3 asiaa, jotka on otettava huomioon, kun valitset kultatakaisen stablecoinin

Kullanvarmat kynttilänjalat ovat suhteellisen uuden tyyppinen vakaa digitaalinen omaisuus, jota tukee fyysinen kulta. Näitä on erilaisia ​​makuja, koska nyt on kymmenkunta erilaista kullanväristä stablecoin-tarjoajaa, mutta vain kourallinen näistä on saavuttanut merkittävää menestystä. 

Koska kullanvarmat kynttilät ovat 1: 1 fyysisen kullan takana, niiden hinnalla on taipumus seurata tarkasti kullan spot-hintaa – tosin stablecoinit käyvät kauppaa yleensä pienellä palkkiona parantuneen likviditeetin, monipuolisuuden ja vaihdettavuuden vuoksi. Tämän seurauksena useimpien kullan tukemien stablecoiinien arvo on merkittävästi noussut viime kuukausina, kuten kulta spot -markkinoiden puomit, ja yhä useammat ihmiset haluavat sijoittaa kullaan suojauksena suuren taloudellisen epävarmuuden aikana. 

Mutta kaikkia kultatakaisia ​​stablecoineja ei luoda yhtä. Näin valitset hyvän. 

  1. Läpinäkyvyys

Ensimmäinen asia, johon sinun on varottava, on tunnuksen myöntäjän läpinäkyvyys. Tarjoavatko ne helpon järjestelmän tarkistaa, että kiertävä tarjonta vastaa varastossa pidetyn kullan määrää? Jos ei, tämä voi olla varoitusmerkki, joka edellyttää lisätutkimuksia. 

Nykyinen valikoima suosittuja kullanvakuisia kynttilänjalkineita käyttää jokseenkin vaihtelevaa lähestymistapaa raportointiin ja avoimuuteen. Jotkut alustat, kuten Perth Mint Gold Token (PMGT) ja Tether Gold (XAUt), tarjoavat yksinkertaisesti säännöllisiä päivityssivustoja, joissa kerrotaan rahakkeiden kiertävästä tarjonnasta verrattuna nykyisiin kullan omistuksiin.

Kuva: välimuisti

Välimuisti kulta, toisaalta tarjoaa innovatiivisen ratkaisun läpinäkyvyysongelmaan GramChain-varojen seuranta-alustansa avulla. Tämä antaa CACHE Gold (GCT) -haltijoille mahdollisuuden tarkistaa tarkalleen, kuinka paljon kultaa CACHE on kussakin holvissaan, ja nähdä ja nähdä kunkin palkin kuvia ja yksityiskohtia sen jauhimesta, sarjanumerosta, nykyisestä arvostuksesta ja muusta. Poistamalla täysin huolet siitä, että tarjonta ei välttämättä vastaa varauksia. 

2. Vähimmäissaldo ja lunastusarvo

Jos sijoitat kultatakaiseen stablecoiniin, sinun on ehdottomasti tarkasteltava sekä sijoituksen vähimmäismäärää että vähimmäislunastusarvoa. 

Pienin sijoitusmäärä voidaan kuvata siirrettävän yksikön vähimmäisarvoksi. Suurimmalle osalle kullanvärisiä kynttilänjalkoja on mahdollista siirtää jopa pieni osa yhdestä tunnuksesta haluttaessa. Toiset voivat kuitenkin vaatia tapahtumien suorittamista kokonaislukuina, mikä tarkoittaa, että haltijoiden on pidettävä hallussaan tai siirrettävä vähintään yksi kokonainen tunnus. Tunnushinnasta riippuen tämä voi tarkoittaa sitä, että käyttäjien on investoitava tai pidettävä enemmän kuin mitä he odottavat.

Pienin lunastussumma tulee myös peliin, kun se on kullanvärinen stablecoin käyttäjät haluavat muuntaa kolikkonsa oikeaan kultaan. Käyttäjät, joilla on pieni omistusosuus, saattavat huomata, että heidän saldonsa on pienempi kuin lunastuksen vähimmäismäärä, ja heidän on sen sijaan lunastettava osuutensa muulla tavalla – esimerkiksi myymällä rahakkeitaan kolmannen osapuolen vaihtoalustoilla. 

Yleiskatsaus viiden suosituimman kullanvarman kynttilän vähimmäissaldosta ja investointisummasta:

Pienin saldo Vähimmäislunastus (rahakkeet) Vähimmäislunastus (USD) *
Digix Gold (DGX) 0,000000001 DGX 100 DGX (100 grammaa) 6894,10 dollaria
PAX kulta (PAXG) 0,000000000000000001 PAXG 430 PAXG (430 unssia) 840 409 dollaria.
Perth Mint -kullan merkki (PMGT) 0,00001 PMGT N / A N / A
Välimuisti kulta (CGT) 0,000000001 CGT 100 CGT (100 grammaa) 6894,10 dollaria
Sidottu kulta (XAUt) 0,0000001 XAUt 430 XAUt (430 unssia) 840 409 dollaria.

* Arvot ovat tarkat 20. elokuuta 2020 lähtien. PMGT: n vähimmäislunastussummaa ei ole saatavilla.

Odotettujen tilojen koosta ja suunnitellusta poistumisreitistä riippuen jotkut kullanväriset rahakkeet saattavat sopia tarpeisiisi paremmin kuin toiset.

3. Likviditeetti ja tilauskannan syvyys

Kuten melkein kaikkien kryptovaluuttojen kohdalla, kultavakuudellisilla rahakkeilla voidaan käydä kauppaa sekä keskitetyllä että hajautetulla vaihtoalustalla. Tämä on yksi tärkeimmistä tavoista, joilla asiakkaat voivat saada käsiinsä nämä rahakkeet ostamatta niitä suoraan liikkeeseenlaskijalta tai lyömättä niitä tallettamalla kultaa.

Kaikilla kultatakaisilla rahakkeilla ei kuitenkaan ole samaa likviditeettiä ja tilauskannan syvyyttä, mikä tarkoittaa myös sitä, että jotkut ovat muita parempia säilyttääkseen hintansa mahdollisimman lähellä kullan hintaa.

Viidestä suurimmasta kullanvakuisesta vakiomallista CACHE Goldilla (CGT) on tällä hetkellä korkein likviditeetti. (Kuva: Live-kolikkokello)

Yksi yksinkertaisimmista tavoista tarkistaa tämä on tarkastelemalla syvyyskaaviota valitsemastasi kullanvärisestä stablecoinista. Suurin osa alustoista näyttää tämän + 2 / -2-syvyyskaaviona, joka näyttää ostotilauksen suuruuden, joka tarvitaan omaisuuden kasvattamiseen 2% (+2) ja myyntitilauksen koko, joka tarvitaan hinnan laskemiseksi 2% (-2). 

Korkea arvo tälle osoittaa paksua tilauskantaa, korkeaa likviditeettiä ja siten vastustusta markkinoiden manipulointiin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me