Kun sääntelyviranomaiset sulkeutuvat vaakoihin, on aika kaksinkertaistaa DeFi

Hajautettu rahoitus (DeFi) -liike on kenties yksi salaustilan merkittävimmistä tapahtumista viimeisten 12 kuukauden aikana. Vuosina 2017 ja 2018 keskusteltiin paljon siitä, kuinka talousjätit ottivat käyttöön blockchainin, ja siitä, miten tämä heikensi hajauttamisen eetosta. DeFi: n syntyminen vuoden 2018 jälkipuoliskolla tuhosi kuitenkin tämän keskustelun. 

DeFi edustaa salausmaailmaa, joka erottuu perinteisistä rahoitusrakenteista. Se esittelee uusia tapoja hallita rahoitusta digitaaliselle sukupolvelle, joka on pitkään pettynyt suurten pankkien jatkuvia rikkomuksia

Vaaka välttämätön

Nyt kun Facebook on siirtymässä salaukseen, sääntelyviranomaiset kiertävät. Niin kauan he ovat haluttomia tekemään mitään konkreettisia lausuntoja salauksesta. Hajautetun sääntely on hämmennystä. Kenelle he ohjaavat asetuksen ilman keskitettyä valvontapistettä? 

Sen päivän aikana, jolloin senaatti kysyi Mark Zuckerbergiltä hänen aikomuksestaan ​​käyttää Vaaka-valuuttaa, Yhdysvaltain nykyinen hallinto on alkanut tehdä tunteensa hyvin selväksi. 

Presidentti Donald Trump julisti itsensä “Ei fani” Bitcoinin käyttämällä hänen suosikki viestintäväline, Twitter. Muutamaa päivää myöhemmin valtiovarainministeri Steven Mnuchin ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että hänellä oli “erittäin vakavia huolia” kryptovaluutoista, mukaan lukien ehdotus Vaaka. 

Kaiken tämän valossa on melko turvallinen oletus, että Yhdysvaltain sääntelyviranomaiset näyttävät todennäköisesti törmänvän kovasti Libran kaikkiin yrityksiin ohittaa perinteinen rahoitusinfrastruktuuri. 

On totta, että maat, kuten Kiina ja Pakistan, ovat kieltäneet kryptovaluutat. Kuitenkin hajauttaminen on todistanut sensuuria kestävä. Maalukitus voi toimia käyttöliittymissä, mutta itse tekniikkaa ei voida palomuuria. 

Siksi, jos salauksella on tulevaisuus, hajauttamisella on merkitystä enemmän kuin koskaan ennen. Kuitenkin hajauttamiseksi maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi DeFi-konseptin on ulotuttava koko lohkoketjun ekosysteemiin pikemminkin kuin rajoittua vain Ethereumiin. Tästä syystä yhteentoimivuus on tällä hetkellä yksi avaruuden suurimmista haasteista. 

Yhteentoimivuushaasteen ottaminen

Saapumiseen asti Bancor, keskitetyt pörssit olivat ainoa tapa myydä merkkejä eri lohkoketjujen välillä. Hajautetut vaihdot, jotka on kehitetty yhdelle lohkoketjulle, rajoittuvat poikkeuksetta natiivin alustansa tunnuksiin. 

Bancor-likviditeettiverkosto on kuitenkin ensimmäinen hajautettu, blockchain-agnostinen kaupankäyntialusta, joka mahdollistaa vaihtamisen Ethereumin ja EOS-merkkien välillä. Toisin kuin pörssi, Bancor ei luota ajatukseen “kaupankäynnin parista”. Sen sijaan mitä tahansa EOS- tai Ethereum-tunnusta voidaan vaihtaa toisen kanssa. Tällä hetkellä tämä tarkoittaa 140 merkkiä, joissa on yli 8500 vaihdettavaa paria. 

Bancor aikoo lisätä tulevaisuudessa lisää lohkoketjuja täyttääkseen vision myydä minkä tahansa tunnuksen muille tunnuksille. Tämä kyky vaihtaa merkkejä ristilohkoketjuun tavalla, joka on täysin hajautettu, ilmentää todella DeFi-konseptia.

Vastauksena Yhdysvaltain sääntelyyn kohdistuvaan paineeseen Bancor otti myös äskettäin toimenpiteitä saadakseen geoblokaation yhdysvaltalaisille käyttäjille käyttöliittymässään. Kuten yritys tuolloin huomautti, protokolla itsessään on kuitenkin hajautettu ja siten sensuroimaton. 

Kaupankäynnin ulkopuolella

Tietysti aidosti hajautetussa maailmassa lohkoketjut voisivat kommunikoida vapaasti toistensa kanssa pelkän merkkivaihdon lisäksi. Täällä Wanchain tulee sisään. 

Wanchainin ketjujen välinen viestintäkäytäntö mahdollistaa tietojen ja omaisuuden vaihdon eri lohkoketjujen välillä. Verkko voi myös isännöidä dApps: ää, jolloin sovellukset voivat toimia muilla lohkoketjualustoilla. Pohjimmiltaan mikä tahansa Ethereum dApp- tai Bitcoin-komentosarja voi toimia Wanchainilla, ja EOS-integraatio on asetettu käyttöön pian. 

Wanchainin toiminnallisuudella on valtavia vaikutuksia DeFin kehittämiseen. Jos Ethereumilla kehitetyt hajautetut rahoitussovellukset voisivat kommunikoida Bitcoinin, EOS: n ja muiden lohkoketjujen kanssa, niistä voi tulla eksponentiaalisesti tehokkaampia. 

Lisäksi Wanchain tarjoaa yrityksille mahdollisuuden integroida omat käyttöoikeusluettelonsa. Yksi kritiikki yrityksille, kuten Walmart, kehittää omia hajautettuja kirjanpitojaan, on, että ne ovat “aidattuja puutarhoja”, jotka eivät ymmärrä blockchainin yhdistämisvaikutuksia. Wanchainin tarjoama yhteentoimivuus voi voittaa nämä esteet. 

Jonkin sisällä viime haastattelu kanssa Cryptopotato, Wanchainin toimitusjohtaja Jack Lu jopa puhui tukevansa Vaaka. Hän sanoi, että hän ei näe Facebookin suunnitelmia uhkana; itse asiassa hän jopa ehdotti, että Wanchain voisi rakentaa sillan suoran kaupan mahdollistamiseksi Vaaka ja muut kryptovaluutat. 

Wanchain-Libra-kumppanuudesta huolimatta Facebookin suunnitelmat uhkaavat tällä hetkellä salata salauksen sellaisena kuin me sen tunnemme. Siksi käyttäjinä meillä on vastuu tukea hajauttamista missä vain voimme. Se on paras ja ainoa tapa turvata kryptovaluutan tulevaisuus, kun sääntelyviranomaiset astuvat sisään.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me