Kan nye teknologier give en bæredygtig måde at tackle skovrydning på?

Nye teknologier giver nogle fascinerende muligheder for at bekæmpe klimaforandringer, men fordelene går i mange tilfælde endnu længere. For eksempel, forskning fra PwC fandt ud af, at brug af AI i miljøstyringsapplikationer såsom rene energinet, præcisionslandbrug og forudsigeligt vejr og katastrofer kunne bidrage med mere end 5 billioner dollars til økonomien inden 2030. 

Tilsvarende tilbyder blockchain og kryptokurver et betydeligt potentiale til at øge bæredygtighedsinitiativer. Blockchain-teknologi anvendes i stigende grad i forsyningskæder, da det skaber en delt hovedbog med en gennemsigtig og manipulationssikker begivenhedshistorie. Det er gavnligt for industrier som lægemidler eller luksusvarer, hvor forstyrrelser i forsyningskæden resulterer i falske varer, der kommer ind på markederne. 

Men gennemsigtighed er kun en af ​​fordelene ved at bruge blockchain i bæredygtighed. Blockchain er også et ideelt medium til Crowdsourcing-investering og skabe økonomier baseret på digitale aktiver. I januar 2021 blev den samlede markedsværdi af alle kryptovalutaer overskred $ 1 billioner for første gang. Mens mange kritikere siger, at Bitcoin er et spekulativt aktiv uden nogen iboende værdi, er der masser af muligheder for projekter, der viser værdi i den virkelige verden for at fange noget af den finansielle kapital på kryptokurrencymarkederne. Et sådant projekt er Treecoin.  

Virkningerne af skovrydning i Paraguay

Treecoin bruger blockchain som et middel til Crowdsourcing-investering til et bæredygtigt trædyrkningsprojekt i Paraguay. Projektet sigter mod at støtte genplantning, samtidig med at det giver investorer mulighed for at tjene afkast fra en ansvarlig trævirksomhed. 

I de seneste årtier har Paraguay været udsat for nogle af de værste skovrydninger i verden. Ifølge NASAs jordobservatorium, Paraguay mistede 44.000 kvadratkilometer (17.000 kvadratkilometer) af sine skove til landbruget mellem 1987 og 2012. Sammen med at ødelægge den oprindelige flora og fauna bliver nedfaldet fra skovrydning mere tydeligt. I 2020 over 5.000 personer skovbrande brød ud i den vestlige Chaco-region, hvor meget af skovene tidligere voksede. Røgen nåede imidlertid helt op til Paraguays hovedstad Asunción. Lokale klimaforandringsspecialister beskyldte direkte landrensningen for brande. 

Samtidig er Paraguay stærkt afhængig af brænde som energikilde, hvilket skaber en betydelig efterspørgsel efter træ, som landets stærkt udtømte skove i øjeblikket ikke kan imødekomme. Derfor er der en mulighed for bæredygtig skovudvikling og -forvaltning til at kompensere for virkningerne af skovrydning, mens de forsyner det paraguayske marked med en vedvarende energikilde. 

Treecoins model

Treecoin er et schweizisk firma med base i Zug, et populært sted for voksende blockchain-virksomheder. Virksomheden har indgået et samarbejde med Grupo Empresarial La Rivera S.A. Paraguay, som har 3.000 hektar skov under forvaltning og lang erfaring med lokal genplantning.. 

Treecoin har anskaffet 12.500 hektar paraguays jord, hvor det planlægger at købe og plante ti millioner hurtigt voksende eukalyptustræer. I løbet af de næste to årtier planlægger virksomheden at geninvestere overskuddet fra sin tømmervirksomhed til ekspansion og i sidste ende drive næsten 60.000 hektar skovareal. I løbet af denne tid estimerer virksomhedens grundlæggere, at de kan generere en samlet forventet fortjeneste på over 1 mia. $. 

Den nødvendige kapital til at støtte projektet kommer fra salget af Treecoins tokens, kaldet TREE. Virksomheden er åben for investering via et sikkerhedstokenudbud i Schweiz, hvilket betyder, at det er fuldt reguleret og over bord. TREE-tokens repræsenterer investorens andel i initiativet. Treecoin vil dog også drive en anden kontantlignende valuta kaldet TXC. 

Med TXC planlægger virksomheden at oprette en lokal økonomi omkring sit paraguayanske land, herunder samarbejde med lokale detailhandlere for at acceptere TXC, foretage en procentdel af betalinger til partnere og leverandører i TXC og tilbyde medarbejderne en frivillig godtgørelse i TXC. Det planlægger også at oprette sine egne spillesteder, der accepterer TXC, herunder en onlinebutik, der sælger lokale produkter og et hotel, som investorer og turister kan bruge, når de besøger træplantagen.. 

Sammen med at give et overskud til investorer i den valgte valuta, har Treecoin til hensigt at omdirigere 10% af overskuddet til lokale samfundsinitiativer. Den første vil være et børnecenter, der tilbyder mad, tøj og uddannelse til dårligt stillede unge i området. 

En blockchain til bæredygtighedsprojekter

Treecoin er udviklet på Ardor blockchain, som drives af Jelurida, et schweizisk-baseret softwareudviklingsfirma. Ardor er ved at blive noget af et knudepunkt for bæredygtighedsinitiativer valgt som den valgte platform af Hot City, et projekt finansieret af den østrigske regering for at belønne borgerne for at bidrage til en indsats for at genbruge spildvarmekilder. Det er også vært for Cycle4Value, en applikation, der tilskynder cyklister til at komme ud på deres cykler og reducere miljøpåvirkningen ved at rejse. 

I modsætning til mange offentlige blockchain-platforme, der kræver omfattende programmeringskendskab for at starte en applikation, tilbyder Jelurida en række out-of-the-box-værktøjer, der gør det let for ikke-blockchain-fagfolk at komme i gang. Af denne grund ser det ud til at skabe sig et navn blandt projekter, der er fokuseret på at levere resultater baseret på specifikke dokumenterede brugssager, såsom gamification og crowdfunding. 

For Treecoin er det let at se, hvordan disse begreber kan anvendes på bæredygtighedsinitiativer. Når alt kommer til alt, reagerer folk godt på incitamenter. Ideen om at tjene penge på at investere i et genplantningsprojekt vil være attraktiv for mange investorer, der ønsker at lægge deres penge, hvor det gør en forskel. Det viser, hvordan blockchain-teknologi kan bruges til at afhjælpe den økonomiske ubalance, der har ført til årtiers skovrydning. 

Ansvarsfraskrivelse: Foretag din egen forskning relateret til den promoverede virksomhed eller nogen af ​​dens tilknyttede selskaber eller tjenester nævnt i artiklen. Coingape.com har ikke noget ansvar for din skade eller tab.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me