USD / RUB -ennuste Q4 2020: Onko raunio ennätyskorkeudelle?

Venäjä on yksi BRICK-ryhmän viidestä kehittyvästä markkinoista, jolla on ollut pitkään suuri positiivinen kaupan alijäämä. Venäjän rupla on kuitenkin käynyt kauppaa pitkällä laskusuuntauksella. USD / RUB oli kaupankäynnin kohteena noin 6: ssä 1990-luvun lopulla, mutta Venäjän kriisi tuohon aikaan kasvoi 30: een. Vuoden 2008 maailmanlaajuinen finanssikriisi antoi ruplan edelleen alaspäin, kun taas suurin kaatuminen tapahtui vuosina 2014-16. , kun raakaöljy muuttui laskutrendiksi ja USD / RUB oli yli 85.

Kahden vuoden vakauttamisen jälkeen lasku jatkui jälleen tämän vuoden alussa, kun öljyn hinnat putosivat matalammaksi Kiinan koronavirustaudin vuoksi, mikä alensi kysyntää. USD / RUB nousi 20 senttiä korkeammalle ja palasi matalammalle, mutta olemme nyt takaisin maaliskuussa, huolimatta USD: n äärimmäisestä heikkoudesta tänä aikana, joka nosti kaikki valuutat Yhdysvaltain dollaria vastaan. Tämä on vahva laskusignaali ruplalle, joten sekä tekninen analyysi että perustekijät viittaavat ruplan heikkenemiseen edelleen, kun USD / RUB pakko rikkoa kaikkien aikojen korkeimmat jossain vaiheessa nousutrendin jatkuessa.

 

Nykyinen USD / RUB Hinta: $

Viimeaikaiset muutokset USD / RUB-hinnassa

Aika Muuta ($) Muuta%
30 päivää -1,09 dollaria -1,4%
6 kuukautta +2,40 dollaria +3,2%
1 vuosi +12,64 dollaria +18,9%
5 vuotta +13,05 dollaria +20,6%
Vuodesta 2000 +49,55 dollaria +182,7%

 

USD / RUB Live -kaavio

USD / RUB

 

USD / RUB: iin vaikuttavat tekijät 

On olemassa useita tekijöitä, jotka vaikuttavat Venäjän ruplaan ja vielä enemmän USD / RUB. Öljyn hinta on ruplan tärkein tekijä, koska Venäjä on merkittävä öljyn ja kaasun viejä, ja valtion tulot ovat suurelta osin riippuvaisia ​​viennistä. Hyödykkeet ovat myös tekijä, koska Venäjä vie myös suuria määriä raaka-aineita ja mineraaleja, jotka eivät myöskään maalaa positiivista kuvaa. Venäjän keskuspankki (CBR) on laskenut korot 4 prosenttiin, mikä on melko korkea, mutta alhaisimmat korot koskaan. Yhdysvaltain vaalit ovat toinen merkittävä tapahtuma, joka vaikuttaa kolikon toisella puolella, samoin kuin koronavirustilanne.

GBP / USD -ennuste Q4 2020: 73 GBP / USD -ennuste 1 vuosi: 1,25-26 GBP / USD ennuste 3 vuotta: 0,55-0,60
Hintaohjaimet: Yhdysvaltain vaalit, riskinäkymät, öljyn hinta, tekninen analyysi                     Hintaohjaimet: Venäjän geopolitiikka, Yhdysvaltojen politiikka, molemmat kansantaloudet, maailmantalouden ilmapiiri Hintaohjaimet: Molempien maiden perusteet, tekniset tuotteet, hyödykkeiden hinnat                     

USD / RUB -ennuste seuraavan 5 vuoden ajalta

USD / RUB: n viimeaikainen kehitys

Venäjä on massiivinen maa, jossa on paljon raaka-aineita ja hyödykevaroja. Suuri osa maan tuloista tulee tällaisten materiaalien viennistä. Mutta raaka-aineet ja hyödykkeet ovat olleet enimmäkseen laskusuunnassa yli vuosikymmenen ajan. Erityisesti raakaöljy ja luonnon nestekaasu ovat olleet pitkällä aikavälillä laskutrendissä, mikä on laskenut Venäjän tuloja varsinkin aikaisemmin tänä vuonna, kun raakaöljy romahti ja USD / RUB nousi 20 senttiä enemmän.

Raakaöljy on kasvanut huhtikuusta lähtien, ja USD on ollut siitä lähtien melko laskeva, pakottaen USD / RUB vetäytymään alaspäin huhtikuusta kesäkuuhun, mutta hinta nousi jälleen ylöspäin, mikä viittaa siihen, että mielipide on vielä laskeva. rupla kuin USD: lle. Tämä on tärkeä asia, mikä viittaa siihen, että USD / RUB on vielä nousussa, kun öljy lopettaa kiipeämisen ja USD: n lasku päättyy.

Koronavirustilanne ei myöskään ole auttanut. Raakaöljy on ollut nousussa huhtikuusta lähtien, mutta maailmantalous on kärsinyt tänä vuonna, ja Eurooppa ja muut paikat ovat jälleen supistumassa koronavirusrajoitusten lisääntyessä. Tämä tarkoittaa alhaisempaa hyödykkeiden ja raaka-aineiden kysyntää ja siten pienempiä valuuttatuloja Venäjälle, mikä ei auta ruplaa. Venäjään vaikuttavilla geopoliittisilla tekijöillä, kuten Ukrainan tilanne, Armenian ja Azerbaidžanin konflikti ja Valkovenäjän mielenosoitukset, on myös jonkin verran kielteisiä vaikutuksia ruplaan, mutta ne eivät ole perustavanlaatuisia. Joten kaiken kaikkiaan perustekijät osoittavat ruplan osalta alaspäin ja seuraavien kuukausien aikana korkeammaksi USD / RUB: n suhteen.

USD / RUB tekninen analyysi – nousutrendi jatkuu, kun hinta laskeutuu markkinoilta

USD / RUB kävi kauppaa noin 2: ssä 90-luvun alussa. Sitten se nousi korkeammalle, saavuttaen 6 vuoteen 1998 mennessä, ja 20 SMA (harmaa) oli tukena. Hinta nousi 25: een vuonna Venäjän kriisin vuoksi. Tuosta vuodesta vuoteen 2014 USD / RUB vakiintui hieman nousevalla ennakkoluulolla lukuun ottamatta finanssikriisin aikana vuonna 2008 tehtyä hyppyä. Mutta vuonna 2014 raakaöljyn hinta alkoi laskea, vetämällä myös ruplan alas, kun taas USD / RUB nousi korkeammalle, 80: een. Hinta vetäytyi takaisin vuoden 2015 toisella vuosineljänneksellä, mutta sen jälkeen kun se oli muodostanut vasaran kynttilänjalan saman vuoden toukokuussa, mikä on nouseva peruutussignaali paluun jälkeen, nousutrendi jatkui jälleen ja ostajat nousivat 86: een. 

Hinta palautui 20 SMA: sta tämän vuoden alussa

 

Aalto kuitenkin päättyi vuoden 2016 alussa, ja ylösalaisin olevan doji-kynttilänjalan, joka on laskeva käänteinen signaali, jälkeen USD / RUB veti takaisin. Mutta 50 SMA (keltainen) oli kiinni hinnasta ja paluu alempi päättyi liikkuvan keskiarvon yläpuolelle. 50 SMA tarjosi tukea jälleen tämän vuoden tammikuussa, kun öljy oli kaatumassa matalammaksi, ja tämä valuuttapari nousi liukuvasta keskiarvosta ja nousi 60: sta 83: een maaliskuun puoliväliin asti. Öljyn lasku kuitenkin pysähtyi huhtikuussa ja kääntyi melko nousuun syyskuuhun saakka, kun taas USD kääntyi massiivisesti, jolloin USD / RUB laski. Mutta lasku päättyi kuukausikaavion 20 SMA: lla (harmaa) sen jälkeen, kun se oli muodostanut vasaran kynttilänjalan sen yläpuolelle, mikä on nouseva peruutussignaali. 

20 SMA: sta tulee todennäköisesti USD / RUB -tuki

 

Nousutrendi näkyy myös viikkokaaviossa, ja nouseva trendiviiva muodostuu kolmen tärkeimmän pullbackin alaosaan. Tämä osoittaa, että ostajat saapuvat aikaisemmin aina, kun USD / RUB laskee. 200 SMA (violetti) on myös auttanut. Mielenkiintoisempaa on noususuuntainen puolueellisuus kesäkuusta lähtien, kun öljy kiipesi ja USD oli erittäin laskeva. Tämä viittaa siihen, että rupla on ollut vieläkin laskevampi kuin USD, ja tämä pari nousee korkeammalle, kun USD tulee takaisin, todennäköisesti Yhdysvaltain vaalien jälkeen. Joten ennustamme, että edelliset korkeimmat arvot rikkoutuvat tässä parissa, ja nouseva vauhti jatkuu, kun tämä viimeisin paluu päättyy, luultavasti viikoittaisen 20 SMA: n kohdalla.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me