Bedste måder at holde dine private nøgler eller frønøgler sikre

private nøgler sikkert

Håndtering af kryptokurver og sikring af, at de altid forbliver sikre, er en ret ligetil opgave (i det mindste når du får kendskab til det grundlæggende). Men da det at eje kryptokurver betyder at være din egen bank og tage fuld kontrol over dine midler, medfører det en uundgåelighed, som potentielt kan være skræmmende for nogle investorer.

I modsætning til, når man beskæftiger sig med fiat, kræver styring, handel og opbevaring af kryptokurver lidt engagement og pleje, da alle transaktioner i kryptoverdenen er irreversible. Ikke kun dette, men at miste ens private nøgler eller sånøgler vil resultere i permanent tab af dine midler.

Hvis du starter i kryptoverdenen, er der en god chance for, at du finder denne vejledning meget informativ, da vi giver detaljerede forklaringer om, hvad private nøgler er, deres betydning og i sidste ende, hvordan du opbevarer dem for at sikre, at dine midler forbliver så sikkert som muligt.

På denne måde vil du ikke kun være en statistik, da det anslås, at omkring 4 millioner Bitcoins allerede er tabt ud over gendannelse på grund af manglende private nøgler. Inden vi kommer til de faktiske tip og tricks, er det dog vigtigt at forstå nøjagtigt, hvad private adresser eller private nøgler (eller private frø) og offentlige adresser er.

Hvad er en privat nøgle?

En privat nøgle kan simpelthen defineres som en hemmelig alfanumerisk adgangskode, der bruges til at sende dine kryptokurver til en anden krypto-adresse. Private nøgler har en høj grad af tilfældighed og unikhed baseret på de kryptografiske funktioner. Det er et 256-bit langt tilfældigt tal, der skal være i din besiddelse, så snart du opretter tegnebogen.

Private nøglers hovedrolle er at garantere irreversible transaktioner. Dette garanteres ved hjælp af matematiske underskrifter, der er knyttet til hver transaktion. Disse signaturer er også unikke, da de genereres fra de samme private nøgler.

Når du opretter en kryptotegnebog, bliver du bedt om at notere et genopretningsfrø, også kaldet frøøgle, genopretningsnøgle, frøsætning. Dette genopretningsfrø er ekstremt vigtigt, da det repræsenterer den eneste måde at inddrive dine midler i tilfælde af at du mister din private tegnebog eller mobiltelefon (med en hvilken som helst tegnebog-app på den).

Det vigtigste at huske på den private nøgle er som følger: Hvis du ikke ejer din private nøgle, eller hvis du har glemt eller mistet den, så ejer du ikke dine kryptofonde – det er så simpelt som det.

Hvad er en offentlig nøgle?

Ligesom den private nøgle er den offentlige nøgle også en alfanumerisk adresse. Den stammer fra den private nøgle ved hjælp af kryptografiske matematiske funktioner. Kort sagt er det den adresse, der bruges til at modtage kryptovalutaer. Som navnet antyder, ses og sendes denne adresse altid for at modtage midler. Du kan oprette så mange offentlige adresser, som du vil.

IBM

Sådan opbevares dine private nøgler eller sånøgler sikre?

Brug en hardware tegnebog

Når det kommer til sikkerhedsløsninger til dine kryptofonde, er de ikke meget bedre end hardware-tegnebøger. Disse tegnebøger er ikke online og har indbyggede sikkerhedsfunktioner, der er beregnet til at holde dine kryptokurver ekstremt sikre under næsten alle forhold. At eje en hardware-tegnebog (især for store summer af krypto) er sandsynligvis det vigtigste skridt, du kan tage for at holde dine midler sikre. Disse tegnebøger kan generere både private og offentlige nøgler ved hjælp af mnemonic sætninger eller frøord, når de startes.

Husk dem

En af de mest ligefremme måder at gemme dine private nøgler sikkert på er simpelthen at huske dem. Det er typisk bedre, at du husker gendannelsessætningen for at være i stand til at inddrive dine midler til enhver tid. Du kan også undersøge en såkaldt mnemonic pegging-teknik og oprette en “hjernebog”. Dette er åbenbart ikke den mest pålidelige langsigtede mulighed, men hvis du ved, at du har en god hukommelse, kan det være en af ​​de sikreste.

Brug en papir tegnebog

Papir viste sig at være et af de mest effektive materialer til lagring af data på. Sikker på, papiret er ikke ligefrem det mest resistente medium til lagring af data derude, men hvis det opbevares korrekt, kan det vare i over tusinder af år. Det bedste er, at en papirpung er gratis.

Medium

Opret flere kopier

Dette kan virke lidt kontraproduktivt, men hvis det gøres rigtigt, er der en god chance for, at dine midler altid er sikre. Prøv at oprette mere end en kopi af dine frønøgler eller private nøgler og opbevar dem alle på forskellige, men skjulte steder.

Brug din vilje som den ultimative opbevaring

Selvom de fleste af os behandler livet som en sikkerhed, er der virkelig ingen måde at vide, hvad der kunne ske i morgen. Hvis det uventede skal komme, er der i det mindste stadig en måde at videregive dine midler til dine kære på. En anden metode indebærer at efterlade instruktioner i din testamente vedrørende både den private og genoprettelsesnøglen.

Graver dine private nøgler

Som tidligere nævnt er papiret et pålideligt medium til opbevaring af private nøgler, men kun hvis de rette opbevaringsbetingelser er opfyldt. I tilfælde af en naturkatastrofe kan for eksempel et stykke papir blive værdiløst på få sekunder. Nogle kryptoeksperter anbefaler at indgrave de private nøgler eller se sætninger på rustfrit stål, hvilket giver lidt mere pålidelighed.

Brug en krypteret lagerenhed

En anden meget god idé er at bruge en krypteret lagerenhed til at gemme dine private nøgler og gendannelsessætninger. Du kan bruge en harddisk eller et grundlæggende flashdrev og kryptere dine private nøgler på den.

Andre nyttige tip

Tag aldrig et skærmbillede eller et mobilbillede af din gendannelsesfrase. Som du kan forestille dig, er dette en dårlig idé, da alle enheder kan hackes ret let, på trods af de fleste sikkerhedsfunktioner implementeret af større virksomheder.

Et andet godt tip er at aldrig gemme din gendannelsesfrase eller private nøgler i skyen eller på din e-mail-konto. Kort sagt, undgå at holde dine private nøgler online for enhver pris.

Som nævnt før har hardware-tegnebøger mange fordele. De er dog ikke, hvad du vil kalde alsidige. Derfor, hvis du bruger din krypto regelmæssigt, kan du overveje at overføre en lille del af det, du ejer, til en mobil- eller desktop tegnebog.

Konklusion

Desværre er det vigtigt at bemærke, at du aldrig kan sikre 100% sikkerhed for dine midler. Men med lidt held, goodwill og omsorg kan du holde dem meget sikre. Ved at følge ovenstående tip skal du kunne sikre et maksimalt sikkerhedsniveau for dine kryptofonde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me