2 ting du aldrig bør glemme som erhvervsdrivende! Japansk yen og S&P 500 i fokus

Risikosentiment. Hvilken vigtig faktor i den finansielle verden! Frygtens og grådighedens kræfter kolliderer hver dag på markederne. Når der sker store træk, og penge flyver overalt, kan nogle instrumenter give os fingerpeg om, hvorvidt markedsdeltagerne er bange eller grådige.

Ser du, når investorer er sultne efter afkast, kan de ikke lide at narre med aktiver, der ikke giver gode afkast. Ligesom den japanske yen og den schweiziske franc. Disse valutaer giver ikke høje renter og betragtes som aktiver i sikre havne. Det samme tæller for guld, som er et populært instrument i tider med politisk og økonomisk usikkerhed. Lad os ikke glemme den amerikanske dollar, som af mange også betragtes som en sikker havn, selvom den normalt ikke reagerer på risikoaversion med samme intensitet som den japanske yen, for eksempel.  

Så hvad køber investorer, når de når udbytte? Der er mange forskellige aktiver, der giver bedre afkast end for eksempel guld eller den japanske yen. Investorer køber ofte aktier, når de leder efter højere afkast på deres investering. Når de flytter penge til aktier, vil de ofte sælge sikrere aktiver med lavere afkast som den japanske yen for at frigøre de nødvendige midler, som de kan købe disse aktier med. Andre aktiver med højere afkast inkluderer valutapar med høje renter. Ved at købe disse mod lavere rente-valutaer som for eksempel den japanske yen, tjener investorer renter for hver dag, de holder fast i positionen. Dette kaldes en bære handel. Det bringer os til vores første instrument og lektion for i dag. Lad os se på USD / JPY:

 

USD / JPY – Klar til at bevæge sig højere igen?

2 ting du aldrig bør glemme 1USD / JPY dagligt diagram

USD / JPY har været lavere i et stykke tid nu. Dagens udsalg i den japanske yen er dog noget, som bjørnene skal være opmærksomme på. Dagens kraftfulde daglige lys er en trussel mod den bearish struktur på dette valutapar. Selvom parret stadig er i en nedadgående tendens på kort sigt, 200-dages glidende gennemsnit antyder, at parret er i en uptrend når vi ser på det større billede.

I en sund nedadgående tendens, du ønsker ikke at se den type lys, vi så i dag, og du vil heller ikke se en så lav vinkel i tendensen. En anden ting at være opmærksom på er, om vi ser meget mere røde stearinlys end blå stearinlys. I en stærk nedadgående tendens vil de fleste stearinlys have rød farve, hvilket indikerer, at stærk salg er til stede, og at bjørnene er i fuld kontrol. I øjeblikket ser vi ikke denne kvalitet, og vi ser flere og flere hausse lys. Bjørnene skal være forsigtige her.

Den første ting, vi ikke skal glemme som handlende, er at vi ikke har råd til at blive ‘gift’ med en bestemt retningsbestemt bias på et marked. Selvfølgelig er vi nødt til at identificere tendensen og handle i dens retning. Men vi skal være opmærksomme på strukturelle ændringer på markedet og slippe af med vores bias, så snart der er tilstrækkeligt bevis for, at en tendens er forbi. Begyndende handlende hænger ofte fast i deres tro på et finansielt instrument, indtil de har mistet mange penge i stedet for at tilpasse sig dynamiske markedsforhold som en professionel. Siger jeg, at USD / JPY-nedadgående tendens er forbi? Ikke nødvendigvis; men hold øje med strukturen i denne tendens.

Her er et ugentligt diagram, bare for at give dig noget mere perspektiv:

2 ting, du aldrig bør glemme 2Ugentligt USD / JPY-diagram

Her kan vi tydeligt se, at den langsigtede tendens er op, og at prisen holder over 20-EMA og 200-ugers glidende gennemsnit. Den kortsigtede nedadgående tendens, vi har oplevet i de sidste par uger, er blot en rettelse i den større tyretendens. Lad os se om dette par vil holde sig over det 20-ugers eksponentielle glidende gennemsnit og gøre nogle flere fremskridt højere i de kommende uger.

 

S&P 500 – Den fantastiske Bull Trend fortsætter

2 ting du aldrig bør glemme

S&P 500 dagligt diagram

For at vende tilbage til hele stemningsemnet bemærkede jeg i eftermiddags, at da den japanske yen begyndte at sælge aggressivt omkring kl. 15:00 GMT,&P 500 og andre aktieindeks begyndte at bevæge sig ganske impulsivt højere. Dette viser, hvordan risikosentiment påvirkede pengestrømmen i dag. Vi så også et udsalg i den schweiziske franc og i guld, som, som jeg nævnte tidligere, begge er sikre havneaktiver. Så de sikrere aktiver blev handlet for mere risikable aktiver.

Om S&P 500 – styrken og vedholdenheden af ​​denne tendens er bare fænomenal. Den anden ting, vi aldrig bør glemme, er at handle med tendensen. Trenden er din ven. Dette er det vigtigste princip i handel med finansielle instrumenter! Du kunne have købt S&P 500 når som helst i de sidste par årtier, og du ville have haft fortjeneste i dag, hvis du bare holdt fast i din position (er). Ud over dette har de sidste par uger også givet fantastiske handelsmuligheder. Jeg håber, du brugte mit handelstip den 31. januar, da jeg skrev om at købe S&P 500. Her er et link til artiklen: Amerikanske dollar handler på bagsiden, mens aktier korrigerer lavere. Dette ville have gjort dig til en smuk fortjeneste. Jeg er stadig i den lange position, jeg nævnte i den artikel. Tyretrenden er virkelig sund, så jeg har ikke travlt med at tage noget af mit overskud i øjeblikket. Mit stoptab er naturligvis bragt til breakeven. Jeg vil helt sikkert være på udkig efter flere købsmuligheder på S&P i de kommende dage. 

Det bringer os til slutningen af ​​dagens analyse. Husk at tilpasse dig skiftende markedsforhold og handle i retning af den fremherskende tendens. Der er mange penge, der skal tjene derude. Lad os klare det!

Held og lykke med dine handelsgutter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me