Sådan tilføjes likviditet til Uniswap likviditetspulje: En trinvis vejledning

I denne artikel vil vi guide dig om, hvordan du tilføjer likviditet til Uniswap-likviditetspuljen. Vi offentliggjorde en tidligere rapport, der beskriver de bedste udbydere af likviditetspuljer. Her vil du lære om en af ​​de kendte likviditetsudbydere; Uniswap Likviditetspulje. Ud over en introduktion lærer du trin for trin vejledning om, hvordan du tilføjer og fjerner likviditet i Uniswap. 

Samtidig skal vi begynde med et par introduktioner. Selvom den første DeFi-markedsplads der gjorde det muligt at samle likviditet gennem automatiserede producenter er Bancor, Uniswap er siden blevet mere populært. Ligesom andre decentrale markedspladser driver den en open source likviditetsprotokol i Ethereum. 

Uniswap-smartkontrakten er skrevet i Vyper smart kontrakt sprog. Det muliggør decentralisering, censurmodstand, sikkerhed og tilladelsesfri nytte. Siden lanceringen af ​​Uniswap V1 i 2018 er det blevet Ethereums mest populære market maker (AMM) udveksling. 

Uniswap har en dedikeret og decentral protokol til automatiseret likviditetsforsyning til Ethereum-token-handelspar. Hvert Erc-20 til Erc-20-handelspar har en dedikeret smart kontrakt, der indeholder reserver for hvert token. Denne smarte kontrakt kontrollerer også, hvordan reserverne kan ændres. Enten du eller nogen kan blive en likviditetsudbyder ved at deponere tokens i en smart kontrakt og modtage pool-tokens til gengæld. 

Disse pool-tokens sporer andelen af ​​likviditetsudbyderens samlede reserver. Puljetokens kan også handles for det underliggende aktiv til enhver tid. Uniswap-protokollen er til automatiseret likviditetsforsyning til de Ethereum-kompatible tokens, ERC-20. Det er den smarte kontraktprotokol, der indeholder tokenreserver og bestemmer de ting, der kan ændres. 

Uniswap likviditetspuljen

Lad os nu tale om Uniswap likviditetspuljen. Vi diskuterer, hvordan de fungerer, og om det passer til alle eller en bestemt gruppe mennesker. Uniswap er en decentral ERC-20-udveksling, men den er ikke designet til kun tokens; det understøtter også Ethereum. Vi kan også se Uniswap som en udvekslingsprotokol, der giver dig tillid til at udveksle ERC-20 tokens uden tillid.

Uniswap Likviditetspulje samler tokens i en smart kontraktmodel, og brugere handler mod likviditetspuljen. På Uniswap kan du eller nogen let bytte tokens; tilføj poletter til en pool for at tjene nogle gebyrer. Du kan også angive et token på Uniswap. 

Den gode ting ved Uniswap-platformen er, at du nemt kan bytte Ethereum til ethvert ERC-20-token. Denne udveksling sker på en decentral måde. Du har ikke at gøre med noget firma, der er ingen KYC involveret i 

Børsen, og der er ingen formidler, der letter disse transaktioner. 

Centraliserede platforme holder dine penge, og de opkræver dig for at holde dine penge, men Uniswap-platformen er det modsatte. Uniswap er en decentral udveksling, hvor du altid har fuld kontrol over dine penge. Når du først har startet en transaktion, tager den straks pengene ud af din tegnebog og sætter dem tilbage i et andet format. Dette sikrer, at der ikke er nogen censur. 

Udbytteopdræt på Uniswap

Yield farming giver dig mulighed for at tjene flere penge med dine kryptoaktiver. For at gøre det skal du blive en likviditetsudbyder. Uniswap giver dig mulighed for at blive en likviditetsudbyder. 

Uniswap-gebyrer

Samtidig ved tilmelding på platformen, du deler 0,3% af transaktionsgebyrerne i puljerne. Derfor, hvis du f.eks. Giver 40% likviditet til likviditetspulje, tjener du 40% af transaktionsgebyret.

Du kan dog spore, hvor meget du tjener. For at gøre det skal du blot oprette en konto her

Det er så let at spore din indtjening som følgende: 

1. Tilmeld dig Uniswap-websiden for at indtaste din viste adresse. 

uniswap

2. Klik på “Analyser ROI” for systemet for at behandle din likviditetsposition og vise dem på oversigtsbordet.

uniswap

3. Fortsæt med at klikke på adressen, så får du vist ROI og andre KPI’er.

uniswap

Sådan fungerer Uniswap Liquidity Pool

Vi vil gå videre for at forklare funktionaliteten i Uniswap likviditetspuljen. Likviditetspuljerne er en samling af poletter i smarte kontrakter. I denne likviditetspulje er der nok ERC-20-tokens til, at du kan bytte, sende og samle med en anden. Det er bemærkelsesværdigt, at Ethereum fungerer som ledningen. 

Fjern afvikling af likviditetspuljeUniswap Likviditetspool fungerer | Kilde: Uniswap

Dette betyder, at puljen indeholder et stort antal Ethereum og andre ERC-20-tokens på Uniswap-børsen. Derfor kan du oprette et nyt udvekslingspar i en ny likviditetspulje til ethvert token efter eget valg. Samtidig er det helt åbent for alle.

For eksempel, du kan være en del af ETH / DAI likviditetspulje. Du bliver nødt til at lave en lige værdi af Ethereum og ERC-20-tokenet, som du vil deltage med. Hvis jeg vil deltage i ETH / DAI på Uniswap likviditetspuljer, skal du have den nøjagtige mængde af både DAI og Ethereum samtidigt. Derfor når nogen kommer ind og beslutter at handle DAI til Ethereum på Uniswap, bliver din likviditet tapet. 

Du kan dog have en ubegrænset tab. Dette sker, når dine penge vipper mod enten Ethereum eller DAI. I mellemtiden afhænger det impermanente af den handel, der skal finde sted på det tidspunkt. 

Hvis nogen ønsker at handle Ethereum til gengæld for DAI, kan din DAI-likviditet muligvis krympe, mens Ethereum-likviditet stiger. Hvis dit DAI falder med en dollar, skal dit Ethereum gå op med samme margin. Dette er den måde, Uniswap Liquidity Pool fungerer på. 

Læs også: Top 10 DeFi likviditetsbassiner

Sådan laver du landbrug på Uniswap V2

Du vil se “klikbare” knapper som Swap, Send og Pool på udvekslingsplatformen. I “puljen” kan du enten tilføje likviditet, fjerne likviditet eller oprette dit vekselpar. Uniswap er designet, så du kan tilføje eller fjerne likviditetspuljen på platformen. Vi forklarer, hvordan du kan udføre disse opgaver uden at løbe ind i nogen problemer langs linjen.

uniswap

Du vil se “klikbare” knapper som Swap, Send og Pool på udvekslingsplatformen. I “puljen” kan du enten tilføje likviditet, fjerne likviditet eller oprette dit vekselpar. Uniswap er designet, så du kan tilføje eller fjerne likviditetspuljen på platformen. Vi forklarer, hvordan du kan udføre disse opgaver uden at løbe ind i nogen problemer langs linjen.

Sådan oprettes likviditetspulje på Uniswap V2

Oprettelse af en likviditetspul svarer til at skabe din egen børs. Dette giver dig mulighed for at kontrollere dine tokens. Her er trin til, hvordan du opretter en pool: 

1. Start med at besøge internet side.

2. Når en pop-up-meddelelse-metamask vises, skal du klikke på knappen Bekræft for at forbinde Uniswap til din konto.

3. Klik på fanen Pool. 

eth

4. Gå gennem rullemenuen for at vælge “Opret Exchange”. Dette kan betyde at skabe en udveksling.

5. Kopier dit tokens kontraktadresse (f.eks. Fra Etherscan). 

6. Indsæt adressen i feltet Token Address, og vælg den i rullemenuen. 

7. Klik på knappen “join pool”. 

8. Pop-up for metamaskmeddelelse vises, klik på Bekræft-knappen

Sådan tilføjes likviditet til Uniswap likviditetspulje

Inden du tilføjer en likviditetspulje, skal du følge nedenstående trin. Mere er der for eksempel grundlæggende krav; MetaMask eller andre Web3-tegnebøger og tokens. Samtidig kan du finde trinene heri; 

1. Alt du skal gøre er at logge på Uniswap-webstedet (https://uniswap.exchange). Når du er færdig, skal du klikke på “Deltag i pool” for at navigere i grænsefladen for at tilføje likviditet.

uniswap

2. Søg efter puljer. For eksempel foretrækker du at pleje, KIMCHI, Dai eller andre puljer.

Uniswap ROI

3. Du kan derefter klikke på “tilføj likviditet” i venstre side lige over indskudsfeltet. Uniswap viser dig den balance, der findes på dine tilsluttede tegnebøger (Eth og andre ERC-20-tokens). Du vil også se valutakursen og andelen af ​​likviditetspuljen. 

uniswap

4. Når du har indtastet ETH- eller DAI-værdien, udfylder Uniswap automatisk det korrekte beløb af de andre aktiver afhængigt af den aktuelle valutakurs. 

5. Du kan klikke på transaktionsoplysningerne for at se flere oplysninger, f.eks. Antallet af likviditetstokener, du vil mønte. Detaljerne kommer også med værdien af ​​de tokens, du vil mynte. 

6. Klik nu på den blå “tilføj likviditet” -knap. For de af jer, der bruger MetaMask-tegnebogen, kan du justere gassen og derefter klikke på “bekræft.” Det vedhæftede billede viser antallet af Dai-tokens. 

uniswap

7. Når transaktionen er bekræftet på Ethereumblockchain, er du færdig med din opgave. Du vil se dine opdaterede ETH- og DAI-saldi og din andel af handelsparets samlede likviditetspulje. 

uniswap

Sådan fjernes likviditet i Uniswap-likviditetspuljen

fjern likviditet

Inden du kan fjerne likviditet på Uniswap, skal du klikke på “pool” og derefter det par, som du også har leveret likviditet

 1. Klik på ‘Fjern likviditet’ i DEX-grænsefladen
 2. Vælg den mængde likviditet, du vil fjerne, fra Uniswap likviditetspuljerne
 3. Bekræft fjernelsen
 4. Bekræft transaktionen
 5. Fortsæt med den endelige bekræftelse

Konklusion

Vi håber, at denne vejledning er til stor hjælp for dig og vil hjælpe dig med at beslutte, om Uniswap likviditetsbassiner er noget for dig. Du kan beslutte at prøve det med et lille beløb, som du vil; det er alt dit valg. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er likviditetsbassiner?

De er puljer af tokens låst i en smart kontrakt for at lette likviditet. Typisk er funktionen af ​​likviditetspuljer at tillade forhandlere at handle med deres digitale aktiver, mens de tjener belønninger på deres aktivbeholdninger. 

Hvad er Uniswap V2?

Uniswap V2 er iteration og forbedring af Uniswap V1. det inkluderer følgende funktion; 

 • ERC20 / ERC20 par
 • Pris Orakler
 • Flash swaps
 • Core / Helper Architecture
 • Tekniske forbedringer
 • Vej til bæredygtighed
 • Testnet og startoplysninger

Forskellen mellem Uniswap V2 og V1?

Uniswap V2 er simpelthen en forbedring af V1. mens Uniswap V1 er bygget på Ethereum blockchain, er V2 en separat blockchain. 

Uniswap V1 kræver, at likviditetsudbydere deponerer en tilsvarende værdi i ETH for hvert token, de føjer til en pool. der henviser til, at Unswap V2 implementerer ERC-20 / ERC-20 likviditetsindskud.

Sådan tjener du penge med Uniswap-pools?

Du kan tjene penge som en likviditetsudbyder på Uniswap. For eksempel for uhyggelig likviditet, du leverer, tjener du 0,3% af puljen. 

Hvordan beregner du puljens likviditet?

Brug X * Y = K at bestemme puljens likviditet. X, Y og K repræsenterer værdien af ​​henholdsvis ETH, ERC-20 token og Constant. Ovenstående ligning repræsenterer efterspørgsel og udbud af ETH / ERC-20-token, og det bruger det til at afbalancere prisen på poolet token. 

Sådan finder du den mest rentable pool?

For mere rentable puljer skal du overveje volumener, pool-ROI osv. for at gøre det, tjek her

Hvad er likviditetsrisikoen?

 • Tab ved værdiforringelse,
 • gebyrer og
 • mulige smarte kontraktfejl. 

Del venligst dine spørgsmål og bidrag ved hjælp af kommentarfeltet nedenfor. 

Læs også:

 • Top 10 DeFi-udlånsplatforme i 2020
 • DeFi Flash-lån forklaret – Crypto-lån uden sikkerhed

Ansvarsfraskrivelse Det præsenterede indhold kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Lav din markedsundersøgelse, før du investerer i kryptokurver. Forfatteren eller publikationen har ikke noget ansvar for dit personlige økonomiske tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me