Antaako Kava tuoreen kannustimen DeFi-kuplalle?

DeFi-kupla on valtava ja on kasvaa nopeasti. Vuoden 2020 alussa DeFi-projektit houkuttelivat noin 850 miljoonaa dollaria. Kuusi kuukautta myöhemmin DeFi-hankkeisiin – joita kutsutaan myös kokonaislukoksi (TVL) – sijoitettujen varojen kokonaisarvo on 2,08 miljardia dollaria, kasvua noin 145%. 

defiprime

Lähde: DEFI PULSE

On totta, että DeFi on vielä lapsenkengissään, mutta ekosysteemi on jo kehittymässä. Toistaiseksi ekosysteemi pyörii seitsemällä sektorilla hajautetulla lainanannolla on suurin markkinaosuus. 

defi

Lähde: DeFi. Tarkistus

Lukitusta kokonaisarvosta noin 1,5 miljardia dollaria kuuluu hajautettuihin lainahankkeisiin. Mielenkiintoista on, että noin 40,5% TVL: stä liittyy yhdisteeseen. MakerDAO on muu kuin Compound, toinen DeFi-projekti, joka vauhdittaa hajautetun luotonannon kasvua.

Yhdiste ja valmistaja ovat DeFi-käyttöönoton katalyyttejä

Kaikissa kasvutapauksissa on aina voima, joka jatkuvasti työntyy korkeammalle tasolle. Vain neljä vuotta sitten DeFi oli tuntematon, ja harvoilla projekteilla oli paljon arvoa. Itse asiassa DeFi Pulse tiedot osoittaa, että TVL oli koko DeFi-ekosysteemissä merkityksetön. Sitten Maker räjähti paikalle.

Luoja mahdollisti lainata älykkäillä sopimuksilla ja antaa samalla DAO-yhteisölle merkittävän roolin päätöksentekoprosesseissa. MakerDAO-protokolla vastaa kuitenkin lainan todellisesta liikkeeseenlaskusta. Myös lainanottajilla on selkeä rooli MakerDAO-yhteisössä. Ne toimittavat vakuuksia, mikä on kriittistä uuden DAI-digitaalivaluutan lyömisessä. Sellaisena tämä on valtava ja itsekantava yhteisö, joka lopulta laajentaa DAI: n levitystä.

Makerin ensimmäisen liikkuvan edun takia DeFi-lainasovellus hakee toiseksi suurinta osaa hajautetusta laina-alueesta. Kirjoitushetkellä Makerilla oli 626,2 miljoonaa dollaria TVL: ssä. Viime aikoihin asti sillä oli ennätys alustasta, jolla on korkein TVL, vain kysynnän huipusta Yhdiste luotonantoprotokolla ja COMP, sen hallintotunnus sen sijoittamiseksi toiselle sijalle. 

 Yhdistetyt käyttäjät voivat lainata jopa yhdeksän digitaalista valuuttaa, jotka voivat myös olla vakuuksia. Toistaiseksi Compound-protokolla on antanut tietoja 908 miljoonaa dollaria kun otetaan noin 1,6 miljardia dollaria vakuuksissa. Dai, USDC ja ETH ovat lainaajien kysytyimmät merkit. Sama pätee tarjonnan puolelle.

Yhdiste on uusi lapsi

Ennen yhdisteen käynnistämistä Maker oli suurin hajautettu luotonantoprojekti. Mielenkiintoista on, että COMP: n hinta nousi katon läpi, 150%, yhdessä päivässä, koska Coinbase ilmoitti listautumisestaan. 18. kesäkuuta Coinbase paljasti sen virallinen blogi että COMP tulee saataville Coinbase Proon 22. kesäkuuta alkaen.

Kirjoitushetkellä COMP: lla oli 679,8 miljoonaa dollaria TVL: ää DeFi Pulsen mukaan tiedot. Compoundin ralli osoittaa, kuinka paljon DeFi: ssä on potentiaalia. Kysymys kuuluu, voivatko muut projektit jäljitellä tai jopa parantaa Compoundin merkittäviä saavutuksia?

Kuten aiemmin keskusteltiin, DeFi-ilmiö on vasta alkamassa. Esimerkiksi DeFiin lukittu kokonaisarvo kasvoi noin 198% 12. huhtikuuta – 9. heinäkuuta 2020 välisenä aikana. Tämä tarkoittaa, että ekosysteemillä on mahdollisuuksia menestyä uudemmille hankkeille, kuten KAVA: lle. Ja kuten aiemmin todettiin, DeFin lainanantosektorilla on eniten pitoa.

Kava, DeFi-kuplan piilotettu helmi

Aivan kuten Maker and Compoundin menestystarinat keskittyvät yhteisöpohjaiseen hajautettuun lainanottoinfrastruktuuriin, Kava on myös tilannut progressiivisen hajautetun kehyksen asettamalla käyttäjät hallinnon ruoriin. Toisin kuin suurin osa uusista DeFi-hankkeista, jotka usein toistavat protokollia ja joilla ei ole sellaista innovatiivista etua, jota tarvitaan pitkäaikaisen menestymisen aikaansaamiseksi, Kava on ottanut käyttöön uudet paradigmat, jotka ovat riittävän tehokkaita antamaan uutta pontta DeFi-kertomukselle. 

Ensinnäkin se on päättänyt toteuttaa ketjunvälisen lainajärjestelyn Cosmos SDK: n dynamiikan ansiosta. Modulaarisen lohkoketjun suunnittelukehyksen valitseminen edistyneillä yhteentoimivuusominaisuuksilla antaa Kavalle mahdollisuuden välttää kasvurajoituksia ja tukea useampaa kuin yhtä digitaalista omaisuutta, mukaan lukien BTC, BNB, ATOM ja XRP.

Epäilemättä Kavan ketjujen välinen toiminnallisuus tarjoaa ainutlaatuisen edun, jonka avulla se voi tukea lohkoketjuja yhteisöillä, jotka ovat epäilemättä suurempia ja elintärkeämpiä kuin Ethereumin. Esimerkiksi Kava pystyy houkuttelemaan noin 3,6 miljardin dollarin TVL: n, jos se onnistuu kaappaamaan 2% 170 miljardin dollarin arvoisesta bitcoinista, joka voi virrata DeFi-markkinoille. Toinen 600 miljoonaa dollaria on käytettävissä otettavaksi, kun sen osakkeet XRP- ja BNB DeFi -markkinoilla saavuttavat 5% ja 10%. Monilla DeFi-projekteilla ei ole tällaista vaikuttavaa kasvupotentiaalia – edes Maker and Compound, jonka kasvu perustuu yksinomaan Ethereumin ekosysteemiin.

Ei ole yllättävää, että asiantuntijat ja huippumedian talot, kuten Cointelegraph, ovat alkaneet havaita Kavan kasvupotentiaalia. Artikkelissa julkaistu Yrittäjältä Energent Median toimitusjohtaja Jennifer Spencer kutsui sitä “Bitcoinin uberiksi”. Toinen julkaisu, kirjoittanut Andrew Rossow ja löytynyt Cointelegraphista, kiitti ainutlaatuista käyttäjäkeskeistä mallia, joka saa Kavan menestymään. 

Näistä mediahyökkäyksistä huolimatta ei ole olemassa salaussijoitusjärjestelmiä, jotka kuvaavat tarkasti Kavan ekosysteemin ja sen tunnuksen, KAVA: n todellista arvoa. Tiedot KolikkoMarketCap eivät heijasta alustalle kiinnitettyä yli 111 miljoonan dollarin arvosta KAVA: ta, ja DeFi Pulsella on ongelma tunnuksen sieppauksessa, koska sen protokolla toimii vain Ethereum-pohjaisten tunnusten kanssa. Pääinsinööri Kevin Davisin mukaan on kuitenkin täysin mahdollista, että Kava-ominaisuus on DeFi Pulsessa. Hän selitti sen ”Kavan listaaminen DeFi-pulssiin on hyvin samanlaista kuin Ethereum-projektin lisääminen. Jokainen kava-täysi solmu paljastaa tarvittavat päätepisteet DeFi-pulssin tarvitseman datan näyttämiseen, samalla tavalla kuin Ethereum-solmuja (kuten Infura) voidaan kysyä Ethereum-pohjaisten projektien tilastojen näyttämiseksi. “

Siksi siellä olevat tiedot edustavat pientä osaa Kavan orastavasta taloudesta, minkä vuoksi se on edelleen yksi DeFi-maiseman piilotetuista helmistä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me