Onko Facebookin kryptovaluutta “Vaaka” tulevaisuus?

Vaaka ei ole edes julkaissut, mutta se on jo juuttunut sääntelyjen, epäilyjen ja skeptisyyden verkkoon lukuisilta yhteisöiltä, ​​mukaan lukien hallitukset, pankit ja kryptovaluuttajohtajat. Aikana, jolloin suurella yleisöllä on epäselviä piirteitä kryptovaluutasta, Vaaka on vain lisännyt sääntelyviranomaisten ja massan sekaannusta.

Sellaisina aikoina yksi merkittävimmistä kysymyksistä on “Onko vaaka tulevaisuus?”.

Ennen kuin siirrymme vastaamaan kysymykseen, selvitämme, mikä Vaaka on ja mitä sen valkoisessa kirjassa todetaan.

Joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä Facebook-vaakoista

Mikä on Vaaka?

Facebook on luonut oman rajattoman kryptovaluutan, joka on rakennettu omalle lohkoketjulle, joka tunnetaan nimellä Vaaka estoketju. Kolikon arvostamiseksi Facebook on luonut Vaaka-varauksen. Jokaista luotua Vaakaa varten kokoelma valuuttoja ja muita varoja käytetään vakuudeksi. Prosessin oletetaan muodostavan luottamuksen sisäiseen arvoonsa.

Lue myös: Facebookin GlobalCoin ja Project Libra: selitetty pähkinänkuoressa

Mitä tarvitset aloittaaksesi?

Tällä hetkellä et voi tehdä mitään. Facebook on julkaissut vain valkopaperin (etenemissuunnitelma, joka kuvaa kolikon koko toimintaa). Julkaisun jälkeen sinun on käytettävä Calibraa, Libra-pohjaista lompakkoa, jonka myös on luonut Facebook. Voit vaihtaa fiat-valuuttoja vastineeksi Vaaka Calibraan. Rekisteröitymiseen tarvitaan valtion myöntämä henkilötodistus. Tämä vaihe auttaa torjumaan petoksia ja varmistaa, että käyttäjät ovat todellisia.

Missä voit käyttää Calibra?

Facebook on kehittänyt itsenäisen sovelluksen, jonka voi ladata App Storesta ja Google Playsta. Koska se on Facebook, se integroituu myös WhatsAppiin ja Messengeriin. Rahan lähettäminen on todella helppoa kuin valokuvan lähettäminen.

Mihin voit käyttää Calibraa?

Calibra on tarkoitettu kaikkien käytettäväksi melkein kaikissa mahdollisissa tapahtumissa. Rahaa voidaan siirtää ihmisten välillä ympäri maailmaa milloin tahansa, melkein välittömästi. Koska Vaaka ei vaihtele muiden kryptovaluuttojen tavoin, sitä on turvallista käyttää arvon säilyttäjänä. Päivittäiset tapahtumat voidaan suorittaa Calibralla helposti.

Lataako Calibra vähemmän?

Vaaka pyrkii alentamaan tai laskemaan transaktiopalkkioita, joten ne ovat verrattain todella pienempiä ja avoimempia, vaikka rahaa siirrettäisiin kansainvälisesti.

Onko Calibra saatavana maassasi? Missä maissa Calibra on käytettävissä?

Vaaka yrittää parhaansa mukaan asettaa sen lähes kaikkien saataville kaikkialla maailmassa. Maita koskevia yksityiskohtia ei ole vielä saatavilla, mutta voimme odottaa, että ne kattavat suurimman osan kansakunnista.

Saatat myös haluta lukea tätä: Intia: Facebookin Libra-käynnistys saattaa olla rajoitettua RBI: n käytännön huolen vuoksi

Voitko käyttää paikallista valuuttaa Calibrassa?

Calibra on tehty Vaakoja varten, mikä tarkoittaa, että kaikki Calibraa käyttäen tehdyt liiketoimet ovat Vaakoissa. Voit kuitenkin muuntaa paikallisen valuutan Vaaka-arvoksi ja lisätä lompakon. Lisäksi voit muuntaa vaakaasi paikalliseksi valuutaksi milloin haluat. Näet myös valuuttakurssin, kun lisäät tai nostat lompakkoasi.

Kuinka Facebook estää petokset?

Kuten edellä mainittiin, kaikille käyttäjille vahvistetaan valtion myöntämä henkilötodistus. Se laskee merkittävästi väärennettyjen tilien määrää Calibrassa. Kaksivaiheinen todennus kiristää tietoturvaa entisestään. Facebook- ja WhatsApp-tilitiedot auttavat myös henkilöllisyyden vahvistamisessa. Calibralla on myös sisäänrakennettu raportointi ja oma asiakaspalvelu. Jos petos tapahtuu edelleen, saat täyden hyvityksen.

Saatat myös pitää: Bitcoin edelleen kuninkaana 98% amerikkalaisista ei kiinnosta vaakoja

Voitko edelleen käyttää Calibraa, jos sinulla ei ole Facebook-, WhatsApp- tai Messenger-tiliä?

Joo. Erillinen sovellus antaa käyttäjille, joilla ei ole Facebook-, WhatsApp- tai Messenger-tiliä, rekisteröitymistä siihen.

Mikä on Calibran ja Facebookin suhde?

Calibra on Facebook Inc: n uusi vertikaali, se on Facebookin tytäryhtiö. Huomaa, että Calibra toimii itsenäisesti.

Voivatko yritykset käyttää Calibraa?

Calibra-sovelluksen ensimmäisessä versiossa vertaismaksuja tuetaan. Pienet kauppiaat voivat käyttää pieniä ominaisuuksia, kuten QR-koodeja, hyväksyä maksuja Vaakoissa. Ajan myötä yrityksille tarjotaan monia uusia ominaisuuksia.

Vaaka-valkopaperi pähkinänkuoressa

Vaaka on rajattoman salausvaluutta, joka perustuu Vaaka-lohkoketjutekniikkaan. Libra Association huolehtii kaikesta Librasta. Kolikon takana on täysin Vaaka-varaus, ja sillä on vain vastaava arvo kuin varalla. Varanto on kokoelma valuuttoja ja muita varoja, jotka toimivat vakuudeksi.

Peer to peer -järjestelmä on yksityinen sallittu lohkoketju, joka on rakennettu toivoen lopulta julkisesti hajautetun. Tämän yleissuunnitelman suunnittelussa on käytetty uutta ohjelmointikieltä nimeltä ”Move”. Teknisistä eritelmistä lähtien se käyttää VMWaren konsensusalgoritmia, joka tunnetaan nimellä HotStuff. Se on laiminlyönyt työn todistamisen, koska se on hidasta ja estäisi ajatusta kasvusta tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä kumppaneita on noin 28. Käynnistyshetkellä Facebook pyrkii saamaan vähintään 100 kumppania. Viimeaikaisten raporttien mukaan suuret pelaajat, kuten Uber, Mastercard ja Visa, ovat sijoittaneet 10 miljoonaa dollaria ja voimme odottaa saman palkkion yhteistyökumppaniksi Libra.

Hajauttamista koskevaan kysymykseen Facebook on tehnyt Librasta itsenäisen tytäryhtiön. Genra, Sveitsi, Libra-yhdistys toimii täysin itsenäisesti. Lisäksi jokainen Libra-yhdistyksen sisällä tehtävä päätös perustuu jäsenten äänien määrään, jolloin jokaiselle osakkeenomistajalle annetaan vähiten valtaa.

Vaakayhdistys on olennainen osa Vaaka, koska se vastaa toiminnastaan. Kolikon louhinnasta kyselyjen ratkaisemiseen kaikki on sen hallinnassa.

Turvallisuuden käsittelemiseksi ja petosten estämiseksi Facebook vaatii valtion myöntämän henkilöllisyystodistuksen rekisteröintiin ja mahdollistaa kaksivaiheisen todennuksen (helpotus FaceID-käyttäjille). Lohkoketju on jo suojattu verkko.

Onko Vaaka tulevaisuus?

Vaaka on kunnianhimoinen Libra-yhdistyksen projekti. Sen selvittämiseksi, onko kyseessä tulevaisuus, on tarkasteltava, miten se verrataan nykyiseen tekniikkaan. Vaaka tarjoaa olevansa maailmanlaajuinen digitaalinen valuutta ja se kilpailee suoraan pankkien kanssa.

Katsotaanpa, miten se vertautuu useimpiin nykyisiin kryptovaluuttoihin.

 • Tärkeimmät erot Vaaka ja Bitcoin
Parametri VAAKA BITCOIN
Käyttää Vakaa vaihtoväline. Sama kuin Vaaka, mutta sitä voidaan käyttää sijoituksena ja arvon varastoijana.
Volatiliteetti Matala Korkea. Altis hintojen vaihteluille.
Blockchain Vaaka-verkosto. Sallittu. Bitcoin. Julkinen ja ilman lupaa.
Suorituskyky 1000 TPS (väitetty) 3,87 TPS (Kaikkien aikojen korkein, helmikuusta 2019 lähtien)
Viive 10 sekuntia (väitetty) 8 minuuttia (keskimäärin)
Konsensusalgoritmi Muokattu BFT (bysanttilainen vikasietoisuus).  PoW – työn todiste.

Suhteellisen hitaampi.

Ohjelmointikieli Siirrä – luonut Facebook C++
 • Tärkeimmät erot Vaakojen ja XRP: n välillä
Parametri VAAKA XRP
Käyttää Vakaa vaihtoväline. Sama kuin Vaaka. Lisäksi voidaan käyttää investointina. Ensisijaisesti tehty tekemään maailmanlaajuiset liiketoimet nopeammin.
Volatiliteetti Matala Korkea. Altis hintojen vaihteluille.
Blockchain Vaaka-verkosto. Sallittu. RippleNet. Puolilupa.
Suorituskyky 1000 TPS (väitetty) 1000 TPS
Viive 10 sekuntia (väitetty) 3,5 sekuntia (keskimäärin)
Konsensusalgoritmi Muokattu BFT (bysanttilainen vikasietoisuus).  RPCA (Ripple-protokollan konsensusalgoritmi) 
Ohjelmointikieli Siirrä – luonut Facebook C++
 • Tärkeimmät erot Vaakojen ja Ethereumin välillä

Parametri VAAKA ETHEREUM
Käyttää Vakaa vaihtoväline. Sama kuin Vaaka. Lisäksi voidaan käyttää investointina ja hajautettuihin sovelluksiin.
Volatiliteetti Matala Korkea. Altis hintojen vaihteluille.
Blockchain Vaaka-verkosto. Sallittu. Ethereum. Julkinen ja luvaton.
Suorituskyky 1000 TPS (väitetty) 15-20 TPS
Viive 10 sekuntia (väitetty) 15 sekuntia (keskimäärin)
Konsensusalgoritmi Muokattu BFT (bysanttilainen vikasietoisuus).  PoW (työn todiste) 
Ohjelmointikieli Siirrä – luonut Facebook Vakavuus.

Kuten voimme nähdä, että Vaaka ottaa haltuunsa osan kryptovaluutoista teknisten näkökohtien suhteen. Emme voi määrittää sen vertailua kaikkiin kryptovaluuttoihin, koska niitä on yli 2000.

Vaaka on Facebookin valtava käyttäjäkanta, joka on 2,4 miljardia ihmistä kuukaudessa. Jameson Loppin mukaan “Vaaka-kolikko ei ole uhka Bitcoinille. Jos jotain, se auttaa monia ihmisiä ottamaan yhden loogisen askeleen lähemmäksi finaalia. ” Hän jakoi tämän meemin yhdessä tweetin kanssa.

Vaaka on kuitenkin juuttunut eri hallitusten sääntelyverkkoon. Näin jokainen hallitus on reagoinut Vaakojen käynnistämiseen.

YHDYSVALLAT

 • 18. kesäkuuta 2019: Edustaja Maxine Waters, talon rahoituspalvelukomitean puheenjohtaja, kutsui Facebookin pysäyttämään Libran käynnissä olevan kehityksen, kunnes he arvioivat Libraa ja Calibraa täysin ja keskustelevat mahdollisista riskeistä. Facebook ei vastannut heti.
 • 2. heinäkuuta 2019: Yhdysvaltain kongressikomitea on virallisesti lähettänyt kirjeet Facebookin toimitusjohtajalle Mark Zuckerbergille, Sheryl Sandbergille, Facebookin toimitusjohtajalle ja David Marcukselle Libran toimitusjohtajalle. He pyytävät lykätä vaakoja.

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

 • 18. kesäkuuta 2019: Facebookin Libra-salausmaksualoitteeseen voidaan soveltaa “korkeimpia standardeja” maailmanlaajuisessa sääntelyssä, sanoi Englannin keskuspankin pääjohtaja Mark Carney.
 • 25. kesäkuuta 2019: Yhdistyneen kuningaskunnan valtiovarainministeriö käyttää yhteistyössä Bank of Englandin ja muiden suurten Ison-Britannian finanssivalvontaviranomaisten kanssa synergististen lausuntojen avulla tutkiakseen Facebookin äskettäin paljastettua kryptovaluuttahanketta, Vaaka.
 • 1. heinäkuuta 2019: Ison-Britannian asianajaja “Dan Neidle” tutki verokysymystä, jonka Vaaka voi mahdollisesti asettaa Ison-Britannian käyttäjille. Tämä olisi este massan hyväksymiselle.

RANSKA

 • 18. kesäkuuta 2019: Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire, joka on tukenut blockchain-pyrkimyksiä Ranskassa, vaati Libraa koskevaa asetusta. Hän ilmaisi huolensa turvallisuudesta, terrorismin rahoituksesta ja yksityisyydestä.

INTIA

 • Economic Timesin raportti viittaa siihen, että Vaaka ei ehkä ole saatavilla Intiassa. Raportti otetaan huomioon Intian väitetyn suunnitelman kieltää kryptovaluutat.

KIINA

 • Kiina tiukalla sääntelypolitiikallaan ei voi koskaan sallia Vaaka.

INDONESIA

 • Indonesian keskuspankki ilmaisi huolensa pyytämällä Facebookia tarkistamaan vaaka-suunnitelmansa uudelleen.

G7 MAAT (Ranska, Saksa, Italia, Japani, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat ja Kanada.)

 • G7-maat kokoontuivat muodostamaan työryhmän tarkastamaan Vaaka. G7-ryhmään kuuluvat johtavat maailmantaloudet Ranska, Saksa, Italia, Japani, Iso-Britannia, Yhdysvallat ja Kanada.

JAPANI

 • Japanin keskuspankin varapääjohtaja Masayoshi Amamiya varoittaa Libraa noudattamaan rahanpesua ja riskienhallintaa koskevia säännöksiä puhuessaan Reutersille. Hän sanoi: “Vaakojen osalta on pidettävä mielessä, että potentiaalinen maailmanlaajuinen käyttäjäkunta voi olla valtava.”

SINGAPORE

 • Singaporen keskuspankki, Singaporen valuuttaviranomainen, haluaa lisätietoja Vaakoista, kuten 27. kesäkuuta 2019 raportoitiin.

VENÄJÄ

 • “Kukaan ei aio asettaa kieltoa. Suuri määrä yrityksiä kysyy, milloin ICO: n [alustava kolikoiden tarjoaminen] on vihdoin mahdollista suorittaa laillisesti. Tämä on ehdottomasti säänneltyä, sallittua, ja siitä on kyse ”, totesi varaministeri Moiseev. Hän lisäsi: “Salausvaluutan käyttö tavaroiden ja palveluiden maksamiseen on aina kielletty Venäjällä”. Facebook Libra saa saman kohtelun.

YHDYSVALLAT

Yhdysvaltain kongressi on lähettänyt kirjeitä Vaaka-virkamiehille.

YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA

Vaaka kohtaa korkeimmat määräykset.

RANSKA

Nousi huolta rahanpesusta, terrorismin rahoituksesta ja yksityisyydestä.

INTIA

Economic Times sanoo, että Vaaka ei välttämättä tule.

KIINA

Tiukat salauskäytännöt eivät välttämättä salli Vaaka.

G7 MAAT (Ranska, Saksa, Italia, Japani, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat ja Kanada.)

Muodosta työryhmä

JAPANI

Varoittaa Vaaka noudattamaan rahanpesua ja riskienhallintaa koskevia määräyksiä.

SINGAPORE

Haluaa lisätietoja

VENÄJÄ

Kohtele sitä kuin mitä tahansa valuuttaa. Laittomasti maksettu palveluista salauksen kautta.

Kun niin monilla lainkäyttöalueilla on omaksuttu Vaaka, Libran näyttää olevan melko vaikeaa päästä helposti sääntelyn verkosta. Seuraava kysymys on, pääsevätkö vaaka päivänvaloon? Kukaan ei tiedä oikeaa vastausta siihen. Meidän on odotettava ja katsottava, miten asiat etenevät.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me