Hvordan kan fordelene ved stablecoins anvendes i Asien?

Hvordan kan fordelene ved stablecoins anvendes i Asien?

Den stigende popularitet af stablecoins blandt både kryptoentusiaster og virksomheder er ofte hyldet som en indikation af den voksende anvendelse af blockchain-teknologi. Dette fremhæves især med annonceringen af ​​Facebooks Project Libra og JPMorgan’s JPMCoin, som er eksempler på store virksomheder ud over blockchain-samfundet, der søger at deltage i den voksende tendens.. 

Men hvad er stablecoins præcist? I det væsentlige er de en form for kryptokurrency, der ofte er sikkerhedsstillet af værdien af ​​et underliggende aktiv såsom en større fiat-valuta som den amerikanske dollar, råvarer som guld eller olie eller af andre kryptovalutaer. Der er også typer stablecoins, der styres af en kombination af algoritmer og smarte kontrakter, der styrer deres levering for at opretholde prisligevægt. Stablecoins er for det meste designet til at løse forskellige problemer, der plager kryptokurver, især prisvolatilitet.

Fordelene ved at bruge stablecoins er blevet diskuteret adskillige gange blandt forskellige forretninger og kommentatorer, der har citeret nøgleelementer såsom relativ prisstabilitet, hurtigere behandlingshastigheder og lavere transaktionsomkostninger. I Asien udgør stablecoins en spirende mulighed for en region, hvor turisme, vandrende arbejdstageroverførsler og grænsehandelsfinansiering spiller en væsentlig rolle i regionernes økonomi, dermed stigningen i adskillige hjemmevoksne stablecoins, der er bakket op af nogle af Asiens største valutaer. Disse inkluderer:

  • THBEX, en stablecoin udviklet af penge- og kryptobetalingstjenesteudbyder Everex, der bakkes op af den thailandske baht

  • Den kinesiske yuan-støttede bit.CNY som blev udviklet af forretningsudviklings- og økonomistyringsplatform Bitshares.

  • Sparked.SGD, Sparked.HKD og PHP stablecoin udviklet af pengeoverførselssystemudbyderen Bitspark.

  • Andre inkluderer KRWb og HKDT, selvom begge har fået lidt trækkraft.

Mens der er udviklet flere stablecoins i Asien, har de endnu ikke fået betydelig trækkraft blandt brugerne. Selvom dette kan ændre sig som brugere og firmaer   

Brug sager til stablecoins i Asien

Så hvordan kan stablecoins tilføre værdi til Asiens økonomier? Som nævnt før trækker regionen samlet hundreder af millioner turister hvert år efter at have set en stigning på 7% i internationale besøgende i 2018. Dette kræver blandt andet måder at sikre, at besøgende har let og overkommelig adgang til midler, mens de rejser rundt regionen, som i nogle områder ikke nødvendigvis er tilfældet. Crypto-pengetjenester gennem stablecoins som bit.CNY, Sparked.SGD og THBEX søger at give besøgende, der rejser til Sydøstasien, bekvemmeligheden ved at kunne få adgang til deres midler uden at være underlagt ublu gebyrer og ugunstige priser.

Turister er dog ikke de eneste, der kan høste fordelene ved stablecoins. Thailand alene er vært for mellem fire og fem millioner vandrende arbejdstagere fra de tilstødende sydøstasiatiske lande som Myanmar, der i 2017 har overdraget 389 millioner dollars til familiemedlemmer og kære derhjemme. På grund af høje gebyrer opkrævet af almindelige pengeoverførselstjenester og mangel på papirarbejde, ty mange migranter ofte til underjordiske tjenester, der kan være upålidelige og ofte opkræve udnyttelsesgebyrer. Stablecoins, der betjener dette marked, såsom THBEX udstedt af Crypto-betalingstjenesteudbyder Everex, kan sikre, at pengeoverførsler ikke kun når direkte til kære, de kan også spare vandrende arbejdstagere fra at betale ublu gebyrer. 

Anvendelsen af ​​stablecoins til pengeoverførsler i Thailand og Myanmar er kun to eksempler på deres mange brugssager. Efter at have modtaget hele 33 millioner dollars i pengeoverførsler i 2018 er Filippinerne blandt de største modtagere af pengeoverførsler i verden, hvor stablecoins spiller en central rolle i at lette bevægelsen af ​​midler inden for og uden for landet. I Filippinerne har udbyderen af ​​pengeoverførselstjenester Bitspark på lignende måde udviklet PHP stablecoin, der er bakket op mod den filippinske peso for at lette mere effektive og overkommelige betalingsmetoder for både handlende og brugere.. 

Selv entusiaster, der ofte handler i kryptokurver, kan høste fordelene ved stablecoins, da de gør udveksling mellem kryptokurver og fiat lettere tilgængelig og meget billigere. 

Stablecoins er virkelig et stort skridt for kryptorummet; og når det vinder vedtagelse, kan mulighederne for deres brugssager være uendelige. Dette falder sammen med Asiens fremgang som et stort økonomisk kraftværk, der ser dynamisk vækst i kommercielle og finansielle aktiviteter. Når det er sagt, er det uden tvivl stablecoins kan bidrage til denne vækst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me