Miksi kryptovaluutta-kauppiaat haluavat lisää P2P-vaihtoa

Viime aikoina on ollut kasvava trendi, jossa useampi kauppias valitsee P2P-salausvaihdon verrattuna keskitettyihin kollegoihinsa. Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon keskitetyn vaihdon monet puutteet, kuten käyttäjien varojen hallussapito, keskittämisestä johtuvat turvallisuuskysymykset, erilaisten näkökohtien, kuten hintojen, väärennösten määrän, yksityisyyden puutteen, ja monien muiden asioiden manipulointi..

Peer to Peer -vaihdon avulla kauppiaat voivat olla vuorovaikutuksessa suoraan keskenään ostamaan ja myymään salauskolikoita. Heidän on vain rekisteröidyttävä verkkosivustolle, joko P2P-pörssiin, -alustalle tai -markkinalle, ja lähetettävä kauppamainontaa ostamaan tai myymään salakolikoita tietyillä hinnoilla tai tietyllä hintaluokalla ja mikä tärkeintä, ennalta määritetyllä tavalla sijainti. 

Elinkeinonharjoittajat suosivat näitä P2P-alustoja keskitettyjen kollegoidensa sijaan, koska ne tarjoavat enemmän maksu- ja nostovaihtoehtoja, tarjoavat joissakin tapauksissa nopeamman kaupan ja tarjoavat paremman yksityisyyden, kun jotkut parhaista eivät vaadi KYC: tä. Mikä tärkeintä, ei ole keskitettyä viranomaista, joka kontrolloi käyttäjien varoja. 

Monet edut keskitetyssä pörssissä

Alusta, kuten localBitcoins.com antaa yksityishenkilöille mahdollisuuden käydä kauppaa fiat-salauksella yli 248 maassa ja 8223 kaupungissa. Tämä luo maailmanlaajuisen markkinapaikan, jossa kauppiaat ovat joustavia käymään kauppaa paikallisten, kotimaisten ja jopa kansainvälisten kollegoiden kanssa. Tänään voisit ostaa salauksen joltakin Japanista ja seuraavana päivänä myydä sen toiselle Venezuelassa. Mahdollisuudet ovat rajattomat. 

Toinen mahtava asia P2P-alustoissa on, että niiden avulla kauppiaat voivat tallettaa ja nostaa varoja monin tavoin keskitettyihin pörsseihin verrattuna. Paxfulin kaltainen alusta sallii yli 350 tapaa ostaa ja myydä BTC: tä. Tämä on nähnyt sen suosio kasvaa ja sillä on tällä hetkellä yli 3 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Useamman käyttäjän myötä myös heidän kaupankäyntimääränsä on kasvanut, ja pelkästään vuonna 2019 vaihdettiin yli 1,6 miljardia dollaria. 

P2P-alustoilla maksut ovat melko vähäisiä niiden halvan toiminnan vuoksi. Näitä alustoja ylläpitää ohjelmisto; siksi niistä aiheutuu vain vähän tai ei lainkaan yritysten yleiskustannuksia. Sitä vastoin keskitettyjä alustoja hoitavat ihmiset, ja näille ihmisille on maksettava työstä. 

Tietosuoja on kriittisissä kriittisissä valuutoissa, ja hallitusten lisääntyvän sääntelyn myötä monet alustat ovat joutuneet noudattamaan AML- ja KYC-sääntöjä. Sijoittajille, jotka haluavat pysyä nimettöminä, P2P-pörssit kuten NeuronEx älä pyydä KYC: tä. 

Neuronchainin kaltaisen neljännen sukupolven lohkoketjujen ansiosta NeuronExin kaltainen foorumi voi helpottaa useiden valuuttojen vaihtoa. Lanseerauksen myötä saatavilla on NRON, BTC, ETH, LTC, XRP, EMC, DASH, DOGE, ja elokuun puoliväliin mennessä lisätään EOS, BCH, BSV, EURT, USDT, CNHT, XAUT.

Muut avainkysymykset

Turvallisuus on edelleen keskeinen kysymys etenkin keskitetyn vaihdon yhteydessä. Keskeinen auktoriteettipiste tarkoittaa epäonnistumisen keskeistä kohtaa. Pelkästään kuluneen vuoden aikana yli 12 vaihdot hakkeroitiin salauksen arvo on yli 292665886 dollaria ja varastettu noin 510 000 käyttäjän kirjautumistunnusta. Se on erilainen P2P-pörsseissä, koska ne eivät pidä kolikoita käyttäjilleen. He tekevät vain yhteyden ostajiin ja myyjiin, jolloin heillä on mahdollisuus käydä kauppaa suoraan, mikä tekee heistä paljon turvallisempia. 

P2P-alustat ovat transaktiosensuuriresistenssiä, mikä tekee niistä houkuttelevia kauppiaille, jotka haluavat välttää hallituksen asettamia rajoituksia. Koska ihmiset pitävät keskitettyä vaihtoa, he ovat haavoittuvia ja hallitukset voivat helposti käyttää niitä hyväksi. Ei kauan sitten Kiinan kansanpankki pakotti kaksi suurinta vaihtoa Kiinassa tuolloin jäädyttää kaikki BTC-nostot kuukaudeksi. Tällainen skenaario on melko epämiellyttävä kaikille kauppiaille. 

Toisaalta P2P-markkinapaikat ovat käytännössä immuuneja hallituksen puuttumiselta, koska niiltä puuttuu keskeinen auktoriteetti, jota voidaan pakottaa. Silti on mahdollista pakottaa jotkut näiden alustojen osat lopettamaan toiminta, mutta loppu järjestelmään ei muutu. 

Kuinka riidat ratkaistaan

Kyllä, P2P-pörssit ovat upeita kauppiaille, jotka haluavat enemmän yksityisyyttä ja monia muita tarjoamiaan etuja, mutta koska heillä ei ole auktoriteettia, miten ne estävät petokset? Eri P2P-alustat käyttävät erilaisia ​​ratkaisuja tähän ongelmaan. Jotkut käyttävät mainepohjaista järjestelmää, jossa kauppiaat luokitellaan jokaisen kaupan jälkeen, ja tämä kertoo, voidaanko heihin luottaa vai ei.

Nämä tiedot ovat kaikille alustaa käyttäville ja näkyvät ennen kaupan aloittamista. Oletetaan, että jos kiista syntyy, ostaja lähettää rahaa eikä myyjä vapauta salakirjoja. Yhteisön nimeämä välimies kuuntelee tarinan molempia puolia ja ratkaisee ongelman. 

Jotkut P2P-alustat käyttävät talletuksia korvaamaan petoksen uhreille ja maksamaan välimiehen palveluista. Näille välimiehille on olemassa myös mainejärjestelmä, joka varmistaa, etteivät he käytä väärin valtaansa.

Johtopäätös

Bitcoinin kehitys johti keskitettyjen pörssien syntyyn, jotka toimivat portteina kryptovaluutta-maailmaan. Eräänlainen käyttöliittymä reaalimaailman ja salausmaailman välillä tarvittiin, kun otetaan huomioon harvat yritykset, jotka hyväksyvät kryptovaluutat maksutapana. Näiden keskitettyjen alustojen haittapuoli on toisin kuin kryptovaluutat; yritykset hoitavat niitä. He palkkaavat henkilökuntaa valvomaan ja hallitsemaan kaikkia käyttäjien välisiä vuorovaikutuksia, jos on kiistoja, joita he palvelevat välimiehinä, ja keräävät prosessin aikana maksuja. Tämä johtaa useisiin edellä mainittuihin haittoihin. 

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi P2P-alustat ovat kehittyneet, kun salausvaluuttoihin liittyvät ihmiset ovat kokeneet tarpeen häiritä näitä markkinoita ja tarjota hajautettuja ratkaisuja, joita ohjelmistot eivätkä ihmiset. Nyt lisää P2P-alustoja on tulossa, ja kun ne ovat saamassa suosiota kauppiaiden keskuudessa, emme näe tämän trendin loppuvan pian.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me