EUR / USD rikkoo kanavaa ylöspäin – nopea päivittäinen näkymä!

EUR / USD valuuttapari suljettiin 1.20724: ssä, kun se oli asettanut ylin arvon 1.21830 ja alimman arvon 1.20620. Kahden peräkkäisen istunnon nousun jälkeen EUR / USD-pari laski perjantaina kuuden päivän alimmalle tasolle laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin vahvuuden ja Yhdysvaltojen korkojen nousun keskellä. Riskialttiimmat valuutat, kuten EUR / USD, kärsivät voimakkaammin kasvaneiden pelkojen keskellä, että keskuspankkien on kiristettävä aikaisemmin odotettua nopeammin. Yhdysvaltain dollariindeksi (DXY) nousi viikon korkeimmalle tasolle, 90.468, perjantaina Euroopan aikaisin kaupankäyntitunteina. Yhdysvaltain dollarin vahvuuden ja riskivaluutan euron heikkouden takia EUR / USD-parin hinnat laskivat perjantaina jyrkästi.

Viime aikoina maailmanmarkkinoiden painopiste on ollut yksinomaan valtion joukkolainojen tuotoissa, erityisesti Yhdysvaltojen valtiovarainministeriössä. Markkinat ovat ottaneet aggressiivisesti nousevan inflaation odotukset, kun taloudet ovat elpymässä erittäin korkean finanssipoliittisen kannustimen ja erittäin löysän rahapolitiikan takia. Yhdysvaltain valtiovarainministeriön 10 vuoden joukkovelkakirjojen tuotto on ylittänyt 1,6 tason ja oli kaupankäynnin perjantaina vuoden korkeimmalla tasolla. Tämä vahvisti Yhdysvaltain dollaria, vetämällä EUR / USD-hinnat edelleen alaspäin.

Tietorintamalla, kello 12:00 GMT, Saksan tuontihinnat nousivat 1,9 prosenttiin verrattuna odotettuun 1,1 prosenttiin, mikä tuki euroa ja rajoitti mahdolliset tappiot EUR / USD-parissa. Klo 12.45 GMT Ranskan kuluttajamenot vapautettiin, mikä osoittaa laskua -4,6 prosenttiin verrattuna ennustettuun -3,5 prosenttiin, joka painoi euroa ja lisäsi tappioita EUR / USD-parissa. Helmikuussa Ranskan alustava kuluttajahintaindeksi oli -0,1%, kun ennuste oli -0,3%, mikä tuki euroa ja rajoitti EUR / USD-parin laskua. Ranskan alustava bruttokansantuote laski vuosineljänneksen aikana -1,4 prosenttiin odotettua -1,35 vastaan, painottaen euroa ja lisäämällä edelleen laskusuuntausta EUR / USD-parille. Klo 13.00 GMT tuli espanjalainen vuoden flash-kuluttajahintaindeksi. Se laski 0,0 prosenttiin ennustettuun 0,6 prosenttiin verrattuna ja painoi euroa, mikä lisäsi EUR / USD-parin tappioita..

Yhdysvaltojen puolelta, klo 18.30 GMT, Core PCE -hintaindeksi oli tammikuussa 0,3% verrattuna arvioituun 0,1%: iin, mikä tuki Yhdysvaltain dollaria ja lisäsi Yhdysvaltain dollarin tappioita. EUR / USD hinnat. Tavarakaupan saldo oli tammikuussa alijäämäinen -83,7B verrattuna arvioituun -83,0B, mikä painoi Yhdysvaltain dollaria ja rajoitti mahdolliset lisätappiot EUR / USD: ssä. Tammikuun henkilökohtaiset tulot nousivat 10,0%: iin arvioituihin 9,4%: iin verrattuna, mikä kasvatti dollaria ja lisäsi EUR / USD: n laskupainetta..

Henkilökohtaiset kulut laskivat tammikuussa 2,4 prosenttiin verrattuna arvioituun 2,6 prosenttiin, joka painoi Yhdysvaltain dollaria ja auttoi EUR / USD: tä palauttamaan osan tappioistaan. Prelim-tukkumyyntivarastot nousivat 1,3 prosenttiin arvioituihin 0,3 prosentteihin nähden. Ne painavat Yhdysvaltain dollaria ja rajoittavat mahdollisia muita heikommia puolia EUR / USD: ssä. Klo 19.45 GMT saapui helmikuun Chicagon PMI, mikä osoitti pudotuksen 59,5: een arvioituun 61,0: een nähden, mikä aiheutti painetta Yhdysvaltain dollariin ja rajoitti EUR / USD: n laskusuuntaista vauhtia. Klo 20.00 GMT saapui helmikuun tarkistettu UoM-kuluttajien mielipide. Se pysyi 76,8: n arvioiden mukaisena. Myös tarkistetut ulkomaankaupan inflaatio-odotukset pysyivät vakaina 3,3 prosentissa.

Lisäksi perjantaina Euroopan keskuspankin päätöksentekijästä Yannis Strournarasista tuli ensimmäinen EKP: n virkamies, joka vaati avoimesti EKP: n joukkovelkakirjojen ostojen lisäämistä, jotta voidaan pysäyttää lainakustannusten nousu. Hän sanoi, että joukkolainojen tuottoja kiristettiin perusteettomasti, ja olisi suotavaa, että EKP kiihdyttäisi PEPP-ostojen tahtoa vahvistaakseen suotuisat rahoitusolosuhteet pandemian aikana. Strournaraksen kommentit painostavat euroa enemmän ja vetävät EUR / USD-parin edelleen alaspäin.

 

Päivittäiset tekniset tasot

Tukea vastarintaa

1.2076 1.2098

1,2062 1,2106

1.2054 1.2120

Kääntökohta: 1.2084

EUR / USD käy kauppaa 1.2085 -merkillä, ja se kohtaa välitöntä vastarintaa 1.2090-tasolla, kun taas tuki pysyy 1.2060-tasolla. Koska EUR / USD on alle 50 EMA: n, EUR / USD-parin myynti voi jatkua 1.2060: een saakka, ja tämän alapuolella seuraava tavoite voi olla 1.2020. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me