Interview: Topindiske kryptoledere taler om et 10-årigt fængselsregningsudkast

“Gå ikke i panik!” Rådgivningen fra de fleste af de bedste kryptoledere i Indien til kryptoelskere og entusiaster. Det åbenlyst, at 10-årigt fængselsregningsudkast viste sig at være et paniktræk for kryptoentusiaster i Indien, der længe ventede på at høre kryptovennlige regler fra indiske regeringsembedsmænd.

I virkeligheden mener flertallet af indianerne det seneste 10-årige fængselsregningsudkast rapporteret af BloombergQuint er enten halv sandhed eller clickbait. Ser man på den igangværende debat, nåede Coingape-redaktører individuelt ud til de bedste kryptoledere i Indien, herunder:

At finde ud af deres synspunkter på tre nøgleaspekter omkring lovforslaget.

 • Hvor sand Bloomberg-rapporten er? Hvad er dit syn på Jail Aspect og på den anden side Introduktion til Digital Rupee?
 • Hvad er dit pointe med godkendelsen af ​​udkast til rapport (hvis Bloomberg-nyheder er legitime)? Bliver det bestået, eller bliver det ubemærket ligesom Triple Talaq?
 • Crypto Leaders (Pompliano, Barry Silbert, CZ og andre) tror, ​​at hvis Bill bliver bestået, vil det faktisk føre til adoption. Hvad mener du om den mulige effekt, hvis Bill bliver bestået?

Indsigt fra Nischal Shetty, administrerende direktør for Indian Crypto Exchange WazirX

Coingape | Nischal ShettyCoingape | Nischal Shetty

Coingape – Hvor sand er Bloomberg-rapporten? Hvad er dit syn på Jail Aspect og på den anden side Introduktion til Digital Rupee?

Nischal Shetty – Der er ingen måde at bekræfte denne historie på. Men i god tro håber jeg, at Bloomberg ikke er en organisation, der vil udskrive nyheder uden nogen troværdig kilde.

Så forudsat at de faktisk fik fat i et udkast til krypteringsregning, er der et par ting, vi skal være opmærksomme på.

 1. Dette er kun et udkast til henstilling fra Subhash Garg-udvalget. Kun tiden vil vise, om den indiske regering accepterer dette eller ej.
 2. Der er en chance for, at artiklen citerer fængselsperioden og fuldstændigt forbud uden at forstå hele udkastet. Fordi det udkast til skærmbillede, der deles af Bloomberg-forfatteren, taler om et bestemt ”Afsnit 8” i udkastet, der specificerer, hvilke aktiviteter der ville blive betragtet som ulovlige. Forfatteren har ikke delt afsnit 8, og på grund af dette er det umuligt at sige, om dette forbud og fængselsstraf er for offentligheden eller for dem, der beskæftiger sig med hvidvaskning af penge og terrorisme ved hjælp af Crypto.

Hvis fængselsstraffen er for offentligheden, er det et meget uheldigt synspunkt. Det er direkte målrettet mod de millioner af årtusinder i Indien. Hvis det er sandt, vil dette lovforslag bringe regeringens stilling i øjnene på tusindårene. De vil se dette som en krænkelse af deres økonomiske frihed, internetfrihed såvel som deres frihed til at innovere.

For så vidt angår digital rupee, hvis lovforslaget faktisk diskuterede det, viser det endnu en gang simpelthen manglen på forståelse af blockchain og crypto. Enhver person med tilstrækkelig teknisk forståelse vil fortælle dig, at regeringen ikke har brug for blockchain for at lancere sin egen valuta. Vi har allerede digitale penge INR, og folk bruger dem allerede. Crypto fungerer, hvor der ikke er nogen central myndighed, og regeringer ikke behøver at med magt oprette et eget kryptotoken, medmindre der er en helt ny brugssag, de tænker på.

Coingape – Hvad er dit pointe med godkendelsen af ​​udkast til rapport (hvis Bloomberg-nyheder er legitime)? Bliver det bestået, eller bliver det ubemærket ligesom Triple Talaq?

Nischal Shetty – Jeg har tillid til vores premierminister Narendra Modi. Han er teknisk kyndig og har altid været en tilhænger af Indiens økonomiske vækst. Crypto har skabt job og velstandsskabende muligheder for indianere, og vores premierminister vil ikke lade Indien gå glip af denne mulighed.

Desuden vil forbud mod Crypto føre til hjerneflugt. Den indiske teknologisektor får aldrig noget crypto-relateret arbejde eller nogen crypto-relaterede investeringer. Dette vil føre til milliarder af dollars tabt indtægt for Indien.

Min opfattelse er, at en så hård, drakonisk lov ikke vil blive vedtaget af Indien.

Det er meget simpelt, hvis vores ministre blot spørger “Hvilket andet land har vedtaget en sådan lov?” Svaret vil være “Ingen”. Hvis Indiens valgte ministre tager en informeret tilgang til et sådant lovforslag, vil de alle være imod det.

Coingape – Crypto Leaders (Pompliano, Barry Silbert, CZ og andre) tror, ​​at hvis Bill bliver bestået, vil det faktisk føre til adoption. Hvad mener du om den mulige effekt, hvis Bill bliver bestået?

Nischal Shetty –

 1. Tusinder af nuværende kryptojob ville gå tabt
 2. Millioner af potentielle jobmuligheder vil gå tabt
 3. Milliarder dollars i investering ville gå tabt
 4. Hjerneflugt
 5. Det vil give anledning til nul domæne viden om Crypto i Indien
 6. Indien bliver den første store nation, der gennemfører et sådant forbud
 7. Indien vil aldrig være i stand til at implementere dette, da der ikke er nogen teknologi til at forbyde krypto
 8. Det sorte marked for krypto vil dukke op i Indien

Mærkeligt, hvis årsagen til forbuddet er at stoppe hvidvaskning af penge, er den overraskende del, at et forbud ikke påvirker hvidvaskere. De vil stadig være i stand til at fortsætte med hvidvaskning af penge, da der som sagt ikke er nogen teknologi, der kan forbyde krypto.

Det er bare den almindelige borger i Indien, der bliver negativt påvirket af et sådant forbud.

Indsigt fra Varun Sethi, berømt indisk Blockchain advokat

Varun SethiCoingape | Varun Sethi

Coingape – Hvor sand er Bloomberg-rapporten? Hvad er dit syn på Jail Aspect og på den anden side Introduktion til Digital Rupee?

Varun Sethi – Skønt rapporterne fra Bloomberg Quint er i modstrid med svarene på vores ansøgning om ret til information, der er indgivet til reservebanken, hvori det hedder, at RBI ikke har kendskab til et udkast til lovforslag til forbud mod kryptoer i Indien, får beviset på registreret os til der foregår helt sikkert en interministeriel kommunikation, og støj omkring den er ikke uberettiget. Skønt der intet er tilgængeligt officielt på det offentlige område vedrørende et sådant foreslået lovforslag endnu, vil jeg derfor reservere mine tanker, indtil en officiel meddelelse er udstedt.

Vores synspunkter på fængselsvilkår på op til 10 år som en del af det foreslåede lovforslag synes at være et løft fra lignende bestemmelser, der findes i forebyggelsen af ​​hvidvaskning af penge i Indien, snarere synes en 3x straf på gevinsten ved kryptoer også at være svarende til bestemmelserne i sek. 271 (c) i den nuværende indkomstskattelov i Indien.

Vi mener, at sådanne bestemmelser i øjeblikket kun er forslag og måske eller måske ikke er en del af de endelige lovforslag, der foreslås forelagt i Parlamentet som en del af standardproceduren.

Spørgsmålet vedrørende udstedelse af officiel digital Rupee blev specifikt stillet af os i retten til informationsansøgning til RBI, men de har rettet svaret til Department of Economic Affairs, medmindre et sådant svar leveres af dem, kan vi endnu ikke kommentere hvad er forestillingen om et sådant udtryk

Coingape – Hvad er dit pointe med godkendelsen af ​​udkast til rapport (hvis Bloomberg-nyheder er legitime)? Bliver det bestået, eller bliver det ubemærket ligesom Triple Talaq?

Varun Sethi -Rejsen med en regning til en handling er ret lang og kompliceret. så det skal ses, om de nuværende klausuler i det foreslåede lovforslag bliver en del af den endelige handling. Vi har set mange regninger forsinket og udløber, inden vi ser lyset af at være en handling. Det afhænger fuldstændigt af regeringens haster med at tage sådanne sager op.

Coingape – Crypto Leaders (Pompliano, Barry Silbert, CZ og andre) tror, ​​at hvis Bill bliver bestået, vil det faktisk drive adoption. Hvad mener du om den mulige effekt, hvis Bill bliver bestået?

Varun Sethi – Det føler vi også. Et mere reguleret miljø skal antyde, at individuelle investorer er mere beskyttet end den aktuelle situation, men medmindre hele klausulerne i regningerne officielt er offentligt tilgængelige, er det svært at kommentere, om der er bestemmelser om regulerede enheder og straffevilkår for uregulerede. Eller er det, at kryptobedrift skal betragtes som ulovligt. Et lovforslag skal helt sikkert tilskyndes, da det regulerer et stadigt voksende ureguleret kryptorum, men fra det, der i øjeblikket er tilgængeligt i små stykker i de sociale medier, ser det ud til at være hårdt for ægte kryptoinvestorer og hodlers.

Indsigt fra Kashif Raza fra det mest pålidelige kryptohåndtag CryptoKanoon

kashifCoingape | Kashif Raza

Coingape – Hvor sand er Bloomberg-rapporten? Hvad er dit syn på Jail Aspect og på den anden side Introduktion til Digital Rupee?

Kashif Raza – Først og fremmest er det ikke stadig klart, om regningen er privat eller offentlig – der er forskel på disse to. Privat regning kan planlægges af ethvert medlem af parlamentet, den offentlige lovforslag planlægges af ministeriet som finansministeriet, forsvarsministeriet, indenrigsministeriet – de kan introducere lovforslaget i Lok Sabha. Selvom processen med at indsende regningen er den samme, er succesraten for den offentlige regning for at blive godkendt meget højere end den private regning. I henhold til den tidligere historie er chancerne for, at privat regning bliver godkendt / bestået, meget mindre. Så den type regning, som BloomberQuint henviser til, er stadig ikke klar – uanset om det er en privat regning eller en offentlig regning.

Der er en anden antagelse – det udkast til lovforslag, som BloomberQuint hævder, det kan være et udkast, der blev udarbejdet tidligere, og så var det muligvis blevet afvist, og kopien blev lækket og på en eller anden måde kom kopien ud.

Ja, de har deres planer om at lancere egen digital valuta. Hvor langt det vil lykkes, skal det endnu ses, fordi hele ideen om decentralisering vil blive dræbt. Og hvem vil acceptere det, antag at hvis du laver et projekt på Dapps, accepterer klienten i udlandet ETH, hvorfor vil han acceptere RupeeCoin / LuxmiCoin. Vi har set, at den centraliserede mønt generelt ikke har fremtiden, den er hovedsagelig database, intet mere end det. Ingen kan bidrage til, ingen kan starte deres egne noder, ingen kan kontrollere det, ingen kan godkende det. Jeg tror ikke, så det vil lykkes, det vil blot være digitalisering af den eksisterende fiat-valuta.

Coingape – Hvad er dit pointe med godkendelsen af ​​udkast til rapport (hvis Bloomberg-nyheder er legitime)? Bliver det bestået, eller bliver det ubemærket ligesom Triple Talaq?

Kashif Raza – Triple Talaq-regningen blev vedtaget i Lok Sabah, men da det gik til Rajya Sabha, havde BJP ikke flertal i Rajya Sabha, det kunne ikke blive godkendt, og tiden blev bortfaldet, og valget kom ind på det tidspunkt. Der er også chancer for, at oppositionen kan genindsende igen.

Og nu, lad os antage, at dette fængselsudkast er den originale kopi, og at den bliver introduceret, som den er, og strafregningen forbliver den samme uden nogen ændring, og den bliver også godkendt af Lok Sabha og Rajya Sabha. Selv da, den næste dag, kan du anfægte handlingen ved forskellige domstole i Indien og den forfatningsmæssige gyldighed af handlingen. Også for at blive noteret har BJP ikke fået det højere flertal i Rajya Sabha lige nu, der er chancer for høj debat og også chancer for at det måske ikke bliver godkendt i Rajya Sabha.

Faktisk, hvad er logikken ved at sætte folk bag hurtig fremad teknologi, du kan ikke dræbe denne teknologi, du kan ikke stoppe den, du kan forbyde den. du kan kun forbyde handel.

Coingape – Crypto Leaders (Pompliano, Barry Silbert, CZ og andre) tror, ​​at hvis Bill bliver bestået, vil det faktisk føre til adoption. Hvad mener du om den mulige effekt, hvis Bill bliver bestået?

Kashif Raza – Jeg vil erstatte adoption i bevidsthed. Jeg tror heller ikke, at der i den kortere periode vil være adoption i Indien. Nu dækker hvert eneste medie dette stykke udkast til rapport – med det bliver i det mindste folk opmærksomme på denne kryptokurrency, Bitcoin og blockchain-teknologi.

Indsigt fra Sunil Sharma, top 50 teknologileder & anerkendte blockchain-underviser 

Sunil SharmaCoingape | Sunil Sharma

Coingape – Hvor sand er Bloomberg-rapporten? Hvad er dit syn på Jail Aspect og på den anden side introduktion af Digital Rupee?

Sunil Sharma – At være en af ​​de største nyhedskilder, har Bloomberg et ry for at opretholde. Jeg tror ikke, det vil trække sådan et stunt til bare for at skabe frygt blandt læserne. Imidlertid har RBI klart benægtet ethvert kendskab til et lovforslag om forbud mod kryptokurver i Indien, som anført i RTI. Her er linket: https://www.scribd.com/document/412385479/Blockchain-Lawyer-RTI-Response-by-RBI-for-Banning-of-Crypto-Bil

RBI er også en velrenommeret organisation og er ansvarlig for hver af sine handlinger.

Dette sætter os alle i en tilstand af forvirring. Forudsat at der er et lovforslag, der er holdt ude af løkken fra RBI, vil jeg gerne være optimistisk over det. Nischal har påpeget, at alle klausuler kun finder anvendelse under de aktiviteter, der udføres under afsnit 8. Så jeg håber, at afsnit 8 inkluderer brugen af ​​krypto til terrorisme eller hvidvaskning af penge.

10 års fængsel med straf lyder ekstremt, og det er derfor, jeg tror, ​​at handlingen kun finder anvendelse på ulovlige aktiviteter som hvidvaskning af penge. Men der er ingen teknisk måde at forbyde kryptovaluta på, kun dens handel inden for nationale grænser kan forbydes.

Når vi taler om Digital Rupee, vil det være en central digital version af fiat Rupee.

”Digital Rupee eller en hvilken som helst CDBC i det tilfælde inkorporerer ikke decentraliseringsfortællingen om kryptokurver alligevel, så jeg synes ikke det er klogt at sammenligne det med kryptokurver. Det er som at sammenligne appelsiner med mango. ”

Coingape – Tror du, at regningen vil passere eller ej? Eller vil det gå ubemærket hen ligesom Triple Talaq?

Sunil Sharma – Jeg kan ikke kommentere de juridiske aspekter, men generelt mener jeg, at lovforslaget ikke vil passere som det er. Årsagen er, at teknologi er en industri, som Indien kan få meget ud af. Hele verden ser Indien som et teknisk kyndigt land.

Blockchain og cryptocurrency er fremtidige teknologier. De har potentialet til at skabe tusindvis af nye job i fremtiden og generere milliarder til en omsætning. Desuden har vi for nylig set en stigning i teknologisk adoption i Indien. Indien er et blomstrende marked for denne industri.

At vedtage dette regning betyder at miste en sådan vidunderlig mulighed.

Måske kan det blive ubemærket som Triple Talaq. Men højesteret bad regeringen om at fremlægge en politik vedrørende kryptokurrency inden juni. Så det bliver ikke ubemærket helt.

Coingape – Crypto Leaders tror, ​​at hvis regningen bliver vedtaget, vil den faktisk køre mod vedtagelse. Hvad tager du mulighederne, hvis regningen bliver vedtaget?

Sunil Sharma – Bevidsthed er det rigtige ord at bruge her. Hvis en sådan ekstrem regning vedtages, vil den helt sikkert tiltrække hype. Flere og flere mennesker kommer til at vide om kryptokurver. Fra vedtagelsen kan vi ikke sige, for hvem ved, hvor mange der forkæler ulovlige aktiviteter?

De mulige effekter:

 1. Et betydeligt antal indianere hengives i kryptovalutaindustrien, de mister alle deres job.
 2. At miste chancen for potentielle job omkring kryptokurrency.
 3. De fleste af investorerne mister deres investeringer.
 4. Som et resultat vil disse mennesker begynde at holde mønter privat, fordi ingen efterlader deres penge så let.
 5. Tab af tillid til den nuværende regering, årtusinder kan ikke lide at få at vide, hvad de skal gøre med deres penge.

Vi mangler stadig meget information, og der er meget usikkerhed. Så vi skal vente til 23. juli, inden vi trækker flere muligheder.

Selvom disse overskrifter er negative, begynder folk at jage, hvorfor folk er så bange for det. Lad os studere det og så bevidstheden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me