Kuinka käyttää Bitcoinia: Täydellinen opas

kuinka käyttää bitcoin-oppaan kansikuvaa

Toisin kuin ihmiset sanovat, Bitcoin ei ollut maailman ensimmäinen kryptovaluutta.

Vuonna 1982 UC-Berkeleyn tohtorikoulutettava David Chaum julkaisi väitöskirjan, joka sisälsi erittelyn ja lähdekoodin digitaaliselle valuutalle kryptografisesti suojatun hajautetun tietokannan perusteella. Chaum perusti DigiCash-nimisen yrityksen vuonna 1989 ja otti käyttöön blockchain-pohjaisen digitaalisen valuutan, nimeltään eCash, vuonna 1995. Aikansa ennen DigiCash jätti konkurssin vuonna 1998.

Vuosikymmenen kuluttua Satoshi Nakamoton kuuluisa salausvaluutta-asiakirja ilmestyi online-salauslehdessä, ja vuonna 2009 Nakamoto käynnisti Bitcoinin.

Kryptovaluutta on sittemmin herättänyt paljon huomiota sijoittajilta, toimittajilta ja tietokoneohjelmoijilta. Puuttuu englanninkielinen opas Bitcoinin käyttämisestä todellisessa maailmassa.

Siellä me tulemme sisään.

Miksi Bitcoin?

Ihmiset pääsevät Bitcoin-maailmaan kolmesta tärkeimmästä syystä.

Jotkut ostavat Bitcoineja hyödykkeinä, ostavat niitä, kun hinta on alhainen, ja myyvät niitä, kun hinta nousee. Noin 40% maailman Bitcoineista on tuhannen suurimman rahasijoittajan omistuksessa. Nämä keinottelijat eivät osta ja myy asioita Bitcoineilla; he lisäävät e-kolikot salkkuunsa toivoen arvostavansa niiden arvoa.

Toiset ovat motivoituneita oppimaan Bitcoinin käytön, koska sähköistä rahaa ei rasita säännökset ja valvonta, jotka monimutkaiset liiketoimet tehdään valtion liikkeeseen laskemilla valuutoilla. Useimmat ransomware-hakkerit vaativat voittonsa esimerkiksi Bitcoinissa, koska kolikoita ei voida seurata heille. Offshore-kasinot kannustavat amerikkalaisia ​​pelaajia käyttämään Bitcoineja, koska salaustapahtumiin ei ehkä sovelleta samoja määräyksiä kuin rahansiirtoihin.

Lopuksi on jokapäiväisiä kuluttajia, jotka arvostavat Bitcoinia, koska siirrot ovat nopeita, ilmaisia ​​ja nimettömiä. He eivät ole sijoittajia eivätkä kiertele lakia; he haluavat vain käyttää tätä digitaalisen aikakauden valuuttaa välttääkseen pankkialan palkkiot ja määräykset.

Kuinka perustaa Bitcoin-tili

Ennen kuin perustat Bitcoin-tilin, sinun on tiedettävä muutama asia, jotta voit pitää rahasi turvassa ja välttää yleisiä virheitä.

Bitcoinin hinta on erittäin epävakaa, mikä tarkoittaa, että se voi arvaamattomasti kasvaa ja laskea paljon lyhyessä ajassa verrattuna dollareihin, euroihin tai muihin valuuttoihin. Se on uusi talous, joten säästöjen sijoittaminen Bitcoiniin on riskialtista. Voisit huomata, että eläkerahastosi arvo leikattiin puoliksi yön yli. Jos saat maksuja Bitcoinissa, harkitse ainakin osan rahan muuntamisesta paikallisessa valuutassasi. Riskien ymmärtäminen on tämän Bitcoin-opetusohjelman tärkeä tavoite.

Bitcoin-liiketoimet ovat peruuttamattomia, ja vain rahat vastaanottanut henkilö voi palauttaa ne. Tämä tarkoittaa, että jos päätät aloittaa Bitcoinin käytön, sinun tulee tehdä se tuntemiesi ihmisten ja organisaatioiden kanssa.

Vaikka Bitcoinilla on monia etuja – käyttäjien nimettömyys ja esimerkiksi kalliiden pankkimaksujen välttäminen – se on silti kokeellinen valuutta, jota kehitetään aktiivisesti. Jos päätät päästä Bitcoin-kaupankäyntiin, voit odottaa korkeampia maksuja, hitaampia vahvistuksia ja muita monimutkaisia ​​asioita. Sinun pitäisi olla varautunut ongelmiin, joten on viisasta, että otat yhteyttä tekniseen asiantuntijaan ennen suurten investointien tekemistä.

Kuinka ostaa ja käyttää Bitcoinia

Jos haluat tehdä liiketoimia Bitcoin-verkossa, sinulla on oltava Bitcoin-lompakko.

Bitcoin-lompakot ovat ohjelmia, jotka käsittelevät kaikki liiketapahtumasi Bitcoinsin ja taustalla olevan blockchain-tietokannan kanssa. Lompakko voi hyväksyä esimerkiksi julkisella salausavaimella koodattuja tapahtumia ja siirtoja, ja se voi käyttää yksityistä avainta päästäksesi estoketjuun ja määrittämään saldosi.

Voit ajatella julkista avainta ja yksityistä avainta salasanoina, joiden avulla lompakkosi koodaa ja purkaa tapahtumia.

Sinun ei todellakaan tarvitse tietää, kuinka käyttää yksityistä Bitcoin-avainta missään teknisessä syvyydessä, koska lompakko hoitaa sen sinulle. Mutta on hyvä tietää.

Kun aiot vastaanottaa Bitcoineja, lompakkosi luo yksityisen avaimen ja julkisen avaimen, jotka sopivat vain yhteen tapahtumaan. Julkinen avain toimii osoitteena bitcoineille, joita toinen osapuoli lähettää sinulle. Yksityisen avaimen avulla lompakko-ohjelmaasi voi käyttää varoja. Lähettäjä on tuntematon. Bitcoin-siirroissa ei ole “from” -osoitetta.

Lompakko voi näyttää sinulle kaikki julkiset avaimesi ja niihin liittyvät varat. Se on kuin tiliotteesi Bitcoin-tilillesi.

Sinun ei tarvitse ymmärtää, kuinka julkiset ja yksityiset avaimet toimivat oppiaksesi käyttämään Bitcoinia. Mutta jos olet kiinnostunut, sinun on tiedettävä, että julkiset ja yksityiset avaimet ovat 35 numeron ja kirjaimen merkkijonoja. Jotkin näppäimet näyttävät lyhyemmiltä, ​​koska etunollat ​​poistetaan. Avaimia käytetään salattujen tapahtumien tallentamiseen Bitcoinin taustalla olevaan lohkoketjun avoimeen pääkirjaan.

Koska lompakko-ohjelmallasi on täysi pääsy Bitcoin-varoihisi, sinun on suojattava se vahvalla salasanalla. Jos menetät pääsyn lompakkoosi, menetät myös cryptobucksisi.

Bitcoin-lompakot ovat arvokkaita kohteita hakkereille, joten lompakon turvallisuus on etusijalla. Kun opit investoimaan Bitcoiniin, sinun tulisi aloittaa oppimalla kuinka suojata lompakko.

Lompakoita on neljä makua: työpöytä, mobiili, verkko ja laitteisto.

Työpöydän lompakot

Pöytäkoneen Bitcoin-lompakolla voit hallita tiliäsi täydellisesti ilman kolmannen osapuolen osallistumista. Voit tallentaa tietosi tietokoneen tai kannettavan tietokoneen kiintolevylle. Sitten voit lähettää ja vastaanottaa kolikoita mistä tahansa, kunhan muistat tietosi. Saatavilla on useita työpöydän lompakoita. Suosittelemme Exodusta aloittelijoille. Lisää turvallisuutta tutustumalla Electrum ja Bitpay.

Matkalaukut

Voit myös asettaa Bitcoin-lompakon mobiililaitteisiin. Älypuhelimesi lompakko on kätevä “kosketa maksamaan” ja Near Field Communication -ostosten tekemiseen. Se on erittäin kätevää, jos ostat jälleenmyyjiltä, ​​jotka hyväksyvät Bitcoins.

Sinun tarvitsee vain asentaa mobiililompakko iOS- tai Android-laitteellesi. Useimmat työpöydän lompakot sisältävät mobiilisovelluksia. Löydä ensin mobiilikäyttöön tutustuminen Hive ja Mycelium.

Muista ladata vain valtuutetuista sovelluskaupoista ja tarkista arvostelut. Hakkerit luovat haittaohjelmia, jotka naamioivat lompakoita toivoen pääsyn Bitcoin-lompakko-osoitteeseesi – ja kaikkiin varoihisi.

Web-lompakot

Web-lompakot toimivat selaimessasi. Avaimesi tallennetaan pilvipalveluun, johon pääsee valitsemallasi salasanalla.

Verkkolompakossa yksityisiä avaimiasi ei ole tallennettu kiintolevylle tai älypuhelimeesi. Olet ladannut sen pilveen. Parhaat web-lompakot salaavat kaikki tietosi ja vaativat vahvat salasanat tai kaksivaiheisen todennuksen. Kohtele verkkolompakon salasanaa samalla kunnioituksella kuin sinulla on verkkopankkitilillesi – koska se on oikeastaan ​​sitä. Kun opit määrittämään ja käyttämään Bitcoinia, saat arvostuksen siitä, kuinka paljon luottamusta sinulla on oltava web-lompakkoasi.

Laitteiston lompakot

Laitteiston lompakko tarjoaa parhaan mahdollisen turvallisuuden. Laitteiston lompakon avulla tietosi salataan ja tallennetaan fyysiselle laitteelle, kuten peukaloasemalle, joka liitetään tietokoneen USB-porttiin..

Laitteiston lompakossa voi olla paljon sisäänrakennettuja turvatoimia, eikä kukaan pääse käyttämään Bitcoinejasi ilman fyysistä laitetta ja salasanaa. Myös laitteistolompakot ovat suojattuja useimmilta virushyökkäyksiltä. Parhaiden joukossa ovat Trezor, Ledger

Nano, Coinkite Coldcard ja ShiftCrypto BitBox. Jos haluat aloittaa maksamisen Bitcoinilla, harkitse laitteistolompakkoa.

Bitkoiinien ostaminen ja myyminen

On olemassa kolme päämenetelmää kryptovaluutan hankkimiseksi.

  • Voit tehdä mitä useimmat ihmiset tekevät: Käytä jokapäiväistä rahaa Bitcoinsin ostamiseen joko verkkopohjaisella vaihto-sivustolla tai Bitcoin-pankkiautomaatilla.
  • Voit sijoittaa valuuttaan ja saada kolikoita osana ensimmäistä laskentatarjousta tai ICO: ta, joka on paljon kuin yrityksen ensimmäinen julkinen tarjous, joka tarjoaa osakkeita ensin julkisella pörssillä. Tämä koskee vain uusia valuuttoja – ei ole julkisia tarjouksia Bitcoineille.
  • Lopuksi voit käyttää tietokonettasi tarkistaa tapahtumia blockchainissa, prosessi nimeltä “kaivos”, ja vastaanottaa pieniä Bitcoin-maksuja vastineeksi.

Bitcoin-vaihdot

Aloittelijoille, jotka tarvitsevat tietää, kuinka ostaa Bitcoinia, parhaiten käy käymällä pörsseissä, jotka ovat verkkosivustoja, joissa voit käyttää luottokorttia, maksukorttia, PayPal-tiliä tai muita menetelmiä ostaaksesi Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja. Jotkut pörssit toimivat verkkolompakkoina, mutta yleensä siirrät varat Bitcoin-lompakkoosi, kun kauppa on suoritettu. Jokainen vaihto toimii eri tavalla, joten sinun on noudatettava tarkasti ohjeita.

Pörsseillä on pääsy ostettavien Bitcoin-varojen keskusvälimuistiin. Joidenkin pörssien avulla voit myös osallistua vertaisoperaatioihin, joissa ostat salausvaroja toiselta käyttäjältä. Sinun pitäisi oppia käyttämään Bitcoinia nimettömästi, jos P2P-kauppa on tulevaisuudessa.

Coinbase, Coinmama ja Gemini ovat suosituimpia pörssejä, mutta kannattaa ehkä tehdä pieni tutkimus ennen kuin valitset sen. Monet Bitcoin-pörssit tarjoavat hyviä nopeita ratkaisuja, mutta on tärkeää lukea asiantuntijoiden ja asiakkaiden arvostelut ennen ostopaikan valitsemista. Loppujen lopuksi uskot oikeaa rahaa muukalaisille.

Jotkut vaihdot tallentavat tapahtumia sekä yksilöitäviä henkilökohtaisia ​​tietoja, jotka voidaan antaa pankeille, veronkantajille ja valtion viranomaisille. Muut vaihdot mainostavat täydellistä yksityisyyttä. Parhaiden nimettömien pörssien joukossa ovat Binance, TradeOgre ja ShapeShift.

Kuinka käyttää Bitcoin-pankkiautomaattia

Bitcoin-pankkiautomaatit ovat fyysisiä Bitcoin-vaihtoa, jotka näyttävät tavallisilta pankkiautomaateilta. Voit ostaa luotto- tai maksukortilla Bitcoin-varoja sinne ja siirtää ne lompakkoon. Voit myös nostaa dollareita tai euroja, kun saldo vähennetään Bitcoin-varoistasi.

Näistä pankkiautomaateista on tullut yhä suositumpia vuosien varrella. Coin ATM Radar -sivustolla on yli 14 000 71 maassa, ja se voi auttaa sinua löytämään lähelläsi olevan.

Bitcoin-pankkiautomaattien avulla voit ostaa ja myydä Bitcoineja nimettömästi, mikä tekee niistä houkuttelevia joillekin Bitcoin-käyttäjille. Tällä yksityisyydellä on kuitenkin hinta: Bitcoin-pankkiautomaatit perivät yleensä 7-10%: n maksun jokaisesta tapahtumasta.

Kuinka käyttää Bitcoin Miner

Bitcoin-kaivos tuo uusia Bitcoineja maailmaan. Sen suorittavat vapaaehtoiset vastineeksi blockchain-tapahtumien tarkistamisesta.

1 Mt: n tapahtumalohkon vahvistaminen kestää vain hetken. Toinen vaihe pitää vapaaehtoiset motivoituneina. Lohkon vahvistaneiden tietokoneiden kaivosohjelmisto käyttää erityisiä algoritmeja 64-numeroisen luvun muodostamiseksi, joka on yhtä suuri tai pienempi kuin tietty kohde. Käyttäjä, joka luo vaatimustenmukaisen hashin, saa ensin palkkion, joka on tällä hetkellä 6,25 vasta lyötyä bitcoinia. Tammikuun lopulla 2021 näiden bitcoinien arvo on yli 200 000 dollaria.

On selvää, että on järkevää oppia käyttämään Bitcoin-kaivosta.

Bitcoinin alkuaikoina käyttäjät käyttivät kaivosohjelmistoa tavallisilla tietokoneilla. Myöhemmin he sovittivat algoritmit toimimaan tehokkailla grafiikkaprosessoreilla. Vakavin kaivostoiminta tapahtuu nyt räätälöityjen kaivostietokoneiden kanssa, joissa on sovelluskohtaiset integroidut piirit tai ASIC: t. Käyttäjäryhmät yhdistyvät suorittamaan hajautuslaskelmat samanaikaisesti. Jos joku altaan jäsenistä voittaa palkkion, kaikki uima-altaan jäsenet jakavat sen.

Kahvin ostaminen Bitcoinilla

Vaikka monet ihmiset käyttävät Bitcoinia sijoituksena, yhä useampi vähittäiskauppias ja verkkoyritys hyväksyy Bitcoinin maksuvälineenä. Nimettömyys ja alhaiset palkkiot tarkoittavat, että on hyödyllistä oppia käyttämään Bitcoinia asioiden ostamiseen.

Bitcoin-ostokset ovat nimettömiä, mikä tarkoittaa, että ostoksiasi ei voida yhdistää henkilöllisyyteen. Kuten käteisostot, myös Bitcoin-ostoksia ei voida helposti seurata. Kutakin ostoa varten luotu tuntematon Bitcoin-osoite muuttuu jokaisen tapahtuman yhteydessä. Tämä ei tarkoita, että Bitcoin-liiketoimet eivät ole täysin jäljitettävissä, mutta se on silti anonyymimpi kuin vain mikä tahansa muu maksutapa.

Tässä on joitain asioita, joista voit maksaa Bitcoineilla.

Matkustaa

Matkasivustot ovat innokkaasti liittyneet kryptovaluutan vallankumoukseen, ja voit käyttää Bitcoin-lompakkoasi maksamaan kaikesta lennoista ja hotelleista vuokra-autoihin ja risteilyihin. Bitcoin on kansainvälinen valuutta, mikä tekee siitä erinomaisen usein matkustaville. Mietitkö kuinka käyttää Bitcoin-lompakkoasi hauskalla tavalla? Loma tai työmatka voi olla vain lippu.

Bitcoin-uhkapeli

Bitcoins ovat hyviä pelaajille, joissa paikalliset lait tekevät oikean rahan kasinopeleistä ja vedonlyönnistä laitonta. Koska se ei ole laillinen valuutta, Bitcoinia voidaan käyttää kasinotilien rahoittamiseen ja voittojen keräämiseen rikkomatta lakeja, jotka kieltävät uhkapeleihin liittyvät rahoitustapahtumat.

Yhdysvaltojen ulkopuolella sijaitsevien online-kasinoiden ylläpitäjät ovat erityisen innokkaita saamaan jäsenensä käyttämään Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja.

Riippumatta siitä, millaista uhkapeliä haluat löytää, löydät Bitcoin-yhteensopivan määränpään, joka on tarpeeksi houkutteleva, jotta saat oppia käyttämään Bitcoin-konetta. Kasinosivustot tarjoavat kolikkopelejä, pöytäpelejä, live-jakajapelejä ja videopokeria. Urheilukirjojen avulla voit lyödä vetoa urheilutapahtumista. Ja online-pokerihuoneiden avulla voit testata taitosi pelaajia vastaan ​​ympäri maailmaa.

Verkkokaupat

Kuluttajat rakastavat verkkokaupan mukavuutta, ja verkkokaupat ottavat nopeasti käyttöön Bitcoinin ja muut kryptovaluutat ensisijaisena maksutapana. Amerikkalainen Overstock-vaatekauppa on yksi ensimmäisistä tunnetuista vähittäiskauppiaista, joka toivottaa Bitcoin-ostot tervetulleiksi. Home Depot, iTunes, Expedia ja Microsoft Xbox Store hyväksyvät myös salausvarat.

Jos mietit kuinka Bitcoinia käytetään verkkokaupoissa ja onko se turvallista, lyhyt vastaus on – kyllä, mene eteenpäin.

Bitcoin vs. Bitcoin Cash

Kun Bitcoin kasvoi suositummaksi, tapahtumien nopeus alkoi kärsiä. Tapahtumien käsittelyaika kasvoi pidempään, mikä johti viivästyksiin, jotka kompensoivat yhden kryptovaluutan tärkeimmistä eduista – välitön tapahtuma.

Teknologia-asiantuntijat syyttivät Bitcoinin 1 Mt: n lohkokokoa. Jos lohkot olisivat suurempia, useampi tapahtuma voitaisiin vahvistaa kerralla.

Tämä päättely johti Bitcoin Cashin luomiseen.

Haluatko oppia käyttämään Bitcoin-käteistä? Tiedät jo perusasiat Bitcoin-keskustelustamme. Sukelletaan sisään.

Bitcoin Cash on erillinen valuutta, joka toimii omalla blockchainillaan.

Bitcoin Cash -lohkoketju on aivan kuin Satoshi Nakamoton alkuperäinen, paitsi että lohkoissa on 8–32 Mt tietoa vain 1 Mt: n sijasta. Tämä tarkoittaa, että monet muut tapahtumat tarkistetaan kerralla.

Bitcoin Cash -kolikoiden arvo on huomattavasti vähemmän kuin Bitcoineilla. Voit vaihtaa yhden valuutan toiseen verkkopörssissä.

Jos sinulla on Bitcoin-lompakko, osaat jo käyttää Bitcoin Cash -sovellusta.

Voit käyttää Bitcoin-käteistä yli 5000 tiili- ja laastiliiketoiminnassa ympäri maailmaa sekä verkkokaupoissa ja ravintoloissa. Bitcoin Cash tarjoaa myös ainutlaatuisen luettelon matkavaihtoehdoista ja myyntipisteiden ratkaisuista yrityksille.

Johtopäätös

Se on iso kuva, ja vain tarpeeksi teknisiä yksityiskohtia, joiden avulla voit ymmärtää, mitkä salausvaluutat ja lohkoketjut ovat. Saimme artikkelin loppuun asti ilman yhtä riviä Java- tai Python-koodia. Helpottunut?

Nyt tiedät missä ja miten Bitcoinia käytetään. Olet valmis asettamaan lompakon, ostamaan kolikoita pörssissä ja holhotamaan pari verkkoyritystä. Vaikka paljon tapahtuu pinnan alla, huomaat, että rahan lähettäminen ja vastaanottaminen Bitcoin-lompakon kanssa ei ole monimutkaisempaa kuin PayPalin tai pankkisi älypuhelinsovelluksen käyttö.

Bitcoin-harrastajat ovat idealistisia vapauttamaan rahoitustapahtumat valtion valvonnasta ja nykyään useimpia liiketoimia käsittelevistä pankeista. Kryptonirvana ei ehkä koskaan toteudu, mutta jos se tapahtuu, toivomme tämän artikkelin auttaneen sinua valmistautumaan siihen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me