Kehittäjien ratkaisujen analysointi hajautettujen sovellusten (Dapps) luomiseksi

Jotkut uskovat, että hajauttamisen tekniset vaikeudet ovat suuremmat kuin sen edut. Kehittäjät etsivät jatkuvasti tapoja hienosäätää käyttökokemusta alentamatta hajautettujen sovellusten tarjoamaa jakelua ja itsenäisyyttä. Vaikka huippuluokan käyttökokemus on kultastandardi alustoille, jotka haluavat houkutella yleisön yleisöä, dappien tekniset rajoitukset tekevät kehittäjille niin vaikeaa avata tällaisen toiminnallisuuden tason.

Tämä kerronta on vain yksi monista haasteista, joita kehittäjät kohtaavat työskennellessään blockchain-tekniikan kanssa. Tässä artikkelissa valaistaan ​​näitä rajoituksia ja mahdollisia ratkaisuja.

Mitkä ovat Dappien luomisen haittapuolet?

Vain 4 000 dappia luotu viimeisen 5 vuoden aikana, voidaan sanoa, että hajautettujen infrastruktuurien kehitysvaihe ei ole kovin tehokas. Se, että yli 1000 dappia on hylätty samassa ajassa, antaa selkeämmän kuvan siitä, kuinka haastavaa on ylläpitää blockchain-pohjaisia ​​sovelluksia. Liikkuvia osia on aivan liian paljon, eikä tarpeeksi tehokkaita infrastruktuuria ja rakennustyökaluja hallita ja ratkaista blockchainin ainutlaatuisia esteitä.

Näiden hajautettujen sovellusten jakautuva luonne edellyttää erityisiä yksimielisyysmekanismeja kaikkein vähäisimmille päivityksille. Tästä voi tulla haaste, kun dappin turvallisuus on linjalla, koska jokaisen solmun on sovittava parhaasta toimintalinjasta ja päivitettävä ohjelmistonsa vastaavasti. Myös vanhojen blockchain-verkkojen hiljainen luonne rajoittaa usein dappien toiminnan laajuutta.

Nopeus on toinen toistuva asia, joka näyttää vähentävän blockchain-infrastruktuurien tehokkuutta. Tätä tarkoitusta varten ratkaisuissa on alettu innovoida työkaluja ja alustoja, jotka on suunniteltu optimoimaan dappien luomiseen tai ylläpitoon liittyvä prosessi houkuttelevammille lopputuotteille. Yksi tällaisista alustoista, jotka ovat edistyneet tässä suhteessa, on Bifrost.

Bifrost: Blockchain-väliohjelmistoalusta

Bifrost on ymmärtänyt hajautettujen sovellusten kipupisteet ja on tullut yhdyskäytävä innovatiivisten ratkaisujen räätälöityksi blockchain-kehittäjille. Ehkä pakottavin osa Bifrostin tarjontaa on, että sen kehityspaketti tukee useita protokollia. Pohjimmiltaan kehittäjät voivat muokata sovelluksiaan laajaksi joukoksi lohkoketjuja ja luoda parannettuja älykkäitä sopimuksia, jotka ovat yhteensopivia jokaisen kanssa. Siksi Bifrost tarjoaa yhteentoimivia lohkoketjuinfrastruktuureja ja ratkaisee yhden siled-vanhojen verkkojen keskeisistä rajoittavista vaikutuksista. Tämän valossa ei ole mikään yllätys, että Bifrost on noussut yhdeksi ratkaisut, jotka ovat valmiita murtamaan Bitcoin DeFi -dilemma.

Kehittäjien on vain valittava kohdelohkoketjut koodiensa jokaiselle osalle, ja Bifrost-moniketju-tekniikka kääntää, kääntää ja käyttää niitä automaattisesti sopivissa lohkoketjuissa. Tämän avulla kehittäjien on helpompaa vaihtaa useiden ketjujen välillä.

Yhteentoimivuuden ulkopuolella Bifrost parantaa myös nopeutta. Alusta väittää, että yksi Bifrost-tekniikalla luotuista sovelluksista kirjasi 3000 TPS: n nopeuden 75% pienemmällä kaasulla testauksen aikana. Ratkaisu tarjoaa erityisesti IDE: n, valvontatoiminnot ja asiakaspalvelut hajautettujen sovellusten testausta ja hallintaa varten.

Jo nyt Bifrost-tiimi on alkanut osoittaa tuotteidensa tehokkuuden DeFi-maisemassa. Bifrost käyttää BiFi: tä, DeFi-lainaus- ja lainanottosovellusta, joka on valmis tarjoamaan edistyksellisiä ominaisuuksia ja markkinoiden parhaat korot. BiFi näyttää esittävänsä Bifrostin innovatiivisen voiman ja ratkaisemaan Ethereumin ekosysteemiin liittyvät ongelmat, kuten nopeuden, skaalautuvuuden, kustannukset, yhteentoimivuuden ja käyttökokemuksen..

BiFi-julkaisun jälkeen alusta aikoo ottaa käyttöön Bifrost Suiten. Tämä tuote keskittyy luomaan suotuisan ympäristön DeFi-sovellusten kehittämiselle. Mikä tärkeämpää, Bifrost äskettäin kumppanina Chainlinkin kanssa osana meneillään olevaa globaalia kumppanuuskampanjaa vahvistamaan paikkansa DeFi-ekosysteemin ytimessä.

Muita merkittäviä mainintoja

Cosmos on toinen projekti, jossa keskitytään parantamaan kehitystyökaluja ja -palveluja blockchain-kehittäjille. Palvelu tarjoaa skaalautuvia yhteentoimivia moduulirakenteita, joiden avulla käyttäjät voivat siirtää omaisuutta useiden lohkoketjujen välillä Cosmos-ekosysteemissä. On kuitenkin syytä mainita, että toisin kuin Bifrost, Cosmos ei toimi älykkään sopimuksen tehostajana eikä anna kehittäjien yhdistää vakiintuneiden lohkoketjujen ominaisuuksia.

Siellä on myös Polkadot, jolla on ainutlaatuinen arkkitehtuuri yhteentoimivien lohkoketjujen rakentamiseksi. Kehittäjät voivat käyttää Substrate-kehystä ketjujensa liittämiseen Polkadot-verkkoon. Vaikka Polkadot tarjoaa keinon luoda räätälöitäviä lohkoketjuja, sovelluspohjaisten ketjujen rajoittaminen Polkadot-verkkoon on kriittinen haittapuoli. Jälleen kehittäjät haluavat, että kaikki parannetut toiminnot tuodaan lohkoketjuihin, joissa on suuret käyttäjäverkot.

Lopulliset ajatukset

Vaikka Bifrostin ja Cosmosin kaltaiset ovat edistymässä lohkoketjun kehityksessä, on vielä tehtävä paljon. Lohkoketjun pitkän aikavälin elinkelpoisuus sovellusten taustana riippuu suuresti näiden ratkaisujen onnistumisesta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me