EUR / USD krænker den opadgående kanal – et hurtigt dagligt udsyn!

Det EUR / USD valutapar lukkede 1.20724 efter at have placeret en højde på 1.21830 og en lav på 1.20620. Efter stigning i to på hinanden følgende sessioner faldt EUR / USD-parret til et seks-dages lavpunkt på fredag ​​midt i styrken af ​​den brede amerikanske dollar og de stigende amerikanske renter. De mere risikable valutaer, som EUR / USD, blev hårdt ramt af stigende frygt for, at centralbanker bliver nødt til at stramme hurtigere end tidligere forventet. US Dollar Index (DXY) steg til en uges højde på 90.468 i de tidlige europæiske handelstider fredag. På grund af styrken af ​​den amerikanske dollar kombineret med svagheden i Euro, som er en risikovaluta, oplevede EUR / USD-parret et kraftigt fald i sine priser på fredag.

For nylig har fokus på det globale marked udelukkende været på statsobligationsrenterne, især de amerikanske statsobligationer. Forventningerne til stigende inflation er blevet taget aggressivt af markederne, da økonomierne kommer sig på baggrund af ekstremt høje niveauer af finanspolitisk stimulus og meget løs pengepolitik. De 10-årige amerikanske statsobligationsrenter har krydset 1,6-niveauet og handlede på det højeste niveau på et år fredag. Dette styrkede den amerikanske dollar og trak EUR / USD-priserne yderligere nedad.

På datafronten kl. 12:00 GMT kom de tyske importpriser ind og viste en stigning til 1,9% mod de forventede 1,1%, hvilket understøttede euroen og begrænsede yderligere tab i EUR / USD-parret. Kl. 12:45 GMT blev de franske forbrugsudgifter frigivet, hvilket indikerer et fald til -4,6% mod de forventede -3,5%, som vejede euroen og tilføjede tabene i EUR / USD-paret. I februar kom den franske Prelim CPI på -0,1% mod prognosen på -0,3%, hvilket understøttede euroen og begrænsede faldet i EUR / USD-paret. Det franske Prelim BNP for kvartalet faldt til -1,4% mod det forventede -1,35, hvilket vejede på Euro og tilføjede yderligere nedadgående momentum til EUR / USD-paret. Kl. 13:00 GMT kom den spanske Flash-CPI for året ind. Den faldt til 0,0% mod de forventede 0,6% og vejede på Euro, hvilket øgede tabene i EUR / USD-paret.

Fra den amerikanske side, kl. 18:30 GMT, kom Core PCE-prisindekset for januar ind på 0,3% mod de anslåede 0,1%, hvilket understøttede den amerikanske dollar og tilføjede tabene i EUR / USD priser. Varehandelsbalancen for januar viste et underskud på -83,7B mod den estimerede -83,0B, idet den vejede på den amerikanske dollar og begrænsede yderligere tab i EUR / USD. Den personlige indkomst for januar steg til 10,0% mod de anslåede 9,4%, hvilket gav greenback et boost og tilføjede nedadgående pres på EUR / USD.

Personlige udgifter faldt til 2,4% i januar mod de anslåede 2,6%, som vejede den amerikanske dollar og hjalp EUR / USD med at genvinde nogle af sine tab. Prelim Wholesale-varebeholdningerne steg til 1,3% mod de anslåede 0,3%, idet de vejede den amerikanske dollar og begrænsede yderligere ulemper i EUR / USD. Kl. 19:45 GMT kom Chicago PMI for februar ind, hvilket indikerer et fald til 59,5 mod den estimerede 61,0, hvilket lægger pres på den amerikanske dollar og begrænser nedadgående momentum i EUR / USD. Kl. 20.00 GMT kom det reviderede UoM-forbrugersentiment for februar ind. Det forblev i tråd med estimaterne på 76,8. De reviderede forventninger til UoM-inflationen forblev også flade på 3,3%.

Desuden blev Yannis Strournaras, den europæiske centralbanks politiske beslutningstager, den første ECB-embedsmand, der åbent opfordrede til at øge ECB-obligationskøb i et forsøg på at dæmme op for en stigning i låneomkostningerne. Han sagde, at der var en uberettiget stramning af obligationsrenterne, og det ville være ønskeligt for ECB at fremskynde tempoet i PEPP-køb for at bekræfte gunstige finansieringsbetingelser under pandemien. Kommentarerne fra Strournaras lægger mere pres på euroen og trækker EUR / USD-paret længere ned på ulempen.

 

Daglige tekniske niveauer

Support modstand

1.2076 1.2098

1.2062 1.2106

1.2054 1.2120

Pivot Point: 1.2084

EUR / USD handler på 1.2085-mærket og står over for øjeblikkelig modstand på 1.2090-niveauet, mens supporten forbliver på 1.2060-niveauet. Da EUR / USD holder under 50 EMA, ser vi muligvis en fortsættelse af salgstendensen i EUR / USD-parret indtil 1.2060, og under dette kan det næste mål være 1.2020. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me