DeFi: n lyhyt historia

Hajautettu rahoitus ravistaa rahoituspalvelualan ydintä ja antaa ihmisille mahdollisuuden käydä kauppaa, lainata ja lainata digitaalista omaisuutta mistä päin maailmaa tahansa. DeFi yhdistää blockchain-tekniikan edut perinteisen rahoitusjärjestelmän tärkeimpiin osiin ja luo ratkaisun, joka tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet.

Hajautetut sovellukset voidaan jopa ketjuttaa toisiinsa, ja tapahtumat välitetään automaattisesti niiden välillä ohjelmoitavien älykkäiden sopimusten kautta. Esimerkiksi laina-alustan korko voitaisiin ohjata toiselle, jotta saadaan lisää korkoa.

Lainan ja luotonannon, kuten lainanoton, lisäksi DeFi käsittelee myös nykyajan rahoitusjärjestelmän perustavanlaatuisempia kysymyksiä, kuten taloudellista osallisuutta, suurempaa likviditeettiä ja alhaisempia kustannuksia. Viimeaikaisten mukaan arviot, rahoituspalvelut eivät ole käytettävissä yli 1,7 miljardille ihmiselle maailmanlaajuisesti. Pankit eivät voi aina toimia tehokkaasti kaikilla alueilla, mikä luo kohtuuttoman korkeita pankkimaksuja, jotka eivät ole kohtuuhintaisia ​​tällä alueella. 

Keskitetyistä organisaatioista johtuvia hankkeita paheksutaan yleensä DeFi-tilassa, ja vaikka markkina-arvo on Tether suosituin stablecoin, se on silti paljon keskitetympi kuin melkein mikään muu yleisesti käytetty blockchain-merkki. DeFi-projektit, kuten MakerDAO, ovat tuoneet jonkin verran hallintaa takaisin hajautettuihin verkkoihin DAI: n kanssa, hajautetun vakiomallin kanssa, jota ei ole sidottu fiat-valuutaan.

DeFi-tila on täynnä innovatiivisia ideoita ja uuden ikäisiä ratkaisuja ikivanhoihin ongelmiin. Mutta hajautettu rahoitus ei aina ollut näin. Vain muutama vuosi sitten ihmiset olivat nopeasti harjaamassa DeFi: tä mahdottomaksi, joten sen valtava piikki viime vuoden aikana on tuonut siihen ennennäkemättömän huomion.

Kuten useimmat yön yli -ilmiöt, DeFi ei oikeastaan ​​ollut lyhytaikaisen kehityksen tulos. Sen järjestelmät ovat olleet töissä vuoden 2018 alusta lähtien, ja vaikka se onkin yksi blockchainin kannattavimmista areenoista, DeFi: llä on paljon nöyrempi alkuperä.

Perinnettä uhmaava

Ennen kuin DeFi: tä kutsuttiin DeFi: ksi, muutama muu nimi leijui, mutta tarrat, kuten ” Avoin rahoitus ” ja ” Crypto Finance ”, eivät yksinkertaisesti välittäneet tavoitteitaan johdonmukaisesti. Yritysryhmä aloitti haasteena perinteisiä järjestelmiä vastaan ​​alkuvuodesta 2018, nimi juuttui ensimmäiseen hajautettuun rahoitustapaamiseen San Franciscossa.

Yli 150 ihmistä ilmestyi Polychainin toimistoihin kokoontumispäivänä sinä päivänä yhdessä edustajien kanssa joiltakin suurimmista DeFi-alustoista, kuten Maker -säätiö, 0x, dYdX, ja Yhdiste. Vaikka DeFi: n kasvu oli epäilemättä riippuvainen näistä perustamisalustoista, Ethereum-verkostolla voi olla ollut vielä tärkeämpi rooli.

Ohjelmoitavien älykkäiden sopimusten edelläkävijäalusta rakennettiin alusta alkaen tukemaan hajautettuja taloudellisia sovelluksia. Perustajaviranomainen Vitalik Buterin jopa ennusti julkaisussaan jopa nykyään laajalti käytettyjen DApps: n nousua.

Hajautettu rahoitus on suosituimpana älykkäiden sopimusten verkostona luonnollisesti Ethereumia kohti. Sen kyky tukea monia käyttötapauksia ilman keskushallintoviranomaista on muuttanut lohkoketjutilan lopullisesti. Alkaen alle 700 miljoonaa dollaria alussa yli 20 miljardia dollaria tänään, DeFi-alustoille lukittu ETH on osoittanut huomattavaa kasvua viime vuonna, ja se näyttää olevan nousussa.

Bitcoin on saattanut antaa meille mahdollisuuden suorittaa liiketoimia ilman pankkeja, mutta DeFi antaa ihmisten hoitaa liiketoimintaa. Kanssa lukemattomia mahdollisuuksia hyötyä, ja uusia näkyvät joka päivä, DeFi on matkalla tulemaan blockchain-teollisuuden kasvoille.

Tuleva rahoitus

Vaikka DeFi varasti näyttelyn blockchain-avaruudesta, muu maailma oli paljon huolestunut meneillään olevasta COVID-19-pandemiasta. Koronavirus on ollut tuhoisa maailman talouksille, ja pelätessään investointien laajamittaista heikkenemistä monet ihmiset kääntyivät lohkoketjualustojen paratiisiksi.

Panosjärjestelmistä viljelyyn, blockchain-tila tarjoaa melko monta tuottoisaa tapaa tehdä nopea pörssi. Likviditeetin louhinnan avulla elinkeinonharjoittajat voivat jopa ketjuttaa alustoja yhteen sijoittamalla tuotot yhdeltä alustalta saadakseen lisää tuottoa toiselta. Tämä voi olla uskomattoman palkitsevaa, mutta siihen liittyy myös paljon enemmän riskejä.

DeFi-rahakkeet ovat epäilemättä kaikkein epävakaisimpia omaisuuseriä blockchain-teollisuudessa, ja moninumeroiset voitot ja kokonaispoistot ovat yhtä yleisiä tapahtumia. Tämän vuoksi vakaammat DeFi-alustat, kuten Keskeinen, joka tarjoaa säännöllistä arvostusta kaksoismerkkijärjestelmän kautta, ovat myös saamassa pitoa.

Hajautettu rahoitus on niin vaikuttavaa, että se on jopa tuonut BTC: n Ethereumin lohkoketjuun Kääritty Bitcoin (WBTC), tuoden alkuperäisen kryptovaluutan likviditeetin DeFin rahoituspalveluihin. Hajautettu rahoitus on monimutkaista, mutta se ei ole aina negatiivista.

Nykyään ympärillämme oleva rahoitusjärjestelmä on monimutkainen, mutta ajan mittaan niiden standardointi tarkoittaa, että suurin osa pankkitoiminnan taustalla olevasta tekniikasta on loppukäyttäjälle näkymätön. Lisäksi hajautettu rahoitus tuo ominaisuuksia, joita ei voida toteuttaa perinteisissä järjestelmissä. Vaikka lohkoketju sallii kauppiaiden vaihtaa rahakkeita, käsite osakkeiden vaihtamisesta yhdestä pörssistä osakkeisiin toiseen on mahdoton ajatella.

Pankit, institutionaaliset sijoittajat ja kansalliset sääntelyviranomaiset ympäri maailmaa ovat vihdoin kiinnittäneet huomiota blockchainiin, ja se johtuu pääasiassa DeFi: n luomasta roiskeesta. Mikään välittäjä ei tarkoita alhaisempia yleiskustannuksia ja suurempia voittoja kaikille mukana oleville. Kryptovaluutat ovat olleet sekä hyppyjen että kritiikkien vastaanottopäässä, ja toiset kutsuvat sitä rahan tulevaisuudeksi ja toiset kutsuvat sitä liian paisutetuksi kuplaksi.

DeFi on osoittanut maailmalle, että salausvaluutat ja blockchain-tekniikka ovat täällä pysyäksesi. Vuosien kehitys on mennyt houkuttelemaan valtavirran adoptiota, ja kuinka hyvin DeFi menestyi viime vuonna, ihmiset kiinnittävät vihdoin huomiota.

Vastuuvapauslauseke Esitetty sisältö voi sisältää tekijän henkilökohtaisen mielipiteen ja on markkinaehtoinen. Tee markkinatutkimuksesi ennen sijoittamista kryptovaluuttoihin. Kirjoittaja tai julkaisu ei ole vastuussa henkilökohtaisista taloudellisista menetyksistäsi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me