“Pitäisikö meidän silti pitää” Qtumia “kiinni vai pitääkö poistumistasi varoitusmerkkinä?” Yksittäiset haastattelut Ex-lead dev Qtumin, Stephen Xun kanssa

Tämän artikkelin avainkohdat:

  • Lukijoiden kysymyksiä
  • Haastattelu kysymykset
  • Qtum Review: Projektin nykytila

Qtum on maaliskuussa 2017 tapahtuneen väkijoukonsa jälkeen saavuttanut melkoisen kunnioituksen kehittäjä- ja sijoittajayhteisössä. Hanke hybridi parhaista bitcoinista ja ethereumista aikoo tehdä blockchainista käyttäjäystävällisen yrityksille. Projekti perii UTXO-malli bitcoinista varojen seurantaan ja käyttää ethereumin EVM: ää älykkäiden sopimusten sallimiseen. Qtumin suurimmista julkaisuista ei ole vielä ilmoitettu Qtum Stephen Xu on nostanut kulmakarvoja. Joten haastattelemme tänään Stephenia ja kysymme häneltä kysymyksiä Qtumin ja blockchainin tulevaisuudesta.

Aloitamme kysymällä lukijoiltamme kysymyksiä, jotka saimme erilaisista sosiaalisen median kahvoista. Vaikka emme pystyneet käsittelemään kaikkia, olemme valinneet kaksi niistä..

Kysymys lukijoiltamme

K: Pitäisikö meidän edelleen pitää kiinni Qtumista vai pitääkö poistumistasi varoitusmerkkinä ja lähteä?

A: Olen keskustellut tästä Patrickin kanssa monta kertaa aiemmin; Olen innoissani blockchain-tekniikan hyödyntämisestä, jota käyttäjät voivat käyttää suoraan. Qtum Foundation esittelee julkisen ketjun alustan, jota vain kehittäjät voivat käyttää sovelluskehitykseen. DREP: n (hajautettu mainejärjestelmä) aloittaminen Säätiö on siirtyminen kohti ratkaisua, joka on lähempänä käyttäjiä.

K: Onko bitcoin-kupla puhkeamassa, kun markkinoilla ei ole merkkejä nousutrendistä?

A: No, BitCoin-kupla on myös räjähtänyt monta kertaa aiemmin. Joka kerta, kun se puhkesi, hinta palasi korkeammalle! Kannatan BitCoinia, joka on uraauurtava projekti blockchain-alalla. BitCoin on enemmän kuin hinta. Yhtenä ensimmäisistä blockchain-projekteista, joissa on käyttäjäsovelluksia, BitCoinin hinta heijastaa myös yleisön käsitystä ja toiveita blockchain-tekniikan tulevaisuudesta.

Kun syntyvä blockchain-teollisuus jatkaa kasvuaan ja kehittymistä, alamme nähdä enemmän käyttötapoja blockchainille – kuten finanssi- ja julkishallinnossa. Olen erittäin innoissani blockchainin tulevaisuudesta ja sen käytöstä todellisessa maailmassa!

Haastattelu kysymykset:

K: Mitä haasteita Qtum joutuu kohtaamaan poissa ollessasi, ja onko Qtum-tiimi valmis siihen?

A: Olen erittäin luottavainen, että Qtum-säätiö menestyy hyvin pätevän kehittäjäryhmän ja Patrick Dai, ystäväni ja Qtum-säätiön perustaja. Kun olin Qtum Foundationin kanssa, pystyimme vapauttamaan sekä testnetin että mainnetin kuuden kuukauden kuluessa alkuperäisestä kolikoiden tarjoamisesta (ICO) – tämä osoittaa vain kuinka tehokas ja motivoitunut tiimi on!

K: Niin kutsuttuja seuraavan sukupolven tuotteita on jo tuhansia, ja Blockchainilla on edelleen paljon teknisiä ongelmia, ja olemme hyvin kaukana todellisesta käyttöönotosta. Kuinka DREP selviytyy näistä ongelmista?

A: Blockchain voi olla hyvin syntyvä teollisuus, mutta blockchain-teollisuuden lisääntynyt kehitys merkitsee jännittävää blockchainin käyttöönottoa valtavirran kiinnostukseen ja tietoisuuteen. Jotkut tekniset ongelmat, joita blockchain-projektit kohtaavat tänään, ovat skaalautuvuuden ja turvallisuuden tasapainottaminen.

Skaalautuvuus on ollut ongelma nykyisille blockchain-alustoille; suuri liikenne voi tuoda alustan alas, kuten näimme äskettäin suuren määrän käyttäjiä CryptoKittiesissä ruuhkia Ethereum-verkossa.

Uudemmat alustat, jotka yrittävät puuttua skaalautuvuuteen, saattavat kuitenkin vaarantaa turvallisuuden ja hajauttamisen nollasummapelissä. Käyttämällä delegoitua todistus vaarnasta (DPOS) esimerkiksi lisää tapahtumia sekunnissa (TPS), mutta jättämällä tapahtumien todentamisen muutamalle supernoodille, mikä tekee verkosta entistä keskitetymmän.

“Äskettäinen yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) asettaa myös uusia esteitä tekniikalle. Asetuksen mukaan tietojen on oltava poistettavissa, mutta lohkoketjussa olevat tiedot ovat muuttumattomia. Tämä asetus vauhdittaa kuitenkin vain uusia innovaatioita lohkoketjun alueella. Meille työskentelemme tapaa, jolla yksityistä dataa ei voida käyttää, vaikka se pysyisi muuttumattomana. “

K: Mikä on DREP? Kuinka ihmiset voivat tukea alkuvaiheessa?

V: DREP on hajautettu maineekosysteemi. Haluamme auttaa sekä Internet-alustoja – verkkokaupasta sisältöön että pelaamiseen – että Internetin käyttäjiä hyödyntämään online-maineen arvoa ja voittamaan käyttäjien laadukkaan hankinnan, liikenteen kaupallistamisen ja heikon käyttäjien sitoutumisen haasteet.

Järjestelmämme perusta on maineen kvantifiointi ja merkitseminen, ja kunkin käyttäjän maineen yhdistäminen eri alustoilla. Jokaisen käyttäjän maine kvantifioidaan algoritmin avulla, joka arvioi, kuinka toivottavaa tai mielekästä heidän panoksensa Internet-alustoilla on. Tähän maineeseen liittyy sidottu alustatunnusten myöntäminen, jotka voidaan käyttää äänestämiseen, kaatamiseen tai sijoittamiseen sekä käydä kauppaa erilaisilla merkkipörsseillä. DREP yhdistää myös jokaisen käyttäjän mainearvot useilla alustoilla esitääkseen yhden mainearvon, johon voidaan viitata järjestelmässämme.

Internet-alustat voivat käyttää DREP: ää monin tavoin, mukaan lukien häiritsevä haitallinen käyttäytyminen ja kannustava positiivinen käyttäytyminen. Maineen kvantifioimalla alustat voivat karsia haitallisia käyttäjiä tai botteja, jotka vääristävät maineen arvoja. Nämä käyttäjät voivat olla “väärennettyjen armeijoiden” muodossa sähköisen kaupankäynnin alustoilla, jotka luovat suuren määrän väärennettyjä tilauksia vääristämättä myyjän myyntimäärää. Alustat kehittyvät myös, kun käyttäjät alkavat itsehallinnoida jättämällä palautetta toisilleen, mikä kannustaa positiiviseen käyttäytymiseen. Sähköisen kaupankäynnin alustoille tämä voi olla hyvä toimittajien asiakaspalvelu; sisältöalustoille tämä voi olla tosiasiallista tai mielekästä sisältöä. Tämän lisäksi alustat voivat myös hankkia laadukkaita käyttäjiä suodattamalla mainearvoja ja ansaita rahaa liikenteestä.

Sillä välin käyttäjät voivat hyödyntää online-maineen arvoa rakentaakseen luottamukseen perustuvan avoimen yhteisön. Hylkäämällä haitallista käyttäytymistä ja kannustamalla positiivista käyttäytymistä tokenisaation avulla käyttäjät ovat varovaisempia Internetin käyttäytymisessä..

He pystyvät myös arvioimaan toisen käyttäjän luotettavuuden vuorovaikutuksessa. Esimerkki tapauksesta, josta tämä voi olla hyödyllistä: käyttäjät voivat tarkistaa verkkokaupan alustoilla toimittajien maineen arvon, joka voi heijastaa tavaroiden ja palvelujen laatua, ennen kuin he ostavat niitä.

Qtum-arvostelu: Toimittajan huomautus

No, tässä projektissa on paljon ammattilaisia, joten en aio lausua niitä uudelleen. Mutta tässä on muutamia seikkoja, joita Qtum yrittää selvittää:

  1. Qtum perustuu Proof of Stake -malliin, mutta 28% sen tunnuksesta on yhden tilin haltijan hallussa. Tällä hetkellä 75% Qtum-rahakkeista on viiden parhaan tilin hallussa. Tämä huono tunnusten jakelu on jotain, jonka Qtumin on toimittava.
  2. Qtum-projekti on siirtänyt kaasua ethereumista, mutta ei ole mitään selitystä sille, kuinka Qtum aikoo ratkaista lohkoketjumaailmaa jonkin aikaa kiusanneen skaalautuvuusongelman.

Toivon, että Qtum-tiimi löytää vastauksen näihin kysymyksiin pian.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä – [sähköposti suojattu]

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me