USD / RUB-prisprognose Q4 2020: Er rubble head for record highs?

Rusland er et af de 5 nye markeder i BRICK-koncernen, som har haft et stort positivt handelsunderskud i lang tid. Alligevel har den russiske rubel handlet på en langsigtet bearish tendens. USD / RUB handlede omkring 6 i slutningen af ​​1990’erne, men krisen i Rusland i løbet af den tid fik den til at stige til 30. Den globale finanskrise i 2008 sendte rublen længere nede, mens det store nedbrud kom i perioden 2014-16 , da råolie gik ind i en bearish tendens og sendte USD / RUB over 85.

Efter en konsolidering i to år genoptog faldet igen i begyndelsen af ​​dette år, da oliepriserne styrtede ned på grund af koronavirusudbruddet i Kina, hvilket sænkede efterspørgslen. USD / RUB steg 20 cent højere og trak sig ned lavere, men vi er nu tilbage, hvor vi var i marts, på trods af den ekstreme svaghed i USD i løbet af denne periode, der sendte alle valutaer op mod USD. Dette er et stærkt baissignal for rublen, så både den tekniske analyse og det grundlæggende peger på yderligere svaghed i rublen, idet USD / RUB bundet til at bryde alle tiders højder på et tidspunkt, da den bullish tendens fortsætter.

 

Nuværende USD / RUB Pris: $

Seneste ændringer i USD / RUB-prisen

Periode Skift ($) Lave om %
30 dage -$ 1,09 -1,4%
6 måneder +2,40 $ +3,2%
1 år +$ 12,64 +18,9%
5 år +$ 13,05 +20,6%
Siden 2000 +$ 49,55 +182,7%

 

USD / RUB Live-diagram

USD / RUB

 

Faktorer, der påvirker USD / RUB 

Der er en række faktorer, der påvirker den russiske rubel og endnu mere USD / RUB. Oliepriserne er en hovedfaktor for rublen, da Rusland er en stor eksportør af olie og gas, og de offentlige indtægter er stærkt afhængige af eksport. Råvarerne er også en faktor, da Rusland også eksporterer store mængder råvarer og mineraler, som heller ikke tegner et positivt billede. Den russiske centralbank (CBR) har sænket renten til 4%, hvilket er ret højt, men det laveste de nogensinde har været i Rusland. Valget i USA er en anden vigtig begivenhed, der påvirker den anden side af mønten, ligesom coronavirus-situationen.

GBP / USD Prognose 4. kvartal 2020: 73 GBP / USD Prognose 1 år: 1.25-26 GBP / USD Prognose 3 år: 0,55-0,60
Prisdrivere: Amerikanske valg, Risikostemning, Oliepris, Teknisk analyse                     Prisdrivere: Russisk geopolitik, Politik i USA, Begge økonomier, Global økonomisk stemning Prisdrivere: Grundlæggende i begge lande, teknisk information, råvarepriser                     

USD / RUB-prisforudsigelse for de næste 5 år

Seneste udvikling for USD / RUB

Rusland er et massivt land med masser af råvarer og råvarereserver. En stor del af landets indtægter kommer fra eksport af sådanne materialer. Men råvarer og råvarer har for det meste været baisse i mere end et årti. Især råolie og naturlig flydende gas har været på en langsigtet bearish tendens og har sænket indtægterne for Rusland, især tidligere i år, da råolie faldt lavere og USD / RUB steg 20 cent højere.

Råolie er steget siden april, og USD har været ret baisse siden da, hvilket har tvunget USD / RUB til at trække sig lavere fra april til juni, men prisen sprang tilbage igen, hvilket tyder på, at stemningen er endnu mere baisse for rubel end for USD. Dette er en vigtig ting, hvilket tyder på, at USD / RUB vil være endnu mere bullish, når olie holder op med at stige, og USD-faldet slutter.

Coronavirus-situationen har heller ikke hjulpet. Råolie har været hausse siden april, men den globale økonomi har lidt under dette år, og Europa og andre steder trækker sig sammen igen, da koronavirusrestriktionerne øges. Dette betyder en lavere efterspørgsel efter råvarer og råmaterialer og dermed lavere valutaindtægter for Rusland, hvilket ikke hjælper rublen. De geopolitiske faktorer, der påvirker Rusland, såsom situationen i Ukraine, konflikten Armenien-Aserbajdsjan og protesterne i Hviderusland, har også en vis negativ indvirkning på rublen, men de er ikke grundlæggende. Så alt i alt peger de mest fundamentale faktorer nedad for rublen og højere for USD / RUB i de kommende måneder.

USD / RUB teknisk analyse – Uptrend fortsætter, da prisen springer af MA’er

USD / RUB handlede på omkring 2 i begyndelsen af ​​90’erne. Derefter klatrede den højere og nåede 6 i 1998 med 20 SMA (grå) som støtte. Prisen steg til 25 det år på grund af krisen i Rusland. Fra det år og frem til 2014 konsoliderede USD / RUB sig med en lille bullish bias bortset fra springet i 2008 under finanskrisen. Men i 2014 begyndte råolieprisen at falde og trak også rublen ned, mens USD / RUB steg højere til 80. Prisen trak tilbage i 2. kvartal 2015, men efter dannelse af en hammerlysestage i maj samme år, hvilket er et bullish reverseringssignal efter retrace genoptog den bullish trend igen, og købere skubbede til 86. 

Prisen sprang af 20 SMA tidligt i år

 

Bølgen sluttede imidlertid i begyndelsen af ​​2016, og efter en op-ned doji-lysestage, som er et baisse reverseringssignal, trak USD / RUB sig tilbage. Men 50 SMA (gul) var ved at indhente prisen, og tilbageførslen lavere endte over det glidende gennemsnit. De 50 SMA ydede støtte igen i januar i år, da olien styrtede ned, og dette forex par hoppede af det glidende gennemsnit og steg fra 60 til 83 indtil midten af ​​marts. Men faldet i olie stoppede i april og blev ret bullish indtil september, mens USD vendte sig massivt og sendte USD / RUB lavere. Men faldet sluttede ved 20 SMA (grå) på det månedlige diagram efter at have dannet et hammerlysestage over det, hvilket er et bullish reverseringssignal. 

De 20 SMA vil sandsynligvis blive til støtte for USD / RUB

 

Uptrend er også synlig på det ugentlige diagram, hvor den stigende trendlinje dannes i bunden af ​​de tre største tilbagetrækninger lavere. Dette viser, at købere kommer tidligere hver gang USD / RUB trækker ned. 200 SMA (lilla) har også hjulpet. Hvad der er mere interessant er den opadrettede bias siden juni, mens olie steg og USD var ekstremt baisse. Dette antyder, at rublen har været endnu mere bearish end USD, og ​​dette par vil stige højere, når USD kommer tilbage, sandsynligvis efter det amerikanske valg. Så vi forudser, at de tidligere højder vil blive brudt i dette par, og det bullish momentum vil fortsætte, når denne seneste tilbageløb slutter, sandsynligvis ved 20 SMA på det ugentlige diagram.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me