Udnyttelse af Blockchain-teknologi for at optimere online privatliv

I 2020, 1,7 MB data blev genereret hvert sekund for hver person på planeten. Dette tal inkluderer 306,4 milliarder e-mails, 5 millioner tweets og 95 millioner fotos og videoer, der deles på Instagram hver dag. Selvom det aldrig har været nemmere at få forbindelse med andre, er vores online fodaftryk blevet skadeligt for privatlivets fred. Centraliserede servere, der ejes af magtfulde enheder, lagrer store mængder personlig information, hvilket forstærker den negative indvirkning af uundgåelige sikkerhedsbrud. Men selv når der ikke er et hack, bruger virksomheder data til at få lukrative indsigter, ofte uden brugerens samtykke.

Som et resultat bruger flere mennesker teknologibevarende teknologier som Virtual Private Networks (VPN’er), mens de er online. Disse netværk blokerer indsamlingen af ​​data ved at oprette en sikker, krypteret internetforbindelse. Som en billig måde at styrke privatlivets fred er VPN’er blevet mere og mere populære. Prognoser indikerer at VPN-markedet vil ekspandere med en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 17,2% mellem 2021 og 2027 – stigende fra $ 29,2 milliarder til $ 88 milliarder, hvis forventningerne er nøjagtige. Ud over prognoserne er der tegn på, at global interesse i VPN’er accelererer. Googles søgemetrikker angiver, at udtrykket “VPN” har set stigende interesse i det sidste årti.

Selvom VPN’er giver bred beskyttelse, optimerer decentral teknologi teknologibevarende infrastruktur. Som sådan er SpiderVPN bygget over et netværk af distribuerede SpiderConnect-routere til at understøtte en ny form for decentraliseret autonom organisation (DAO) kendt som SpiderDAO.

Decentralisering af VPN

En decentral VPN (dVPN) forhindrer logning af brugeraktivitet og er mere modstandsdygtig over for censur end ældre løsninger. Jo flere brugere, der slutter sig til netværket ved hjælp af en SpiderConnect-router, jo mere distribueret og elastisk bliver det. Denne netværksinfrastruktur danner grundlaget for SpiderDAO – men hvad der præcist er en DAO?

Selvom mange anser Bitcoin for at være den første DAO, er langt størstedelen af ​​selvudførende smarte kontrakter i dag bygget på Ethereum blockchain. Fra starten følger DAO’erne reglerne kodet i smarte kontrakter, der dikterer, hvordan det fungerer. Hard-code kan bestemme belønningsudstedelse, hvordan indtjening tildeles deltagerne eller endda layout, hvordan regler ændres i fremtiden. Selvom implementeringen af ​​en selvreguleret enhed optimerer autonomi, er der flere iboende udfordringer at løse.

Fallgruberne ved DAO Frameworks

Selvom decentrale netværk eliminerer formidlere og automatiserer processer, er DAO’er i kæden modtagelige for trusler, der underminerer deres styring.

  • Plutokratier: Store investorer (hvaler) kan få en uretfærdig stemmefordel ved at akkumulere regeringsmærker, der køber stemmerettigheder. Afhængigt af DAO-kodningen og det native token, den bruger, resulterer dette scenario i en ulige fordeling af magt.
  • Brugbar styring: DAO’er bruger styringstokener til at bestemme hvert deltagende medlems stemmeret. Disse tokens er dog nemme at købe på sekundære børser. Denne dynamik giver store investorer mulighed for at akkumulere stemmeret, hvilket underminerer styring.
  • Stigende mørke DAO’er: Disse potentielt ikke-detekterbare enheder bruger smarte kontrakter til at købe brugerstemmer med det formål at overvælde styringssystemer, udsende falske signaler eller manipulere markedet. Kort sagt, mørke DAO’er dominere vælgerdeltagelse, hvilket især gælder, hvis DAO-stemmer lider af lav, legitim deltagelse i medlemmerne.

Mens disse mangler skaber en væsentlig barriere for udbredt adoption, har Spider bygget en unik løsning, der effektivt mindsker truslen om udnyttelig regeringsførelse.

SpiderDAO: Optimering af online privatliv

Det SpiderDAO integreres først med den decentrale SpiderVPN-platform. Denne fusion giver ejere af SpiderConnect Router adgang til en decentral VPN-tjeneste, der giver online anonymitet og en række premium-funktioner. For at overvinde faldgruberne i de nuværende DAO-rammer vil SpiderDAO imidlertid anvende en styringsmodel i flere lag, der bruger både hardware- og softwareværktøjer.

Som sådan fungerer SpiderDAO som en retfærdig og modstandsdygtig hardwarebaseret DAO, der anvender Polkadot-protokol for at lette styring. Denne dynamik understøtter integration af konsensusmekanismen Proof of Stake, on-chain governance (SPDR Tokens) og hardware-forankring (SpiderConnect Router).

  • “Likviditet som hjælpeprogram” -tokenmodel: Gennem dette program kan tokenholdere deltage i likviditetsminedrift, mens de også drager fordel af adgang til SpiderVPN og efterfølgende deltagelse i SpiderDAO. Ved at optimere token-værktøjet er der mere incitament til at opbygge et økosystem med værdigenerering, der understøtter fremtidig samfundsvækst og involvering.
  • Hardware-aktiveret DAO-afstemning: Den decentrale, hardware-aktiverede afstemningsproces, der anvendes af SpiderDAO, er en første af sin slags. Netværkssikkerhed kommer fra beskyttelsesforanstaltninger, der øjeblikkeligt registrerer lagring af hardwareenheder. Ved at flytte stemmekraften væk fra et kun token-system er det mere udfordrende at have uforholdsmæssig stor indflydelse på valget uden at medføre betydelige omkostninger – en router vil altid være én stemme.
  • DAO-afstemning med dobbelt regeringsførelse: SpiderDAO afviger fra traditionelle DAO’er ved at flytte stemmerettigheder væk fra tokenholdere og mod hardwareejere – en valideret router svarer til en stemme. For at deltage i SpiderDAO-stemmer skal medlemmer bevise, at de har en SpiderConnect-router på netværket og indsatte SPDR-tokens.

Tilsammen repræsenterer de unikke funktioner i SpiderDAO og det bredere Spider Network et paradigmeskift i den måde, DAO’er bygges og implementeres på.

Fremtiden for DAO-implementering

Sammen interagerer SpiderConnect-hardware-routeren, det decentrale SpiderVPN-netværk og SpiderDAO for at levere en helt ny online-oplevelse, der kombinerer centraliserede og decentrale teknologier. SpiderVPN er også hurtigere og mere sikker end centraliserede modstykker som ExpressVPN og Nord, hvilket yderligere cementerer platformens værdiproposition.

Mest bemærkelsesværdigt er edderkoppen “Likviditet som hjælpeprogram”-Programmet bygger på nytten af ​​native-tokens. Denne bestræbelse er kritisk, da mange er kritiske over for regeringsmærker, der giver ringe nytte for indehavere ud over stemmerettigheder, som måske har ringe indflydelse på projektets bane. Som sådan tilskynder evnen til at engagere sig i likviditetsminedrift ved hjælp af det oprindelige SPDR-token andre til at blive en del af netværket og tilskynder til engagement i lokalsamfundet. Kort sagt får deltagerne betaling for at bruge Spider Network og kan beslutte, hvordan disse penge skal bruges – alle drager fordel af det.

Ved at afvige fra fortidens konsensusmekanismer omgår SpiderDAO forhindringerne ved ældre DAO-rammer og fremmer nye muligheder på tværs af et utal af brugssager. Denne gang er dit online privatliv drivkraften for innovation – men mulighederne er uendelige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me