Bitcoins plads i Vietnams fremtid

Bitcoin er, ligesom de fleste andre kryptovalutaer, noget, der vejer tungt for hovedet på regulatorer og økonomer i de udviklede lande. Som betalingsmiddel og generel monetær værdi, der ikke er baseret på nationale fiat-valutaer, har konceptet været i stand til radikalt at ændre måden, hvorpå transaktioner, men også ting som BTC-investering, fungerer over hele kloden.

Imidlertid er bitcoin-konceptet for det meste noget, der primært er forbundet med landene i den såkaldte “første verden” eller de udviklede lande over hele kloden. Når det kommer til lande, der er under udvikling, og de lande, der stadig er uudviklede (bortset fra overførselsfunktionen i digitale valutaer), opfatter mange de samme nationer som værende ude af kryptovalutasløjfen.

Men dette er ikke en fast regel, og der er mange eksempler, der viser et andet billede. For nylig trådte nationen Vietnam ind i kampen som en af ​​disse stater med et ønske om at legalisere og anerkende BTC i landet. Dette kan have en betydelig indvirkning på ikke kun den digitale valuta, men også den samme nation og regionen Sydøstasien.

Hanoi 2018-planen

Nyhederne fra Vietnam stammer fra det højeste kontor i landet – premierministeren. Ifølge en erklæring har landet en nu godkendt plan om formelt at anerkende bitcoin som en form for gyldig betaling. Planen bestemmer, at denne anerkendelse skal finde sted inden 2018, hvilket sætter den i et tidsvindue på ca. 18 måneder afhængigt af fortolkningen af ​​slutdatoen.

Premierminister Nguyen Xuan Phuc fra Vietnam gav landets centralbank opgaven med at skabe de juridiske rammer for, at dette kunne finde sted. Vietnams ministerium for offentlig sikkerhed og finansministeriet deltager i den samme proces.

For nu blev det afsløret, at det første trin i processen vil være en mellemstatlig vurdering af, hvordan den samme proces skal tilgås. Det skal være afsluttet inden august 2018, hvorefter rammen for legaliseringen vil blive skabt.

Beskatning

Da dokumentet vedrørende legalisering er udarbejdet, vil Vietnams embedsmænd have en yderligere opgave – at finde ud af beskatning af kryptovaluta. Beskatningsproblemet finder sted sammen med legaliseringen og skal løses inden juni 2019.

Dette betyder, at Vietnam i 2020 planlægger at have både et juridisk system til brug af kryptokurrency (i det mindste BTC) og en måde at beskatte det samme økosystem på. Mens den er ambitiøs, er planen på ingen måde umulig for den store asiatiske nation.

På samme tid signaliserer det et stort skift i Vietnams tilgang til kryptokurver. I 2014 erklærede dens regering, at forbrugerne skal være opmærksomme på de risici, der er forbundet med digitale valutaer. Men på samme tid har dens centralbank tydeligvis arbejdet på en form for adoptionsplan. For nu ser det ud til, at den samme plan er fuldt i bevægelse.

En vanskelig historie

Ud af alle de nationer i verden, der kæmpede for deres uafhængighed af kolonimagt, har ikke mange haft en så forfærdelig nyere historie som Vietnam. Tidligere kendt som Indokina kæmpede det en bitter krig i 1950’erne for at få uafhængighed af Frankrig. Men dette var ingen steder på skalaen af, hvad der skulle komme i form af borgerkrigen, der splittede landet i halvdelen, mod nord mod syd.

I konflikten, der fungerede som en fuldmægtig for fjendtligheder i den kolde krig, endte Vietnam-Vietnam fuldstændig ødelagt med millioner af døde, men førte også til en klar sejr fra det kommunistiske nord, som forenede landet og blev en af ​​de vigtigste regionale spillere, dog altid fra en mindre end fremtrædende rolle.

I årtierne efter Vietnamkrigen kæmpede landet for at befri Cambodja fra Røde Khmer og mod dets juggernaut af nabo Kina, hvilket resulterede i ødelæggelse og død for den kæmpende nation. Man kunne argumentere for, at først efter slutningen af ​​1980’erne og sammenbruddet af Warszawapagten faldt et syn af fred over Vietnam.

Som historien nogle gange viste, kan vanskeligheder og modgang skabe en spektakulær kapacitet til genopbygning og forandring. I Vietnam’s tilfælde var der lignende kræfter i spil i de foregående årtier, og nu ser det ud til, at en anden nation vil blive medlem af den asiatiske tigerklub..

Skiftende tider

Efter den komplekse geopolitiske isolation og mange konflikter, både store og små, begyndte siden at vende sig mod Vietnam med begyndelsen af ​​det 21. århundrede. På det tidspunkt skabte nationen diplomatiske forbindelser med alle andre lande i verden og begyndte et program for økonomisk udvikling.

Siden da har Vietnam en af ​​de hurtigst voksende økonomier i verden. Dette skyldtes dels den overordnede tilstand af industriel og økonomisk trængsel, hvor opbygningen var lettere på grund af den katastrofale vækst, som Vietnam tidligere havde.

Forbedrings- og udviklingscyklussen fortsætter, især takket være landets geografi – det er grundlæggende omgivet af stærke industrielle produktionscentre, hovedsageligt Kina, men også andre nationer i Fjernøsten. At bygge mod det samme mål ser ud som en logisk mulighed for enhver udvikling, som Vietnam måtte være på udkig efter.

En digital fremtid

Det faktum, at Vietnam er ved at gøre bitcoin til en lovlig ækvivalent med enhver anden fiat-valuta, viser imidlertid en anden tankegang. I dette fremtidige Vietnam virker muligheden for at generere job og indtægter relateret til digitale valutaer som en smart idé. I dag bruger millioner bitcoin at gamble online, opnå lån, sælge og købe ting online og gøre meget mere.

At komme til en position, hvor Vietnam kunne udnytte sit intellektuelle potentiale i stedet for rent manuelt, er en fantastisk mulighed for en regional nation, ikke kun Hanoi. Det samme ville bedre forberede Vietnam på fremtiden, hvor fremstillingen vil blive forstyrret, ligesom de fleste traditionelle industrier.

At have bitcoin som en lovlig valuta synes mere end rimeligt, især fordi mange nationer i den bredere region stadig vil bruge digitale valutaer kun gennem humanitære programmer. Hvis Vietnam kommer til BTC-legaliseringen inden for den planlagte tidsramme, er det næsten sikkert, at dette meget vil hjælpe det med at nå deres høje vækstniveau i det næste årti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me