Kun tietosuoja tekee otsikoita, näin Blockchain voi pitää tietomme turvassa

Tietosuoja on kuuma aihe juuri nyt. Euroopan kuluttajat ovat viettäneet viimeiset viikot seulomalla sähköpostitse sen jälkeen, kun yritykset ovat yrittäneet epätoivoisesti pitää yhteyttä heihin uuden maamerkin jälkeen GDPR: n tietosuojalainsäädäntö.

Samaan aikaan suuri osa muusta maailmasta on tietoinen Facebookia ja Cambridge Analyticaa ympäröivistä skandaaleista ja kiistoista.

Vaikka et olisi tietoinen tapauksen yksityiskohdista, on selvää, että Facebookia ja muita suuria alustoja tarkkaillaan tarkkaan käyttäjien tietojen (tai väärinkäytön) vuoksi..

Nämä tapahtumat ovat vasta viimeisimpiä asiakkaiden ja teknologiayritysten kireiden suhteiden pitkäaikaisessa historiassa tietosuojan suhteen.

68% ihmisistä eivät luota tuotemerkkeihin käsittelemään tietojaan asianmukaisesti, ja 63% uskoo heidän ottavan vastuun omista tiedoistaan.

Mutta tässä on asia – useimmat ihmiset eivät näe tietojen jakamista kaiken pahan juurena. Itse asiassa, yli puolet kaikista äskettäin tehdyn kyselyn vastaajista ajatustiedot olivat välttämättömiä talouden toiminnalle.

61% 18–24-vuotiaista ikäryhmästä piti tietojaan omaisuutena, minkä avulla he voisivat neuvotella parempia tarjouksia.

Joten tilanne ei ole niin yksinkertainen kuin “ihmiset eivät halua jakaa tietojaan yritysten kanssa”. Ihmiset yleensä ymmärtävät, että heidän tietonsa ovat tärkeä osa modernia verkkotaloutta ja että niitä voidaan käyttää kokemustensa parantamiseen.

Asia on, että he kokevat, että heillä ei ole valvontaa, eivätkä luota online-alustoille hallinnoida tietojaan vastuullisesti ja kiinnostuksensa huomioon ottaen.

Tässä he saattavat hyvinkin olla oikeassa. Katsotaanpa, miten online-alustat käyttävät tietoja.

Tietotalous

Cambridge Analytica -skandaalissa kolmannen osapuolen yritys pääsi käsiksi Facebook-käyttäjien henkilökohtaisiin tietoihin. Tätä tietoa käytettiin sitten vaikuttamaan poliittisiin kampanjoihin ja viime kädessä vaaleihin.

Huolestuttavaa, varmasti. Mutta useimmissa tapauksissa asiat eivät ole aivan niin pahaenteisiä. Tietojen pääasiallinen – tai ainakin virallinen – käyttö Facebookin ja Googlen kaltaisilla alustoilla on mainonnassa.

Koska tietomme paljastavat paljon asioista, joista nautimme, ne kertovat mainostajille, mitä todennäköisimmin ostamme. Google ja Facebook työskentelevät mainosyritysten kanssa ja auttavat tietojemme avulla kohdistamaan mainoksia ihmisiin, jotka vastaavat myönteisesti (lue: napsauta mainosta ja osta mitä se myy).

Se on hieno idea, mutta tässä mallissa mainosyritykset joutuvat käymään läpi näitä kolmansien osapuolten alustoja sen sijaan, että olisivat tekemisissä suoraan kuluttajien kanssa.

Tämä tarkoittaa, että mainokset kohdistetaan usein huonosti, ja asiakkaat kohtaavat paljon mainoksia, joista he eivät välitä asioista, joita he eivät ole kiinnostuneita ostamaan. Kuulostaa tutulta?

Asioita ovat, kuten tietojen jakaminen, useimmat ihmiset eivät pidä mainontaa pahana. 83% ihmisistä haluaa mieluummin ilmaista sisältöä mainosten kanssa, kuin maksaa mainoksettomasta sisällöstä, mikä viittaa siihen, että he ymmärtävät kompromissin ja sietävät mielellään mainoksia jossain määrin.

Mitä ihmiset pitävät ongelmana, ovat häiritseviä, ärsyttäviä ja huonosti kohdennettuja mainoksia. He haluavat tietojensa käyttävän tavalla, joka ei ole vain turvallista, vaan tuottaa myös hyödyllisiä tuloksia merkityksellisen ja siedettävän mainonnan muodossa.

Avain tämän saavuttamiseen on avoimuuden lisääminen sekä rehellisempi ja suorempi suhde mainostajien ja kuluttajien välillä.

Ja avain että voisi olla blockchain-tekniikka.

Blockchainin käyttö mainonnan parantamiseksi

Aiemmin mainitussa samassa tutkimuksessa 88% vastaajista sanoi, että avoimuus oli ratkaisevan tärkeää saada heidät luottamaan siihen, miten heidän tietojaan käytettiin ja kerättiin.

Siksi blockchain voisi olla niin hyödyllinen työkalu täällä. Se on rakennettu avoimuuden takaamiseksi, jotta liiketoimet voidaan suorittaa turvallisesti ja luotettavasti ja minimoida korruptio.

Lisäksi blockchain antaa meille mahdollisuuden rakentaa verkkoja ilman keskeistä pistettä. Tämä poistaa välittäjän tarpeen kuten Facebook tai Google, joten mainostajat voivat olla vuorovaikutuksessa suoraan potentiaalisten asiakkaidensa kanssa.

Tätä blockchain-startupit pitävät Ystävälliset mainokset ovat tekemässä. He rakentavat alustan, johon mainostajat, julkaisijat ovat yhteydessä suoraan ja käyttäjät voivat hallita täysin omia henkilötietojaan.

Sen sijaan, että käyttäjät jättävät henkilökohtaiset tietonsa suurten kolmansien osapuolten teknologiayritysten käsiin, käyttäjät voivat päättää, mitkä mainostajat pääsevät niihin, ja saada rahaa rahakkeina, kun he tekevät. He voivat työskennellä sellaisten yritysten kanssa, joista he todella haluavat kuulla, ja kieltäytyä mainoksista.

Jättiläiset verkkomainontatilan välittäjät hankkivat suurimman osan tuloista, joten hajautettu ekosysteemi hyödyttää suuresti julkaisijoita ja mainostajia tässä tilassa. Päivän lopussa jopa käyttäjät hyötyvät siitä, että he näkevät kohdennetumpia ja osuvampia mainoksia.

Toinen yritys, jolla on samanlainen malli, on BAT, jotka ovat rakentaneet oman Brave-nimisen selaimen auttamaan mainostamista oikeudenmukaisemmassa paikassa.

Tämäntyyppiset mallit avaavat myös mainostajille mahdollisuuden käyttää “ystävällisempiä” mainostyylejä, kuten chat-robotteja ja push-ilmoituksia, koska he voivat luoda henkilökohtaisemman suhteen mahdollisuuksiinsa sen sijaan, että luottaisivat tylsiin, tunkeileviin bannerimainoksiin..

Koska tietomme ovat yhä enemmän valokeilassa, tarvitsemme uuden, kaikille sopivan tavan käsitellä sitä. Blockchain voi auttaa meitä tekemään sen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me