Mikä on Bitcoin Defi?

Hajautettu rahoitus (defi) kuvaa blockchain-pohjaisia ​​protokollia ja sovelluksia, jotka ohjaavat joukkoa kaikille avoimia rahatyökaluja. Defi ottaa käyttöön vakiintuneelle rahoitusjärjestelmälle yhteisiä palveluja – luotonanto; lainanotto; kaupankäynti; synteettinen – ja luo ne uudelleen ketjuun. Kahden alueen – perinteisen ja salauksen – välinen ero johtuu vähemmän defi-sovelluksia tukevasta arkkitehtuurista – hajautetusta kirjanpidosta keskitietokannan sijaan – ja enemmän osapuolille, jotka voivat osallistua.

Defi-sovellukset ovat luonteeltaan avoimen lähdekoodin ja avoimia kaikille. Kuka tahansa voi osallistua hajautettuun rahoitusekosysteemiin markkinoiden valmistajana, lainanottajana tai kauppiaana ilman lupaa. Tämä on merkittävä ero vanhaan rahoitusmaailmaan, jossa osallisuus perustuu maantieteeseen, sosiaaliseen asemaan, luottokelpoisuuteen ja muihin merkkeihin, joita voidaan milloin tahansa muuttaa mielivaltaisesti tai poistaa, estäen yksilöiden pääsyn.

Suuri osa tähän päivään mennessä tapahtuneesta kehityksestä on kiertänyt Ethereumia, joka isännöi joukkoa dAppsia, lainausalustoja ja vakaa kolikoiden liikkeeseenlaskuprotokollaa, jotka on räätälöity tähän tarkoitukseen. Monissa suhteissa Bitcoin on kuitenkin blockchain-ekosysteemi, joka soveltuu paremmin defiin, jolla on suurempi likviditeetti, maailmanlaajuinen käyttöönotto ja turvallisuustakuut. Defi on saattanut saada monikerroksensa Ethereumissa, mutta se on nyt ylittänyt verkon ja löytänyt kodin Bitcoinista, jossa BTC: n defi-ominaisuuksien hyödyntämiseksi on kehitetty useita älykkäitä sopimusalustoja ja -protokollia. Tässä oppaassa tarkastelemme joitain näistä tuotteista ja niiden tarjoamista kehittäjille ja loppukäyttäjille.

Bitcoin Defin tapaus

Defi ei kuulu yhteen lohkoketjuun. Itse asiassa määritelmän eettisyys merkitsee sitä, että ei ole taloudellisia rajoituksia, jotka rajoittavat tuotteita yksittäisiin ekosysteemeihin ja hiljaisiin tietokantoihin. Komposiittisuus – käsite sellaisten defi-komponenttien luomisesta, jotka yhdistyvät Lego-lohkojen tapaan uusien taloudellisten sovellusten luomiseen – on defi-opin keskeinen periaate. Siksi on järkevää, että defikehittäjät haluavat liittää maailman suurimman hajautetun tietokoneverkon – Bitcoinin – defiliikkeen ytimeen..

RSK on suorittanut suuren osan raskaasta nostamisesta Bitcoinin kasvavassa defi-sektorissa. Ensimmäinen älykäs sopimusalusta, joka keskittyi Bitcoinin ympärille ja jota se käyttää, RSK tarjoaa työkaluja kehittäjille, jotka haluavat luoda defi-sovelluksia. Nämä sisältävät:

  • Hajautettu varastointi, maksut, oraakkelit ja nimeämispalvelut RIF: n luvalla
  • Älykäs sopimuskehitys, joka heijastaa Ethereumin kykyä RSK: lla
  • Yhdistetty tunnussilta Ethereumiin ja sen defi dApps: iin

RSK: n älykkään sopimusinfrastruktuurin avulla voidaan luoda defi-lompakoita, pörssejä, rahapelejä, lainaus- ja lainausalustoja ja paljon muuta. Miksi rakentaa tämä kaikki Bitcoinille? Ensinnäkin, BTC on kryptotalouden paras arvovarasto ja omaisuus, johon hodlerit todennäköisimmin, hodl. Mutta kaiken tämän bitcoinin lukitseminen ei tuota omistajilleen tuottoa. Defillä on potentiaalia panna tämä pääoma toimimaan luotonannon ja likviditeetin tarjoamisen avulla, mikä antaa haltijoille mahdollisuuden ansaita tuottoa BTC: stä.

RSK: n käyttö defi-kehys, bitcoin-haltijat voivat:

  • Ansaitse kiinnostusta heidän BTC: stä
  • Lainaa kiinteitä metallirahoja, jotta he voivat avata BTC: n arvon ilman myyntiä
  • Hyödynnä kauppaa BTC: n kanssa ansaitaksesi enemmän
  • Panosta BTC ansaita muita rahakkeita

Defi on joukkuepeli

Yhteistyö tukee hajautettua rahoitusta. Enemmän kuin mikään muu salausvaaka, defille on tunnusomaista yhteistyöhenki, kumppanuus ja integrointi defi-projektien välillä. Sama pätee Bitcoinin defisektoriin; Vaikka RSK on sänky suurelle osalle hajautettua rahoitusinnovaatiota, sitä ei luoda tyhjiössä. Esimerkiksi ensimmäinen bitcoin-vakuudella varustettu stablecoin tuli kohteliaasti Rahaa ketjussa, rakennettu tietysti RSK-alustalle. Luomalla kuluttajille suunnattuja sovelluksia, kuten BTC-pohjaisia ​​stablecoineja, käyttäjät voivat osallistua aktiivisesti def-talouteen.

RSK on luonut puitteet Bitcoin-defin kukoistamiselle. Kolmannen osapuolen kehittäjien on nyt hyödynnettävä näitä työkaluja luomaan sovelluksia, jotka ratkaisevat reaalimaailman ongelmat, tehokkaasta turvatalletuksesta hajautettuun marginaalikauppaan, ennustemarkkinoihin, suojattuun viestintään ja vakuutuksiin.

Defi tekee Bitcoin-maksuista mahdollisia

Yksi nousevimmista tapauksista naimisiin Bitcoinin kanssa defin kanssa on, että se tekee BTC: stä jälleen käyttökelpoisen. Nousevat verkkomaksut yhdistettynä ketjun yksityisyyden puutteeseen ovat rajoittaneet bitcoinin kykyä palvella vaihtokelpoisina käteisvaroina, jotka sopivat pienmaksuihin, koska se siirtää miljardeja dollareita kerrallaan. Siirry salamaverkkoon (LN). Jos RSK on Bitcoin-kerros kaksi älykkäille sopimuksille, LN on sen raha-analogi. 

Kanssa 9 miljoonaa dollaria Lightning-verkkoon lukitusta BTC: stä LN on saanut vahvan perustan maailmanlaajuisen maksuverkoston tukemiselle. Käyttökokemuksen parantamisessa on vielä tehtävää, jotta salama pääsee massojen saataville eikä vain teknisesti taitaville varhaisille käyttöönottajille. Sen arvoesitys melkein välittömistä tapahtumista lähes nollakustannuksilla ja täydellä vaihdettavuudella on kuitenkin vakuuttava.

Defin loppupeli on luvaton rahoitusjärjestelmä, joka toimii rinnakkain perinteisen rahoitusjärjestelmän kanssa ja tarjoaa pääsyn kaikille sitä tarvitseville – täydentäen vanhan maailman ramppeja. Tätä varten defi-kehittäjien on tarkennettava peruskerroksen, väliohjelmiston ja sovellustason komponenttien käyttöliittymää, käytettävyyttä ja integraatiota luomaan tuotteita, jotka tuottavat aitoa hyödyllisyyttä ja joilla on lempeä oppimiskäyrä.

Tällä hetkellä defin perustukset ovat edelleen luutumassa, mikä tarkoittaa, että paljon kehitystyötä tapahtuu edelleen peruskerroksessa ja kerroksessa kaksi. Seuraavassa vaiheessa nähdään läheisempi synergia defi-ekosysteemien, kuten Bitcoin ja Ethereum, ja uusien sovellusten välillä, jotka on muodostettu defi-primitiiveistä, jotka ovat muotoutuneet projektien, kuten MakerDAO, Compound, RSK ja Lightning Labs, avulla. Bitcoin on jo maailman hajautetumpi salausverkko. Jos sen kannattajilla on tiensä, siitä tulee maailman suurimman hajautetun rahoituskokeen koti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me