FTX-arvostelu: Onko FTX Safe & Legit vuonna 2021

Toisin kuin Binance tai Coinbase, FTX on salausjohdannaisten vaihto.

Toisin sanoen sen sijaan, että tarjottaisiin salaus salaukseksi -vaihtopalvelua, ne tarjoavat muita rahoitustuotteita, kuten salausfutuureja ja salausindeksituotteita. Tämä tekee FTX: stä ihanteellisen vaihdon edistyneille kauppiaille, jotka haluavat tehdä enemmän kuin vain ostaa ja pitää.

Tässä FTX-katsauksessa käsitellään kaikkia FTX: n tarjoamia salaustuotteita, mukaan lukien vipuvaikutteiset rahakkeet ja "shitcoin" ja selitä miten ne toimivat.

Ei vain sitä, mutta tarkastelemme FTX: n natiivimerkkiä, FTT: tä ja miten sitä voidaan käyttää FTX-ekosysteemissä.

Selitämme myös, kuinka FTX: n ainutlaatuinen tuotesarja erottaa vaihdon muista salausjohdannaisten vaihdoista. Mutta ensin vähän tietoa itse vaihdosta.

Kaikki FTX: stä

FTX lanseerattiin toukokuussa 2019 ja on tällä hetkellä johdolla toimitusjohtaja Sam Bankman-Fried. Bankman-Fried on MIT-tutkinnon suorittanut fysiikan tutkinto ja pätevä johtamaan vaihtoa.

Aivan alusta alkaen FTX on kerännyt vaikuttavan määrän volyymia, ja kuuden kuukauden kuluessa niiden käynnistämisestä he tekivät päivittäin keskimäärin lähes puoli miljardia dollaria kauppaa. Erittäin vaikuttava määrä varsinkin kun muut pörssit, kuten Bitstamp, jotka ovat olleet käytössä salauksen alkuaikoista lähtien, selvittävät paljon vähemmän.

Vielä vaikuttavampi kuin heidän äänenvoimakkuutensa on heidän tukijansa. Binance otti kannan varhaisessa vaiheessa FTX-pörssissä, mikä on erittäin hyvä osoitus FTX: n maineesta. Kun salauskauppiaat kysyvät, onko FTX legit, vastaus on ehdottomasti kyllä, Binance ei olisi sekaantunut heidän kanssaan, jos he eivät olleet.

Lopuksi keskustelusta vaihdosta on tärkeää mainita kuka ei voi käyttää sitä. Tällä hetkellä FTX on suljettu Yhdysvaltojen, Kuuban, Krimin, Iranin, Syyrian, Pohjois-Korean ja Sudanin kansalaisten henkilökohtaisille tileille. Se on melko tavallinen salausvaihdon käytäntö, ja itse asiassa on olemassa muita keskuksia, jotka ovat suljettuja monille muille maille kuin FTX.

FTX: n KYC-käytäntö

Pienikokoisten kauppiaiden on mahdollista käyttää FTX-vaihtoa tarvitsematta käydä läpi KYC-varmennusprosessia. FTX sallii jopa 1 000 dollarin nostot (elinikä) muille kuin KYC-tileille. Se on hirvittävän pieni nostoraja, mutta käyttäjät, jotka haluavat käydä kauppaa vain muutama sata dollaria kerrallaan, saattavat pitää sitä hyväksyttävänä.

Seuraava vaihe on antaa koko nimi, asuinmaa ja alue kyseisen maan sisällä. Kun olet syöttänyt nämä tiedot, käyttäjän tili päivitetään 2000 dollarin päivittäiseen nostorajaan. Oletettavasti se on riittävän korkea nostoraja kaikille paitsi vakavimmille kauppiaille.

Viimeinen KYC-vaihe edellyttää, että käyttäjä toimittaa kopiot asiakirjoistaan ​​sekä kuvan heistä, joilla on heidän asiakirjansa. Tämän antamisen jälkeen käyttäjä voi nostaa rajoittamattoman määrän salausta päivittäin.

Lisätietoja FTX: n KYC-käytännöstä on saatavilla täältä. On syytä huomata, että FTX käyttää ketjuanalyysi tarkistaa lähtevät tapahtumat. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että käyttäjät eivät vetä salausta mustalla listalla oleviin osoitteisiin.

FTX-maksut

Kuten useimmissa pörsseissä, FTX: llä on porrastettu kaupankäyntimaksurakenne. Mitä enemmän kauppaa käydään tietyssä kuussa, sitä alhaisemmat palkkiot. Ensimmäisen tason valmistajapalkkio on 0,02% ja takaajapalkkio 0,07%. Palkkiot laskevat sieltä ja lisätietoja on saatavilla täältä.

Samoin kuin Binance BNB-tunnuksellaan, FTX tarjoaa alennuksen kaikille, joilla on vaihtotunnus: FTT. Esimerkiksi joku, jolla on 100 dollarin arvoinen finanssitransaktiovero, voi laskea 3% kaupankäyntimaksuista, kun taas joku, jolla on 50000 dollaria, laskee palkkioita 20%.

FTX: llä ei ole talletus- tai nostomaksuja, joten se on yksi parhaista tarjouksista kryptovaluuttakaupan ekosysteemissä.

Fiat Talletukset

Haluatko tietää kuinka ostaa FTX: stä? Itse asiassa, vaikka se on mahdollista, FTX: tä ei ole todella suunniteltu Fiatin ostoihin. On parempi ostaa Coinbase-kaltaisesta pörssistä ja lähettää varat sitten FTX: lle.

Tästä huolimatta FTX hyväksyy tilisiirrot. On kuitenkin muutama määräys. Ensinnäkin käyttäjillä on oltava tason 3 KYC-vahvistus voidakseen käyttää tilisiirtoa. Myös pankkisiirtojen selvittäminen voi kestää muutaman päivän, varsinkin kun alkuperävaluutta ei ole USD.

On myös mahdollista nostaa pankkisiirrolla, mutta kaikista alle 10 000 dollarin nostoista peritään 75 dollarin maksu. Siksi on paljon parempi käsitellä vain lähettää salaus FTX: lle, varsinkin kun heillä ei ole salauksen talletus- tai nostomaksuja. Lisätietoja pankkisiirroista on saatavilla täältä.

Kumppanuus Alameda Researchin kanssa

Alameda research on ammattimainen salauskauppayhtiö, joka hallitsee sekä rahaa että käy kauppaa laajasti koko kryptovaluuttaekosysteemissä. Alameda-tutkimus väittää verkkosivuillaan käyvän kauppaa salaustuotteilla 600 – 1,5 miljardia dollaria päivittäin.

Kaikki tämä kaupankäyntitoiminta ja niiden pääsy kaikkiin tärkeimpiin pörsseihin varmistaa, että Alameda-tutkimuksella on aina mahdollisuus saada syvää likviditeettiä. Se on todella FTX: n varhaisen menestyksen taustalla oleva salaisuus. Hyödyntämällä Alameda-tutkimuskauppakeskusta he pystyivät tarjoamaan valtavan määrän likviditeettiä heti alusta alkaen, heidän ei tarvinnut kasvattaa sitä hitaasti kuten muutkin pörssit.

Viittausohjelma

FTX: llä on melko antelias viiteohjelma. Kuka tahansa, joka viittaa ystävään, voi saada 30% kaikista maksamistaan ​​kaupankäyntimaksuista. Ystävä saa myös 5%: n alennuksen maksuista, se on paljon kaikille!

Kuinka FTX eroaa muista pörsseistä

Mikä tekee FTX: stä ainutlaatuisen kryptovaluuttajohdannaisten vaihdon, on heidän eksoottisten kaupankäyntipariensa määrä. Heillä on esimerkiksi tuotteita, kuten Dogecoin ja BNB-futuurisopimus.

Useimmilla muilla pörsseillä on yleensä vain Bitcoin tai Ethereum, jos niillä on futuurituotteita. Jopa Bitmexillä, joka on suosituin salausjohdannaisten pörssi, on kaupassa vain noin puoli tusinaa kolikkoa.

Kaupankäyntiparien lisäksi FTX: llä on myös muutamia muita ainutlaatuisia kaupankäyntituotteita, joita harvat muut pörssit tarjoavat.

Hyödynnetään rahakkeita

FTX: llä on vipuvaikutuksesta hieman erilainen lähestymistapa kuin tyypillisellä kauppayhtiöllä. Sen sijaan, että FTX antaisi kauppiaidensa ottaa vakuudellisen lainan ostaakseen enemmän tiettyä kryptovaluutta vivutetut rahakkeet.

Viputettu tunnus on ERC20-tunnus, jolla on luontainen kolminkertainen altistuminen kohde-etuudelle. Esimerkiksi ETHBULL on 3x pitkä merkki. Jokaisesta 1 dollarista, jonka ETH nousee arvoon, ETHBULL nousee arvoon 3 dollaria. Tietysti päinvastoin on totta ja jokaisesta $ 1: sta, jonka ETH laskee, vipuvaikutteiset merkit ETHBULL laskevat $ 3.

Viputetut rahakkeet toimivat myös lyhyen kannan ottamiseksi. ETHBEAR toimii samalla tavalla kuin ETHBULL, paitsi että sen arvo kasvaa Ethereumin hinnan laskiessa.

Hyödynnettyjen tunnusten käytön edut

Yksi ensisijaisista eduista käyttää vipuvaikutteisia rahakkeita, kuten BULL tai BEAR, toisin kuin vipuvaikutuksen ottaminen, on se, että vipuvaikutteiset rahakkeet voivat menettää suuren osan arvostaan ​​likvidoimatta paikkaa. Esimerkiksi FTX tarjoaa esimerkin 33 prosentin laskusuhdanteesta. Jos sinua hyödynnettäisiin pitkään, tällainen hinnanlasku todennäköisesti likvidoitisi asemasi. Käyttämällä vipuvaikutteisia rahakkeita jäljelle jää jonkin verran arvoa myös suuren laskusuhdanteen jälkeen.

Koska vipuvaikutteiset rahakkeet ovat ERC20-rahakkeita, ne voidaan nostaa ja vaihtaa tai tallentaa laitteiston lompakkoon. On myös mahdollista muuntaa vivutetut rahakkeet rahaksi milloin tahansa FTX: llä. Tämä on mekanismi, joka auttaa varmistamaan, että vivutetut rahakkeet pitävät arvonsa. Jos tunnuksen arvo on liian korkea tai matala, ero voidaan sovittaa pois.

Viputetuista rahakkeista peritään päivittäinen hallintamaksu 0,03% ja myös lunastusmaksu 0,10%. Lisätietoja on saatavilla täältä.

Cryptocurrency Index -kaupat

Toinen FTX: n ainutlaatuisista tarjouksista on niiden shitcoin-indeksi. Tämä on altcoin-indeksi, joka seuraa erilaisten shitkoiinien hintaa. Joitakin indeksin merkittävimpiä kolikoita ovat GAS, NANO ja DENT. Hakemistoon sisältyvistä kolikoista on saatavana täydellinen luettelo FTX: n verkkosivuilla.

Tämä altcoin-indeksi on oikeastaan ​​todella fiksu idea, koska sen avulla on helppo saada valtava määrä kolikoita tarvitsematta luoda lompakoita ja maksaa palkkioita kymmenistä kaupoista. Tällaisen tuotteen saaminen tilauskantoihinsa todella erottaa FTX-vaihdon kilpailijoista.

Tietenkin on tärkeää mainita tässä katsauksessa shitcoin-indeksiin liittyvät riskit. Sijoitus kryptovaluuttamarkkinoille on jo spekulatiivista ja shitcoin-indeksi on vielä spekulatiivisempi ja epävakaampi kuin tavalliset salamarkkinat.

Futuurikauppa

FTX: n ensisijainen tarjous on heidän futuurituotteensa. Vaikka muut pörssit, kuten Binance ja jopa CBOE, tarjoavat Bitcoin-futuureja, FTX: n erottaa toisistaan ​​niiden epämääräisten futuurituotteiden määrä, joita heillä on.

Esimerkiksi FTX: llä on ikuiset swap-futuurit Bitcoin-käteiselle, Algorandille, Maticille, Cardanolle ja jopa LEO: lle. Nämä ovat tuotteita, joita hyvin harvat muut pörssit tarjoavat. Saalis on kuitenkin se, että joillakin vähemmän suosituilla tarjouksilla on hyvin vähän likviditeettiä. Esimerkiksi Dogecoinin ikuisilla futuureilla on alle 10000 dollaria päivittäisessä kaupankäyntimäärässä.

Yksittäisten kolikoiden lisäksi FTX tarjoaa myös indeksifutuureja. Esimerkiksi keskikokoiset ikuiset futuurit ja vaihtotunnus ikuinen futuurituote. Täydellinen luettelo kaikista futuurituotteista tarkista tästä.

Stablecoinit vakuudeksi

FTX: n futuurikaupassa voidaan käyttää useita vakuuksien muotoja. Vaikka FTT on yksi vaihtoehto, parempi vaihtoehto on todennäköisesti käyttää stablecoinia. Stablecoinin käytön etuna on, että arvo pysyy vakiona. Tällä tavoin sinun ei tarvitse koskaan huolehtia marginaalipyynnöstä, koska vakuutesi arvo vaihtelee (kuten se tapahtuu, jos käytät finanssitransaktioveroa).

FTX laskee myös PNL: n vakioihin, mikä on kätevää, kun hinnat noteerataan dollareissa, aivan kuten ne ovat useimmilla muilla markkinoilla. Lisätietoja vakiomallien käytöstä futuurikaupassa on osoitteessa FTX: n ohjesivu.

Optioiden kauppa

Äskettäin FTX ilmoitti että he alkavat tarjota optiokauppaa. Tämä on iso juttu, koska on olemassa hyvin vähän luotettavia krypto-pörssejä, joilla on optiotuotteita, ja markkinat ovat epätoivoisia hyvälle ratkaisulle.

Valitettavasti vielä ainoana käytettävissä olevana kauppana on Bitcoin. Hyvä uutinen on, että yli 5 miljoonan dollarin päivittäisessä volyymissa FTX näyttää menestyvän optiokaupassaan. Toivottavasti tulevaisuudessa he alkavat tarjota muita vaihtoehtoja, kuten Ethereum tai Bitcoin cash futures -tuote.

FTT-tunnus

FTX viittaa FTT-tunnukseen alustansa selkärankaan. Sillä on useita eri käyttötarkoituksia, jotka käsittelemme hetken kuluttua, mutta ensin on tärkeää puhua kolikon mekaniikasta.

Samoin kuin Binance, FTX käyttää kauppamaksuja FTT: n polttamiseen. Ajatuksena on, että kolikon kiertävän tarjonnan laskiessa hinta nousee. Se on hyvä FTX: lle ja hyvä kauppiaille, joilla on merkki.

Finanssitransaktioveron ilmeisin käyttötapaus on kaupankäyntimaksujen alentamisen työkalu, kuten edellä on kuvattu. Sen lisäksi sitä voidaan käyttää myös vakuudeksi futuurikaupoissa, vaikkakin aina esiintyy suuren volatiliteetin riski, joten marginaalitase on tarpeen seurata huolellisesti.

On myös syytä huomata, että jos FTX-vakuutusrahasto loppuu, osa pörssin FTT-omistuksesta voidaan myydä rahaston täydentämiseksi. Lisätietoja finanssitransaktioverosta, mukaan lukien kolikkopolttoon liittyvät yksityiskohdat, löytyy FTX: n verkkosivuilla.

OTC-vastaanotto

Vaikka sitä ei sovelleta useimpiin tämän arvostelun lukeviin ihmisiin, FTX trading Ltd.: llä on OTC-pöytä, joka kykenee käsittelemään suuria kauppoja. OTC-vastaanotto on auki ympäri vuorokauden, mikä tekee siitä kätevän kauppiaille ympäri maailmaa.

OTC-kaupankäynti on järkevää sijoittajille, jotka jättävät miljoonan dollarin tilauksia ja jotka eivät halua muuttaa markkinoita. FTX: n kaupankäyntipiste on tukema Alameda Research ja voi tarjota kauppoja yli 20 kolikolla kerrallaan.

Tuleva vaihto

Tässä FTX-pörssin katsauksessa olemme käsitelleet monia eri aiheita, kuten futuurikauppaa, vivutettujen rahakkeiden käyttöä ja tietysti FTX: n ainutlaatuisimman tarjouksen: shitcoin-indeksin. Kaiken kaikkiaan nämä tarjoukset tekevät FTX: stä erityisen vaihdon kryptovaluuttaekosysteemissä ja sellaisen, johon kannattaa rekisteröityä.

Jos jokin pidättää ihmisiä, vaikka se onkin viipyvä kysymys: onko FTX turvallinen? Kyse on tosin uudesta pörssistä, joka saattaa houkutella joitain kauppiaita käyttämään sitä. Tosiasia, että FTX työskentelee Alameda-tutkimuksen kanssa ja myös Binancen sijoitus todistaa, että ne ovat luotettava vaihto, johon voi luottaa.

Viimeinen huomautus, jos jotain menee pieleen, FTX: llä on loistava asiakastukikeskus. Asiakastuen edustajat voi ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai sähkeellä, mikä helpottaa nopean vastauksen saamista.

Jos olet valmis aloittamaan salausjohdannaisten kaupan, siirry tänään FTX-pörssiin ja luo tili!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me