuld refusion.

Du kan muligvis også lide: Bitcoin er stadig konge, da 98% amerikanere ikke viser interesse for Vægten

Kan du stadig bruge Calibra, hvis du ikke har en Facebook-, WhatsApp- eller Messenger-konto?

Ja. Den uafhængige app giver brugere, der ikke har en Facebook-, WhatsApp- eller Messenger-konto, mulighed for at registrere sig på den.

Hvad er forholdet mellem Calibra og Facebook?

Calibra er en ny vertikal af Facebook Inc, det er datterselskab af Facebook. Bemærk, at Calibra fungerer uafhængigt.

Kan virksomheder bruge Calibra?

I den første version af Calibra-appen understøttes peer-to-peer-betalinger. Små købmænd kan bruge små funktioner såsom QR-koder til at acceptere betalinger i Vægten. I løbet af tiden vil der blive introduceret mange nye andre funktioner til virksomheder.

Libra Whitepaper i en nøddeskal

Vægt er en grænseløs kryptovaluta baseret på Libra blockchain-teknologien. Libra Association vil tage sig fuldt ud af Libra. Mønten understøttes fuldstændigt af Libra-reserven og har kun værdi svarende til den i reserven. Reserven er en samling af valutaer og andre aktiver, der tjener som sikkerhed.

Peer-to-peer-systemet er en privat tilladt blockchain, der er konstrueret med håb om til sidst at blive offentligt decentraliseret. Et nyt programmeringssprog med navnet “Move” er blevet brugt til at konstruere denne masterplan. Som af tekniske specifikationer bruger den en konsensusalgoritme fra VMWare kendt som HotStuff. Det har forsømt beviset for arbejde, da det er langsomt og vil hindre ideen om vækst i fremtiden.

Fra nu af er der omkring 28 partnere. På tidspunktet for lanceringen sigter Facebook mod at have mindst 100 partnere. Nylige rapporter siger, at store spillere som Uber, Mastercard og Visa har investeret $ 10 millioner, og vi kan forvente det samme gebyr for at samarbejde med Vægten.

Til spørgsmålet om decentralisering har Facebook gjort Vægten til et uafhængigt datterselskab af sig selv. Libra-foreningen ligger i Genève, Schweiz, og fungerer fuldstændig uafhængig. Desuden vil enhver beslutning, der træffes inden for Libra-foreningen, være baseret på antallet af medlemmernes stemmer, hvilket giver den mindste magt til hver aktionær.

Vægten er en integreret del af Vægten, da den vil være ansvarlig for dens drift. Fra minedrift til mønt til løsning af forespørgsler vil alt være under dens kontrol.

For at håndtere sikkerhed og forhindre svindel vil Facebook kræve et regeringsudstedt ID-bevis til registrering og aktivere tofaktorautentificering (lettelse for FaceID-brugere). Blockchain er allerede et sikkert netværk.

Er Vægten fremtiden?

Vægt er et ambitiøst projekt fra Libra-foreningen. For at afgøre, om det er fremtiden, skal vi se på, hvordan den kan sammenlignes med den eksisterende teknologi. Vægt tilbyder at være en global digital valuta, og den er i direkte konkurrence med banker.

Lad os se, hvordan det sammenlignes med de fleste af de eksisterende kryptokurver.

 • Nøgleforskelle mellem Vægt og Bitcoin
Parameter LIBRA BITCOIN
Brug Et stabilt udvekslingsmiddel. Samme som Vægt, men kan bruges som investering og opbevaring af værdi.
Volatilitet Lav Høj. Udsat til prisudsving.
Blockchain Vægt Netværk. Tilladt. Bitcoin. Offentlig og tilladelsesfri.
Gennemstrømning 1.000 TPS (krævet) 3.87 TPS (Hele tiden høj, fra og med februar 2019)
Reaktionstid 10 sekunder (krævet) 8 minutter (gennemsnit)
Konsensusalgoritme Modificeret BFT (byzantinsk fejltolerance).  PoW – Bevis for arbejde.

Relativt langsommere.

Programmeringssprog Flyt – oprettet af Facebook C++
 • Nøgleforskelle mellem Vægt og XRP
Parameter LIBRA XRP
Brug Et stabilt udvekslingsmiddel. Samme som Vægt. Derudover kan det bruges som en investering. Primært lavet til at foretage globale transaktioner hurtigere.
Volatilitet Lav Høj. Udsat til prisudsving.
Blockchain Vægt Netværk. Tilladt. RippleNet. Semi-tilladt.
Gennemstrømning 1.000 TPS (krævet) 1.000 TPS
Reaktionstid 10 sekunder (krævet) 3,5 sekunder (gennemsnit)
Konsensusalgoritme Modificeret BFT (byzantinsk fejltolerance).  RPCA (Ripple protocol consensus algoritme) 
Programmeringssprog Flyt – oprettet af Facebook C++
 • Vigtige forskelle mellem Vægt og Ethereum

Parameter LIBRA ETHEREUM
Brug Et stabilt udvekslingsmiddel. Samme som Vægt. Derudover kan den bruges som en investering og til decentrale apps.
Volatilitet Lav Høj. Udsat til prisudsving.
Blockchain Vægt Netværk. Tilladt. Ethereum. Offentlig og tilladelsesfri.
Gennemstrømning 1.000 TPS (krævet) 15-20 TPS
Reaktionstid 10 sekunder (krævet) 15 sekunder (gennemsnit)
Konsensusalgoritme Modificeret BFT (byzantinsk fejltolerance).  PoW (Bevis for arbejde) 
Programmeringssprog Flyt – oprettet af Facebook Tørhed.

Som vi kan se, at Vægten overtager nogle af kryptokurverne med hensyn til tekniske aspekter. Vi kan ikke bestemme dens sammenligning med alle kryptokurver, fordi der er mere end 2.000 af dem.

Vægtenes trumfkort er Facebooks enorme brugerbase på 2,4 milliarder mennesker hver måned. Ifølge Jameson Lopp er ”Vægten ikke en trussel mod Bitcoin. Hvis der er noget, vil det hjælpe mange mennesker med at tage et logisk skridt tættere på finalen. ” Han delte denne meme sammen med tweetet.

Imidlertid har Vægten sidst fast i nettet af regler fra forskellige regeringer. Her er hvordan hver regering har reageret på lanceringen af ​​Vægten.

AMERIKAS FORENEDE STATER

 • 18. juni 2019: Repræsentant Maxine Waters, formand for House Financial Services Committee, kaldte Facebook til at standse enhver igangværende udvikling af Vægten, indtil de evaluerer Vægten og Calibra fuldstændigt og diskuterer potentielle risici. Facebook reagerede ikke med det samme.
 • 2. juli 2019: Den amerikanske kongreskomité har officielt sendt breve til Mark Zuckerberg, CEO for Facebook, Sheryl Sandberg, COO for Facebook, og David Marcus CEO for Libra. De anmoder om et moratorium for Vægten.

DET FORENEDE KONGERIGE

 • 18. juni 2019: Facebooks Libra-kryptokurrencybetalingsinitiativ kan være underlagt de “højeste standarder” inden for global regulering, sagde Mark Carney, guvernør for Bank of England.
 • 25. juni 2019: Det Forenede Kongeriges skatkammer i samarbejde med Bank of England og andre store britiske finansielle regulatorer bruger synergistiske udtalelser til at undersøge Facebooks nyligt afslørede kryptokurrencyprojekt, Libra.
 • 1. juli 2019: UK advokat “Dan Neidle” undersøgte det skattespørgsmål, som Vægten muligvis kan påtvinge britiske brugere. Dette ville være en forhindring mod masseadoption.

FRANKRIG

 • 18. juni 2019: Den franske finansminister Bruno Le Maire, der har støttet blockchain-bestræbelser i Frankrig, opfordrede til en regulering af Vægten. Han rejste bekymring med hensyn til sikkerhed, finansiering af terrorisme og privatlivets fred.

INDIEN

 • Economic Times ‘rapport antyder, at Vægten muligvis ikke er tilgængelig i Indien. Rapporten kommer i lyset af Indiens påståede plan om at forbyde kryptokurver.

KINA

 • Kina med sine strenge lovgivningsmæssige politikker tillader aldrig Vægt.

INDONESIEN

 • Indonesiens centralbank viste sin bekymring ved at bede Facebook om at gennemgå sin Vægtplan igen.

G7 LANDE (Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Det Forenede Kongerige, USA og Canada.)

 • G7-lande blev samlet for at danne en taskforce til gennemgang af Vægten. G7 omfatter førende verdensøkonomier Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Det Forenede Kongerige, De Forenede Stater og Canada.

JAPAN

 • Bank of Japans stedfortrædende guvernør Masayoshi Amamiya advarer Vægten om at overholde reglerne om hvidvaskning af penge og risikostyring, mens han taler til Reuters. Han sagde, “Hvad Vægten angår, skal vi huske på, at den potentielle globale brugerbase kan være enorm.”

SINGAPORE

 • Singapores centralbank, Monetary Authority of Singapore, ønsker mere information om Vægten som rapporteret den 27. juni 2019.

RUSLAND

 • ”Ingen vil indføre et forbud. Et stort antal virksomheder spørger, hvornår det endelig vil være muligt at gennemføre en ICO [oprindeligt møntudbud] gennemsigtigt. Dette vil bestemt blive reguleret, tilladt, og det handler om det, ”sagde Moiseev, vicefinansminister. Han tilføjede, “Brug af kryptokurver til at betale for varer og tjenester er altid forbudt i Rusland”. Facebook Vægt får den samme behandling.

AMERIKAS FORENEDE STATER

Den amerikanske kongres har sendt breve til Libra-embedsmænd.

DET FORENEDE KONGERIGE

Vægten vil stå over for de højeste regler.

FRANKRIG

Hævede bekymringer omkring hvidvaskning af penge, finansiering af terrorisme og privatlivets fred.

INDIEN

Economic Times siger, at Vægten muligvis ikke kommer.

KINA

Strenge kryptopolitikker tillader muligvis ikke Vægten.

G7 LANDE (Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Det Forenede Kongerige, USA og Canada.)

Dann en taskforce

JAPAN

Advarer Libra til at overholde reglerne om hvidvaskning af penge og risikostyring.

SINGAPORE

Ønsker mere information

RUSLAND

Behandl det som enhver fremmed valuta. Ulovligt at betale for tjenester via krypto.

Med så mange jurisdiktioner, der tager deres indflydelse på Vægten, ser det ud til at være svært for Vægten at komme sig ud af reguleringsnettet let. Det næste spørgsmål er, vil Vægten gøre det til dagslys? Ingen ved det rigtige svar på det. Vi må vente og se, hvordan tingene udfolder sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me