Voivatko uudet tekniikat tarjota kestävän tavan puuttua metsäkatoon?

Kehittyvät tekniikat tarjoavat kiehtovia mahdollisuuksia taistella ilmastonmuutosta vastaan, mutta hyödyt menevät monissa tapauksissa vielä pidemmälle. Esimerkiksi, tutkimus PwC: ltä havaittiin, että tekoälyn käyttö ympäristönhallintasovelluksissa, kuten puhtaat energiaverkot, tarkkuusviljely sekä ennakoivat sää- ja katastrofit, voivat tuottaa yli 5 biljoonaa dollaria talouteen vuoteen 2030 mennessä. 

Vastaavasti lohkoketju ja kryptovaluutat tarjoavat merkittävän potentiaalin kestävyysaloitteiden edistämiseen. Blockchain-tekniikkaa käytetään yhä enemmän toimitusketjuissa, koska se luo jaetun kirjan, jolla on läpinäkyvä ja peukaloittamaton tapahtumahistoria. Se on hyödyllistä esimerkiksi lääketeollisuuden ja ylellisyystuotteiden aloille, joissa toimitusketjun puuttuminen johtaa väärennettyjen tuotteiden tuloon markkinoille. 

Mutta läpinäkyvyys on vain yksi hyöty blockchainin käytöstä kestävässä kehityksessä. Blockchain on myös ihanteellinen väline investointien joukkorahoitukseen ja digitaaliseen omaisuuteen perustuvan talouden luomiseen. Tammikuussa 2021 kaikkien kryptovaluuttojen kokonaismarkkina-arvo ylitti biljoonan dollarin ensimmäistä kertaa. Vaikka monet kriitikot toteavat, että Bitcoin on spekulatiivinen voimavara, jolla ei ole sisäistä arvoa, reaalimaailman arvoa osoittaville hankkeille on runsaasti mahdollisuuksia kaapata osa kryptovaluuttamarkkinoiden taloudellisesta pääomasta. Yksi tällainen projekti on Treecoin.  

Metsäkadon vaikutukset Paraguayssa

Treecoin käyttää lohkoketjua joukkorahoitusinvestointina kestävään puunviljelyhankkeeseen Paraguayssa. Hankkeen tavoitteena on tukea metsänistutusta tarjoamalla samalla sijoittajille mahdollisuus ansaita tuottoa vastuullisesta puutavaraliiketoiminnasta. 

Viime vuosikymmenien aikana Paraguay on kärsinyt pahimmista metsäkadoista maailmassa. NASA: n Earth Observatoryn mukaan, Paraguay menetti 44 000 neliökilometriä (17 000 neliökilometriä) metsistään maataloudelle vuosina 1987-2012. Kotoperäisen kasviston ja eläimistön tuhoamisen lisäksi metsäkadon lasku on yhä selvempi. Vuonna 2020 yli 5000 henkilöä metsäpalot puhkesivat Länsi-Chacon alueella, jossa suuri osa metsistä aiemmin kasvoi. Savu saavutti kuitenkin Paraguayn pääkaupunkiin Asuncióniin. Paikalliset ilmastonmuutosasiantuntijat syyttivät tulipaloja suoraan maavarasta. 

Samalla Paraguay riippuu voimakkaasti polttopuista energialähteenä, mikä luo merkittävää kysyntää puutavaralle, jota maan voimakkaasti köyhdytetyt metsät eivät tällä hetkellä pysty täyttämään. Siksi kestävällä metsänhoidolla ja metsänhoidolla on mahdollisuus kompensoida metsien hävittämisen vaikutuksia samalla kun Paraguayn markkinoille toimitetaan uusiutuvia energialähteitä. 

Treecoinin malli

Treecoin on sveitsiläinen yritys, joka sijaitsee Zugissa, joka on suosittu paikka kasvaa blockchain-yrityksiä. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Grupo Empresarial La Rivera S.A.Paraguayn kanssa, jolla on 3000 hehtaaria metsää hallinnassa ja pitkä kokemus paikallisista metsänistutustöistä. 

Treecoin on hankkinut 12 500 hehtaaria Paraguayn maata, josta se aikoo ostaa ja istuttaa kymmenen miljoonaa nopeasti kasvavaa eukalyptuspuuta. Seuraavien kahden vuosikymmenen aikana yhtiö aikoo investoida puutavaraliiketoiminnastaan ​​saadut voitot laajentumiseen ja käyttää lopulta lähes 60 000 hehtaaria metsämaata. Tuona aikana yrityksen perustajat arvioivat voivansa tuottaa yli miljardin dollarin ennakoidun voiton. 

Projektin tukemiseen tarvittava pääoma tulee Treecoinin TREE-tunnusten myynnistä. Yhtiö on avoinna sijoituksille turvakoodien tarjoamisen kautta Sveitsissä, mikä tarkoittaa, että se on täysin säännelty ja hallituksen ulkopuolella. TREE-rahakkeet edustavat sijoittajan osuutta aloitteessa. Treecoin käyttää kuitenkin myös toista käteisen kaltaista valuuttaa nimeltä TXC. 

TXC: n kanssa yritys aikoo perustaa paikallisen talouden Paraguayn maan ympärille, mukaan lukien kumppanuus paikallisten vähittäiskauppiaiden kanssa TXC: n hyväksymiseksi, suorittamalla prosenttiosuus maksuista TXC: n kumppaneille ja toimittajille ja tarjoamalla työntekijöille vapaaehtoista korvausta TXC: ssä. Se aikoo myös perustaa omat paikkansa, jotka hyväksyvät TXC: n, mukaan lukien verkkokauppa, joka myy paikallisesti tuotettuja tuotteita, ja hotellin, jota sijoittajat ja turistit voivat käyttää puunviljelyssä. 

Yhdessä voiton tarjoamisen sijoittajille valitsemallaan valuutalla Treecoin aikoo ohjata 10% voitoista paikallisiin yhteisöaloitteisiin. Ensimmäinen on lastenkeskus, joka tarjoaa ruokaa, vaatteita ja koulutusta alueen heikossa asemassa oleville nuorille. 

Blockchain kestävän kehityksen projekteille

Treecoin on kehitetty Ardor-lohkoketjussa, jota ylläpitää sveitsiläinen ohjelmistokehitysyritys Jelurida. Kiihkeydestä on tulossa jokin kestävän kehityksen aloitteiden keskipiste valittu alustaksi Hot City, Itävallan hallituksen rahoittama projekti, jolla palkitaan kansalaisia ​​osallistumisesta jätelämmön lähteiden kierrätykseen. Se isännöi myös Cycle4Value-sovellusta, joka kannustaa pyöräilijöitä lähtemään polkupyörilleen ja vähentämään matkustamisen ympäristövaikutuksia. 

Toisin kuin monet julkiset blockchain-alustat, jotka vaativat laajaa ohjelmointitaitoa sovelluksen käynnistämiseen, Jelurida tarjoaa valikoiman valmiita työkaluja, joiden avulla muiden kuin blockchain-ammattilaisten on helppo päästä ja käydä. Tästä syystä näyttää siltä, ​​että se tunnistaa itsensä hankkeista, jotka ovat keskittyneet tuottamaan tuloksia todennettuihin erityisiin käyttötapauksiin, kuten pelaamiseen ja joukkorahoitukseen.. 

Treecoinin tapauksessa on helppo nähdä, miten näitä käsitteitä voidaan soveltaa kestävän kehityksen aloitteisiin. Loppujen lopuksi ihmiset reagoivat kannustimiin hyvin. Ajatus ansaita voittoa sijoittamalla metsänistutusprojektiin houkuttelee monia sijoittajia, jotka haluavat sijoittaa rahansa sinne, missä sillä on merkitystä. Se osoittaa, kuinka lohkoketjutekniikkaa voidaan käyttää taloudellisen epätasapainon korjaamiseen, joka on johtanut vuosikymmenien metsäkatoon. 

Vastuuvapauslauseke: Tee oma tutkimustesi, joka liittyy mainostettavaan yritykseen tai mihin tahansa sen tytäryhtiöön tai artikkelissa mainittuun palveluun. Coingape.com ei ole vastuussa vahingoistasi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me