Pitäisikö dApp-kehittäjien olla huolissaan ETH 2.0: n riskeistä?

Kehittäjät saattavat olla huolestuneita kaikesta ETH 2.0: n kohtalosta. Projektilla on jo pitkän aikavälin kehitysaikataulu täysimääräinen täytäntöönpano todennäköisesti vielä yli kahden vuoden päässä. Silloinkin, tähän mennessä tehtyjen monien viivästysten jälkeen, mikään ei näytä varmalta. 

Sillä välin toisen kerroksen ratkaisuja mainostetaan korjauksena Ethereumin hyvin dokumentoiduille skaalautumisalustoille. Kesäkuun alussa Vitalik Buterin twiittasi että kerroksen 2 ratkaisut ovat “pohjimmiltaan onnistuneet” vain ihmisille, jotka osallistuvat projekteihin, jotka käyttävät alustoja ristiriidassa hänen väitteensä. 

Voisiko ETH 2.0 Transition Risk Ethereumin hajauttaminen? 

Vitalik Buterinia ei tuskin voida syyttää halunnusta edistää jonkin verran menestystä Ethereumille. Silti kehittäjien näkökulmasta on kaukana rauhoittavasta kuulla, että lyhytaikainen ratkaisu Ethereumin skaalautuvuuteen ei vielä toimi toivotulla tavalla, vaikka pitkän aikavälin ratkaisu ei ole läheskään valmis toteutettavaksi. 

Viimeisimmät uutiset näyttävät nyt olevan, että vaikka Ethereumin ydinkehittäjät voisivat toteuttaa ETH 2.0: n nopeammin, on myös muita haasteita voitettava. Viimeaikaiset raportit selitä miten siirtyminen vaikuttaa kaivostyöläisiin. Vaikuttaa todelliselta mahdollisuudelta, että jotkut voivat päättää hylätä Ethereumin muille verkoille, ennen kuin siirrytään todistusvoimaisuuteen, mikä tekee heidän roolinsa ja kaivoslaitteistonsa tarpeettomaksi. Se antaisi heille mahdollisuuden päästä muihin kuin toisessa verkostossa. 

Yksi kehittäjä väittää jopa, että varoja ei välttämättä ole tarpeeksi panostuksen onnistuneeksi aloittamiseksi, mikä vaarantaa sekä ETH 2.0: n asennuksen että ETH 1.0: n elinkaaren lopun. Osallistuvien kaivostyöläisten tai sidosryhmien vähentyessä hajauttaminen ja siten verkon turvallisuus vaarantuu. 

Lisäksi monien dApp-kehittäjien, mukaan lukien Ethereumin buzz DeFi -alustat, epäselvyydellä siitä, miten siirtymistä hallitaan, eivät ole selkeitä miten se vaikuttaa heihin. 

Joten tämä epävarmuus todennäköisesti jättää monet kehittäjät tuntemaan olonsa epämukavaksi. Yhdessä pitkäaikaisten skaalautuvuusongelmien kanssa, jos myös turvallisuus tulee uhkaksi, he voivat alkaa menettää käyttäjiä. 

Blockchain Bridges – Yhteentoimivuuden hyödyntäminen turvallisen skaalausratkaisun saavuttamiseksi

Joten jos toiset kerrokset eivät ole vielä siellä, missä heidän on oltava, ETH 2.0 on kaukana ja näyttää siltä, ​​että se voisi olla vaarallinen ehdotus turvallisuuden näkökulmasta, onko valaistuksessa valoa? Yksi ratkaisu Ethereum dApp -kehittäjille, jotka haluavat korvata riskinsä, samalla kun he käyttävät todellista skaalautuvuutta, on käyttää blockchain-siltaa. 

Blockchain-sillat hyödyntävät yhteentoimivuutta, jotta kehittäjät voivat käyttää muiden alustojen etuja. Syscoin käynnisti oman version sillasta aiemmin tänä vuonna, yhdistämällä Ethereumin verkkoonsa, joka tarjoaa korkean suorituskyvyn ja alhaiset transaktiomaksut. 

Syscoin on ollut olemassa jo vuosia, koska se on käynnistänyt ICO: nsa takaisin vuonna 2014. Toisin kuin Ethereum, foorumi on käynyt läpi useita toistoja. Tällä hetkellä versiossa 4 viimeisin päivitys käynnisti Z-DAG-kerroksen, joka tarkoittaa nollavahvistuksella suunnattua asyklistä kuvaajaa. Z-DAG toimii Syscoinin työtodistuskerroksen päällä tarjotakseen lähes välittömän ratkaisun. 

Se on myös vuorovaikutteinen protokolla, joka tarjoaa todennäköisyyksiä tapahtumille ajan myötä. Joten vähäarvoiset liiketoimet voisivat hyötyä 99,9 prosentin varmuuden maksamisesta kaksinkertaisen kulutuksen yhteydessä. Arvokkaammat tapahtumat voivat kuitenkin odottaa muutama sekunti kauemmin 99,9999%: n varmuuden saavuttamiseksi. Z-DAG-suorituskyky on ollut itsenäisesti todistettu saavuttaa 60000 tapahtumaa sekunnissa. 

Syscoin-silta sallii Ethereumin kehittäjien lähettää tunnuksensa Syscoin-ekosysteemiin käsittelyä varten. Tokenin tarjonta pidetään vakiona kaksisuuntaisen minttu- ja polttomekanismin avulla. Rahapajan ja polttamisen todisteet yhdistetään superblokkeiksi, jotka sillan edustajat vahvistavat, ja heitä kannustetaan pitämään Syscoin-silta sujuvana palkkiona osakemaksuilla. Tällä tavoin Syscoin-silta on aidosti hajautettu. 

Mitä tämä tarkoittaa DApp-kehittäjille? 

Kehittäjät, jotka päättävät käyttää Syscoin Bridgea, voivat käyttää sitä keinona kompensoida ETH 2.0 -päivityksen mahdolliset turvallisuusriskit. Kaikki siltaa käyttävät dApp-tapahtumat vahvistetaan käyttämällä interaktiivista protokollaa, jossa kehittäjät tai käyttäjät voivat jopa valita oman tapahtuman suojaustason. Lisäksi Syscoin yhdistetään Bitcoiniin, mikä takaa todellisen hajauttamisen turvallisuuden. 

Sillan käyttö tarkoittaa myös sitä, että kehittäjät voivat hyödyntää skaalautuvuutta nyt sen sijaan, että odottavat ETH 2.0 -päivityksen tapahtumista. Lisäksi he voivat käyttää kaikkia näitä skaalautuvuus- ja tietoturvaetuja tarvitsematta luopua Ethereumista ja kaikesta yhteentoimivuudesta muiden sen tarjoamien Ethereum-pohjaisten dApps-sovellusten kanssa.. 

Kaiken kaikkiaan viimeisimmät uutiset ETH 2.0: sta näyttävät osoittavan, että Ethereumin turvaamiseksi on tehtävä enemmän työtä kuin alun perin havaittiin. Viime kädessä tämä voi tarkoittaa, että myöhemmät viivästykset tulevat todennäköisiksi. Onneksi sillat tarjoavat pitkäaikaisia, toimivia ratkaisuja kehittäjille, jotka etsivät skaalautuvuutta turvallisuuden ja keskeytymättömän palvelun avulla riippumatta siitä, mitä Ethereumin tulevalle kehitykselle tapahtuu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me