PR: Kuinka Blockchain voisi estää siirtotyöläisten hyväksikäytön

Muutto maasta toiseen etsimään parempaa, ihmisarvoisempaa elämää itselleen tai perheelleen on yksi aikamme yleisimmistä ihmisistä. Maailmassa on laillista ulkomailla tapahtuvaa työhön suuntautuvaa maahanmuuttoa lisääntymässä, ja kehitysmaista on tällä hetkellä 250 miljoonaa siirtotyöläistä, jotka työskentelevät kehittyneissä maissa. Vuotuiset rajatylittävät rahalähetykset ovat nousseet yli 600 miljardiin dollariin.

Siirtotyöläiset eivät ole pelkästään kotonaan perheiden toimeentulijoita, vaan myös monien kehitysmaiden kohdalla heidän lähettämänsä käteinen raha on merkittävä prosenttiosuus vuotuisesta BKT: sta. Esimerkiksi Filippiineillä yli 10% BKT: stä (noin 30 miljardia dollaria) tulee ulkomaalaisilta työntekijöiltä. Tällainen globalisoitunut makrotaloudellinen ilmiö on ennennäkemätön ihmiskunnan historiassa.

Työntekijöiden muuttoliike on korkeat panokset maailmantalouteen. Ironista kyllä, isäntämaiden nykyiset rekrytointijärjestelmät, joissa on eniten siirtotyöläisiä, ovat tehottomia ja alttiita väärinkäytöksille, mikä edellyttää monia yksinomaan paperipohjaisia ​​vaiheita.

Kolmannen osapuolen virastot ja muut välittäjät voivat helposti muuttaa paperiasiakirjoja ja myös keskitettyjä tietokantoja, joita hallitukset käyttävät hyväksyäkseen työntekijöiden maahantulon. Heidän tavoitteenaan on usein kiristää rahaa maahanmuuttajilta ja jopa fyysisesti käyttää heitä orjuuteen.

Mitä vähemmän ammattitaitoinen siirtotyöläinen on, sitä todennäköisemmin korruptiolla on merkitystä heidän rekrytoinnissaan ulkomaille.

Esimerkiksi rakennustyömaiden työntekijät joutuvat hyväksikäyttöön rekrytointitoimistojen toimesta, jotka vaativat lahjuksia saadakseen mahdollisuuden työskennellä ulkomailla. Maksaakseen edustajille maahanmuuttajat yleensä myyvät kaikki omaisuutensa, mukaan lukien esi-isänsä, tai ottavat pankkilainan ennen kuin he alkavat ansaita. Kun he aloittavat työn, jos he sairastuvat, loukkaantuvat tai jos heidän yrityksensä lomauttaa heitä, heillä ei ole muuta kuin velkoja.

Hyödyntäminen alkaa myös työnantajien korvaamalla työsopimus, jossa siirtotyöläinen allekirjoittaa yhden sopimuksen kotimaassaan, mutta löytää toisen, kun he saapuvat työpaikkaansa. Työsopimukset, jotka nämä työntekijät joutuvat joskus pakottamaan allekirjoittamaan, ovat laittomia ja he eivät ota huomioon heidän perusihmisoikeuksiaan.

Nykyinen tilanne on kestämätön, ja monet kansat tunnustavat tarpeen tehdä asiat eri tavalla. Loppujen lopuksi, jos sellaisten maiden hallitukset, jotka luottavat voimakkaasti siirtotyöläisiin, eivät poista laittomia käytäntöjä, on lopulta kalliimpaa, kun työntekijöitä käytetään hyväksi, hyväksikäytetään tai he joutuvat vankilaan ja niistä tulee taloudellinen taakka isäntämaalleen.

Kuinka blockchain-tekniikka voisi ratkaista nämä ongelmat?

Tekninen ratkaisu on käsillä – lohkoketju. Tämä väärinkäytön estävä pääkirja automatisoi olennaisesti luottamuksen, mitä juuri tässä vaaditaan.

Luottamus puuttuu isäntähallinnon virastojen ja siirtotyöläisten hallitusten välillä. Rekrytointiagenttien ja työnantajien sekä melkein kaikkien lailliseen maahanmuuttoon osallistuvien välillä ei ole sitä.

Nykyinen siirtotyöläisten rekrytointijärjestelmä yrittää ratkaista tämän manuaalisesti käyttämällä henkilötyötä tai kolmansien osapuolten edustajia henkilöllisyyden ja tapahtumien todentamiseksi. Nämä tekijät ovat solmut, joissa korruptio ja hyväksikäyttävät käytännöt tunkeutuvat järjestelmään.

Sen sijaan käyttämällä vertaisarviointia lohkoketjussa tiedot jaetaan reaaliajassa – mikä tarkoittaa, että yhdelläkään osallistujalla ei voi koskaan olla eri versiota pääkirjasta. Tämä poistaa mahdollisuuden salaa tai vilpilliseen toimintaan.

Jaetun kirjanpidon solmuihin sisältyisivät sekä lähde- että isäntämaiden valtion virastot, työnhakijat, työnantajat, rekrytointitoimistot ja kansalaisjärjestöt. Jokainen rekrytointivaihe päivittyy pääkirjaan vasta, kun kukin osapuoli allekirjoittaa ja vahvistaa tapahtuman.

Toinen tärkeä vaihe on kaikkien työsopimuksen osapuolten henkilöllisyyden tallentaminen ja todentaminen. Jokaisen työntekijän salattu profiili tallennettaisiin kirjanpitoon, mukaan lukien heidän työhistoria ja taloudellinen identiteetti.

Monilla siirtotyöläisillä ei olisi ollut mahdollisuutta rakentaa luotto- tai työhistoriaansa, ja tällaiset tietoprofiilit ovat tärkeitä heidän tulevassa elämässään.

Työnantajia profiloidaan myös työntekijöiden arvosteluilla ja palautteella sekä muodollisten arviointien ja tarkastusten tuloksilla. Rekrytointitoimistot voisivat myös käyttää tietoja rekisteröidyistä hakijoista, joilla on vaaditut taidot ja kokemus.

Palkansiirron tehostaminen

Seuraava askel olisi integroida työsopimukset ja työntekijöiden henkilöllisyys palkkamaksuihin sen varmistamiseksi, että työnantajat maksavat palkkoja sopimuksessa sovittujen ehtojen mukaisesti ja ettei laitonta vähennystä tehdä.

Palkkojen rahansiirto kotiin on toinen tuskakohta. Tässäkin tapauksessa blockchain-tekniikka voisi tehdä siirtotyöläisille paljon halvempaa, tehokkaampaa ja nopeampaa rahan lähettämistä perheilleen. Rekrytointialustan integrointi palkkamaksuihin mahdollistaisi kumppanuuden blockchain-pohjaisten ratkaisujen tarjoajien kanssa rahansiirtotilassa.

Fintech-yritykset Aasiassa kehittävät aktiivisesti halpoja blockchain-pohjaisia ​​rahansiirtojärjestelmiä. Yksi tällainen fintech-yritys on Nooan projekti virtaviivaistaa rahalähetyksiä alun perin Japanista Filippiineille oman tunnuksensa perusteella.

Blockchainin avulla sekä lähettäjä että vastaanottaja pystyisivät seuraamaan rahaa ja tietämään tarkalleen, ovatko varat saavuttaneet määränpäänsä vai ei.

Johtopäätös

Blockchain-tekniikka on oikea väline levittää luottamusta, ja meidän on käytettävä sitä vaikuttamaan pysyvästi miljoonien ihmisten elämään.

Clarke Robertson on infrastruktuurin johtaja ja aiemmin ValueCommercen (Japani) varatoimitusjohtaja ja toimii myös WME Limitedin perustajana ja toimitusjohtajana..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me