Kuinka vakiomallien ansioita voidaan soveltaa Aasiassa?

Kuinka vakiomallien hyötyjä voidaan soveltaa Aasiassa?

Stablecoinien kasvavaa suosiota sekä salauksen harrastajien että yritysten keskuudessa on usein pidetty osoituksena osasta blockchain-tekniikan kasvavaa käyttöönottoa. Tämän korostaa erityisesti Facebookin Libra-projekti ja JPMorgan’s JPMCoin -ilmoitus, jotka ovat esimerkkejä blockchain-yhteisön ulkopuolisista suuryrityksistä, jotka haluavat osallistua kasvavaan suuntaukseen. 

Mutta mitä tarkalleen ovat stablecoins? Pohjimmiltaan ne ovat eräänlainen kryptovaluutta, joka on vakuudeksi usein kohde-etuuden, kuten Yhdysvaltain dollarin kaltaisen tärkeän fiat-valuutan, hyödykkeiden, kuten kullan tai öljyn, tai muiden kryptovaluuttojen arvolla. On myös tyyppejä vakiomallia, joita ohjataan algoritmien ja älykkäiden sopimusten yhdistelmällä, jotka hallitsevat toimitustaan ​​hintatasapainon ylläpitämiseksi. Stablecoinit ovat suurimmaksi osaksi suunniteltu käsittelemään erilaisia ​​kriittisiä valuuttoja vaivaavia asioita, erityisesti hintojen volatiliteettia.

Stablecoinien käytön eduista on keskusteltu useita kertoja eri myyntipisteissä ja kommentaattoreissa, jotka ovat maininneet keskeisiä elementtejä, kuten suhteellisen hintavakauden, nopeammat käsittelynopeudet ja alemmat transaktiokustannukset. Aasiassa stablecoins tarjoaa orastavan mahdollisuuden alueelle, jossa matkailulla, siirtotyöläisten rahalähetyksillä ja rajakaupan rahoituksella on merkittävä rooli alueiden taloudessa, minkä vuoksi useiden kotimaisten stablecoineiden määrä on noussut joidenkin Aasian tärkeimpien valuuttojen takana. Nämä sisältävät:

  • THBEX, rahan ja salausmaksupalvelujen tarjoajan Everexin kehittämä stablecoin, jota tukee Thaimaan baht

  • Kiinan yuanin tukema CNY jonka on kehittänyt liiketoiminnan kehittämisen ja taloushallinnon foorumi Bitshares.

  • Sparked. SGD, Sparked.HKD- ja PHP-stablecoin, jonka rahansiirtojärjestelmätoimittaja Bitspark on kehittänyt.

  • Toiset sisältävät KRWb ja HKDT, vaikka molemmat ovat saaneet vähän pitoa.

Vaikka Aasiassa on kehitetty useita pysyviä valmisteita, ne eivät ole vielä saaneet merkittävää pitoa käyttäjien keskuudessa. Vaikka tämä voi muuttua käyttäjinä ja yrityksinä   

Käyttötapaukset stablecoineille Aasiassa

Joten miten vakiintuneet rahat voivat lisätä arvoa Aasian talouteen? Kuten aiemmin mainittiin, alue houkuttelee vuosittain satoja miljoonia turisteja, kun ulkomaisten kävijöiden määrä on kasvanut 7% vuonna 2018. Tämä vaatii muun muassa tapoja varmistaa, että vierailijoilla on helppo ja edullinen pääsy varoihin matkustettaessa alueella, mikä ei joillakin alueilla välttämättä ole totta. Salakirjoituspalvelut, kuten bit.CNY, Sparked.SGD ja THBEX, pyrkivät tarjoamaan Kaakkois-Aasiaan matkustaville vierailijoille helpon pääsyn varoihinsa ilman kohtuuttomia maksuja ja epäedullisia hintoja.

Matkailijat eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka voivat hyötyä stablecoineista. Pelkästään Thaimaa isännöi 4-5 miljoonaa siirtotyöläistä Kaakkois-Aasian naapurimaissa, kuten Myanmarissa, jotka ovat siirtäneet 389 miljoonaa dollaria vuonna 2017 perheenjäsenilleen ja rakkailleen kotiin. Yleisten rahalähetyspalvelujen perimien korkeiden maksujen ja paperin puutteen takia monet maahanmuuttajat turvautuvat usein maanalaisiin palveluihin, jotka voivat olla epäluotettavia ja veloittavat usein hyödyntämismaksuja. Näitä markkinoita palvelevat lautasliinat, kuten salausmaksupalveluntarjoajan Everexin myöntämä THBEX, voivat varmistaa, että rahalähetykset eivät vain tavoita suoraan rakkaitaan, vaan ne voivat myös säästää siirtotyöläisiä kiristysmaksujen maksamisesta. 

Stablecoinien käyttö rahalähetyksiin Thaimaassa ja Myanmarissa on vain kaksi esimerkkiä niiden monista käyttötapauksista. Saatuaan huikeat 33 miljoonaa dollaria rahalähetyksiä vuonna 2018, Filippiinit ovat maailman suurimpien rahalähetysten saajien joukossa, ja rahansiirrot ovat keskeisessä asemassa varojen liikkumisen helpottamisessa maan sisällä ja sen ulkopuolella. Filippiinillä rahansiirtopalvelujen tarjoaja Bitspark on kehittänyt vastaavasti PHP-stablecoinin, jota tuetaan Filippiinien pesoa vastaan, jotta helpotettaisiin sekä kauppiaiden että käyttäjien tehokkaampia ja edullisempia maksutapoja.. 

Jopa harrastajat, jotka käyvät kauppaa usein kryptovaluutoissa, voivat hyötyä vakiomallien hyödyistä, koska ne helpottavat salauksen ja fiatin välistä vaihtoa ja ovat paljon halvempia. 

Stablecoinit ovat todellakin merkittävä askel salaustilaan; ja kun se saa käyttöönoton, mahdollisuudet niiden käyttötapauksiin voivat olla rajattomat. Tämä tapahtuu samaan aikaan Aasian nousun kanssa merkittävänä taloudellisena voimana, joka näkee dynaamisen kasvun kaupallisessa ja rahoitustoiminnassa. Tämän sanottuaan on epäilemättä, että stabiloidut koliinit voivat edistää tätä kasvua.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me