Amerikanske dollar bevæger sig lavere til den sidste handelsdag i 2016, Pound bevarer sin Bearish Tilt

De sidste par dage har føltes som en dårlig dag på dybhavet. Valutamarkedet huggede bare meningsløst rundt og skubbede op og ned og frem og tilbage.

 

I dag oplevede vi også en temmelig forgæves dag, hvor mange valutapar korrigerede noget, hvilket betyder, at mange trendhandlere ikke nød en god handelsdag. Måske fik nogle af dem nogle gode poster på tilbagetrækninger, men jeg er sikker på, at mange handlende gav noget overskud i dag.

 

Personligt er jeg ikke skuffet over de sidste par handelsdage. Jeg forventede disse trage handelsbetingelser, hvilket er en normal ting for denne illikvide tid på året. Jeg var dog klar til handling, fordi du aldrig ved, hvornår dette marked vil bryde ud i ekstrem volatilitet. Lad os se, om vi kan se nogle gode muligheder for at starte det nye år med …

 

Det ‘skøre’ pund – GBP / USD

 

Jeg kalder det det skøre pund, fordi denne valuta lige nu er så skrøbelig og virkelig er faldet fra hinanden i de sidste to og et halvt år – hvor den har mistet en massiv 28,7 procent mod Buck. Hvis du ser på dette ugentlige diagram over GBP / USD, vil du forstå, hvad jeg mener:

 

Ugentligt GBP / USD

Hvilken massiv tilbagegang! Naturligvis har hele Brexit-temaet vejet tungt for det britiske pund og fortsætter med at plage denne valuta.

 

De fleste af de største valutaer klarede sig ret godt i forhold til den amerikanske dollar i dag. Mens pundet formåede at udskrive en bullish dag mod dollaren, var dens fremskridt virkelig dårligt sammenlignet med de andre store valutaer. Se på dette daglige diagram over GBP / USD:

 

GBP / USD dagligt diagram

Lad mig zoome lidt ind …

 

GBP / USD dagligt diagram

Jeg kan godt lide at se på en valutas relative styrke eller svaghed. Det behøver ikke nødvendigvis at være en fancy, kompliceret beregning. En erfaren erhvervsdrivende kan let hente en valutas relative styrke ved blot at scanne gennem et par diagrammer.

 

Den svaghed, vi ser i pundet, kan være noget, vi kan drage fordel af i det nye år, hvis det fortsætter. Du må ikke bare sælge pundet blindt. Vi har altid brug for at handle med en plan og søge de mest optimale muligheder for at komme ind på markedet. Der er naturligvis undtagelser – hvis du deltager i en langsigtet handel (som også kaldes en positionshandel), behøver du naturligvis ikke tid til din adgang til den sidste pip. Denne type handel indebærer et bredt stoptab og et mål, der kan tage måneder eller endda år at nå.

 

For mig ville det være vigtigt at se parret bryde lavere og udskrive friske nedture på for eksempel et 4-timers diagram. Først da ville jeg se på at komme kort igen. I det øjeblik parret trækker nogle af sine seneste tab tilbage, så vi er nødt til at se bjørnene tage føringen igen, før vi kan kalde det sikkert at spille kortsiden. Jeg kan især lide denne tilgang på denne tid af året på grund af de unormale handelsbetingelser og let likviditet. Nogle handlende vil selvfølgelig gerne bruge den nuværende retracement til at komme ind til en bedre pris.

 

Dollarswissy (USD / CHF)

 

På trods af dets tilbagegang i dag kan jeg stadig lide den tekniske struktur for USD / CHF. Det billede, jeg får af dette par, er stadig overvældende bullish, og jeg regner med, at vi stadig har en god vej at gå i denne tyretrend. Her er et dagligt diagram over dette store valutapar:

 

USD / CHF dagligt diagram

Jeg kan virkelig godt lide denne tidligere modstandszone, som er blevet en zone med støtte. Vi har allerede haft fire berøringer af denne zone de sidste par handelsdage, og ved hver lejlighed lukkede markedet over den. Jeg er ikke glad for dagens svage tætte, men opadrettede ser stadig meget attraktivt ud for mig. Hvis denne blå supportzone holder, er der en god chance for et stærkt skub højere i de kommende dage og uger.

 

Nyhedsbegivenheder på årets sidste handelsdag

 

I morgen er der ingen vigtige økonomiske datahændelser, der er værd at nævne. Storbritannien og Tyskland lukker dog tidligt, hvilket vil dræne en masse likviditet fra markedet. Dette og den generelle mangel på likviditet kan begrænse markedsbevægelsen i morgen. Dette er dog ikke garanteret, og der kan muligvis være betydelig volatilitet forårsaget af strømme ved udgangen af ​​året og porteføljejusteringer. De mulige effekter af eksterne faktorer bør også tages med i betragtning, da dette kan medføre markedschok selv på årets sidste handelsdag. For eksempel store naturkatastrofer, politisk usikkerhed, krige osv.

Hvis du handler i morgen, held og lykke! Og alt det bedste for 2017 – må du have et usædvanligt velstående år!!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me