Cardano vs Ethereum: Sammenligning af kryptovaluta i 2020

cardano vs etehreum

Cardano og Ethereum er to af de mest genkendelige projekter i kryptorummet, og i dag analyserer vi de to i vores sammenligning mellem Cardano og Ethereum.

Hvad er Cardano?

Cardano er et blockchain-projekt, der er designet til at understøtte smart kontraktfunktionalitet.

Projektet blev udviklet i 2015 af en organisation kaldet Input Output Hong Kong (IOHK), ledet af Ethereums medstifter Charles Hoskinson. Mens Ethereum betragtes som en anden generations blockchain, hævder Cardano at være en tredje generation blockchain.

Den indfødte krypto på Cardano-platformen er ADA-mønt, der også kan bruges til at gennemføre transaktioner over netværket.

Projektet ledes af et team af forskere, forskere og forskere, der arbejder sammen for det langsigtede mål om at levere hurtige, billige og meget skalerbare transaktioner.

I modsætning til de fleste blockchains, der kommer til liv ved gafler, byggede ADA-teamet deres egen protokol fra bunden ved hjælp af Haskell-programmeringssproget..

Hvad er Ethereum?

Ethereum blev oprettet tilbage i 2015 af Vitalik Buterin, og det er kendt for at være den første blockchain, der nogensinde implementerer smarte kontrakter. Ethereum blev således mere alsidig end Bitcoin, da det havde flere formål end at støtte finansielle transaktioner.

Men ligesom Bitcoin kan Ethereum bruges til at sende og modtage mønter i form af sin oprindelige kryptoether.

Ethereum-netværket er decentraliseret, men alle smarte kontrakter og transaktioner verificeres af samfundet.

Nu hvor du ved, hvad Ethereum og Cardano er, skal vi se på nogle af deres definerende funktioner i vores “Cardano vs Ethereum” -guide.

Cardano vs Etereum: Statistik

Cardano er rangeret 13. med en markedsværdi på $ 971.196.803 og en 24-timers volumen på $ 49.149.252. Det er prissat til $ 0,037459 i skrivende stund. Der er i øjeblikket 25.927.070.538 ADA i omløb ud af en samlet forsyning på 31.112.483.745 ADA.

Ethereum er nummer to med en markedsværdi på $ 15.744.613.960 og et døgnvolumen på $ 9.168.341.537. Den nuværende ETH-pris er på $ 144,21 i skrivende stund. Der er i øjeblikket 109.176.123 ETH i omløb.

Cardano vs Ethereum: konsensus og teknologi

Begge platforme bruger en “konsensusmekanisme”, der validerer nye transaktioner, før de føjes til blokken.

Ethereum bruger i øjeblikket “Bevis for arbejde” -konsensus, som er den samme, som Bitcoin bruger. Denne algoritme kræver meget beregningskraft til at løse transaktionernes kryptografiske ligninger.

Minedrift Ethereum kan udføres ved hjælp af kraftfuld hardware kaldet ASIC, hvor minearbejdere konkurrerer om at være den første til at løse ligningerne for at få ETH-belønningen.

Ethereums Proof of Work-model kræver mere elektricitet, da løsningsvanskeligheden øges, når flere minearbejdere slutter sig til netværket.

Proof of Work-modellen begrænser også antallet af transaktioner, der kan verificeres, hvor Ethereum kun administrerer 15 transaktioner pr. Sekund.

Dette er grunden til, at Ethereum arbejder på at opgradere Proof of Stake for at gøre transaktioner hurtigere, billigere og mere skalerbare. Casper-opgraderingen forventes at ske i 2020, hvilket skifter Ethereum fra Proof of Work til Proof of Stake.

Bevis for arbejde-versus-bevis for stavDraglet

Det er dog ikke let at skifte fra PoW til PoS. Dette har spekuleret i, at Ethereum vil have en resulterende blockchain-hybrid, en fusion mellem PoW og PoS.

Cardano er baseret på en variation af “Proof of Stake”, svarende til delegeret Proof of Stake, der kaldes “Ouroboros.” Proof of Stake-modellen bruger forfalskere, der er brugere, der “stake” ADA-mønter.

Ouroboros-modellen blev oprettet af Cardano-teamet og havde ingen minimumsbeløb, der kræves til indsats.

I 2020 forventes Cardano at opgradere sin allerede eksisterende PoS-platform til et offentligt netværk. Charles Hoskinson har sagt, at det nye netværk vil have hundreder af gange flere mennesker, der kører sin software end noget andet PoW-system.

”Dette markerer udgangspunktet for at aflevere protokollen fuldstændigt til samfundet,” kommenterede medstifteren.

I de sidste to år har Cardano udviklet og testet et fungerende PoS-system.

Efter at “Shelly” opgraderingen blev udført, begyndte Cardano at arbejde på en opgradering, der ville introducere smart kontraktfunktionalitet, der muliggjorde dApp-udvikling. Holdet sigter også mod at øge netværkets skalerbarhed til 10.000 transaktioner pr. Sekund. Shelly, Goguen og Basho opgraderingerne forventes afsluttet inden udgangen af ​​2020.

Cardano vs Ethereum: Forudsigelser og fremtidig udvikling

ethereum udviklingaffidaty.io

Siden Ethereum debuterede på kryptomarkedet, har det fungeret godt. Og dette er ikke overraskende, da det var det første blockchain-projekt nogensinde, der leverede smart kontraktteknologi og stadig har den anden position i henhold til markedsdækningen den dag i dag. Det er den mest anvendte platform til udstedelse af indledende mønttilbud (ICO’er) til nye startups og nye tokens.

Ethereum har også mange dApps indbygget i deres økosystem, der bruger Ether-mønten. Projektet har stadig problemer med skalerbarhed, men de håber, at problemet gennem deres Proof of Stake, Plasma og Sharding-opgraderinger løses.

Som resten af ​​kryptovalutaindustrien har Cardano oplevet et mærkbart fald i værdi.

cardano udviklingchangelly.com

Hovedproblemet med Cardano er den langsomme udviklingsproces, hvor teamet hævder at tage sig tid til at bygge produktet uden fejl..

Platformen skal stadig gennemgå en lang vej for at nå sit endelige mål om ubegrænsede, øjeblikkelige og gratis transaktioner. Selvom teamet består af erfarne ingeniører, forskere og udviklere, er der ingen garanti for, at projektet nogensinde vil blive afsluttet, og investorer kan miste interessen i mellemtiden.

Cardano-køreplanen er ambitiøs med fremtidige udviklingsplaner, herunder implementering af kvantebestandige adresser, on-chain-afstemning og off-chain-betalinger.

Forudsigelser for både ETH og ADA er enten baisse eller hausse, afhængigt af den person, der foretager prognosen. ETH er estimeret til at nå alt fra $ 1000 til $ 11000 i 2020, mens Cardano er blevet forudsagt at handle mellem $ 0,08 og $ 10 i 2020.

Cardano vs Ethereum: dom

Ethereum kan virke som den åbenlyse vinder i Cardano vs Ethereum-kampen, da det allerede er den næststørste krypto ved markedsværdi, og den anden stadig har en lang vej at gå, inden den færdiggør sit produkt.

Bemærk: Dette indlæg blev oprindeligt offentliggjort den 9. december 2018 og er blevet opdateret fuldstændigt og rigtigt af indholdet den 9. januar 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me