Nationale digitale valutaer i underudviklede lande

I de sidste par år har der været en masse snak om ideen om, at centrale nationale banker udvikler deres egne digitale valutaer. Mens store virksomheder, der endda er uden for FinTech-branchen, har været i denne proces i lang tid, uden tvivl selv før blockchain kom på scenen, nationale ventures er kun begyndt at skære op efter at bitcoin og andre kryptokurver allerede etablerede sig.

I dag, især i Fjernøsten, Europa og Nordamerika, arbejder mange statslige agenturer med at udvikle en eller anden ansøgning om delt digital hovedbog, hvad enten det er en valuta, dokumentsporingsordning eller noget andet. Imidlertid har de fleste af disse fælles tanken om, at disse finder sted i udviklede lande og generelt rige lande på planeten.

Som ofte i verdensøkonomiens historie ser det ud til, at dem med mindst mulig indflydelse eller monetære midler igen udelades af denne langsomt brændende teknologiske revolution. Mens lande, der er i udviklingsfasen, stadig holder fast ved blockchain-toget, er de fleste underudviklede nationer ikke engang på radaren i blockchain-økosystemet, bortset fra ting som humanitær bistand.

Men nu kan et stykke nyt være en god indikator for, at denne tendens begynder at ændre sig. Her er en opdeling af, hvordan digitale valutaer kan opstå i underudviklede lande, og også hvordan dette kan være en stor spilændring for alle deres borgere.

Det palæstinensiske problem

Når det kommer til underudviklede lande, er Palæstina sandsynligvis et af de mest dygtige eksempler. Placeret ved siden af ​​eller inde i Israel, afhængigt af hvem der bliver spurgt, er Palæstinas nabo en af ​​de mest udviklede og organiserede nationer i den eurasiske region. Palæstinensiske territorier er derimod alt andet end.

Siden midten af ​​2010 splittede landet Palæstina ikke kun geografisk, men også politisk. Vestbredden er under kontrol af fortsættelsen af ​​PLO’s militære og politiske bevægelse, der nu driver regionen som Fatah. Ved strandlinjen ved Middelhavet drives Gazastriben af ​​Hamas, efter at den vandt lokalvalg for mere end ti år siden.

Endelig er der også en del af Jerusalem, der regnes som et palæstinensisk område, hvilket gør situationen fuldstændig blandet både i politisk og økonomisk forstand. Når tilstedeværelsen af ​​israelske militære og sikkerhedsstyrker føjes til ligningen, er det tydeligt, hvorfor Palæstina er både fattig og utrolig kompliceret for enhver form for udvikling eller investering, der ikke er grundlæggende humanitær hjælp.

Men der er et initiativ, der forsøger at bruge begrebet en digital valuta og anvende det i dette barske sociale og politiske miljø.

Det palæstinensiske pund

Palæstinas monetære myndighed ser ud til at være på udkig efter en måde at opbygge sin egen kryptokurrency på. Historien blev dækket af Reuters, der rapporterede, at nøglemanden fra den palæstinensiske monetære myndighed, Azzam Shawwa, sagde, at organisationen søger en løsning svarende til bitcoin for sin centrale valuta, som fra nu af ikke eksisterer.

På dette tidspunkt bruger territorierne en blanding af euro og US dollar som middel til monetær transaktion. Selvfølgelig bruger de, der interagerer med de israelske virksomheder, også shekelen, men ikke i omfanget af de vestlige globale valutaer. På grund af de store forhindringer forbundet med enhver mulig oprettelse af en traditionel fiat-valuta (grundlæggende er institutionen forbudt at gøre dette) og udskrivning af disse penge til befolkningen, kan den mere effektive rute muligvis dække det eneste digitale princip.

Shawwa erklærede også, at den samme digitale valuta muligvis har en slags fysisk vare brugt som base, som kunne være reserver, olie eller guld. Selvom dette naturligvis ikke er det samme som et bitcoin-netværk, som i dag er meget brugt til alt fra online BTC kasinoer til digital valutahandel, og som anvender hashkraften som understøttende værdi. Men sammen med forskellene ville konceptet være umådeligt nyttigt for alle, der bor i det palæstinensiske område.

På grund af ustabilitetsfaktoren er tjenester som PayPal ikke tilgængelige i territorierne, mens almindelige banktjenester også er meget komplekse enheder for de almindelige borgere. Nu svarede Den Palæstinensiske Monetære Myndighed ikke på spørgsmålet, hvornår det palæstinensiske pund muligvis blev sat i live, men institutionen ønsker at se det blive lanceret i perioden de næste fem år.

Levedygtigt alternativ

Der er et enormt potentiale for denne type udvikling i verdens fattige nation, selvom det måske ikke ser ud som det. Kerneideen, der gør det muligt for dette trin at finde sted, er den udbredte brug af smarte digitale enheder som smartphones og tablets. Dette kombineret med udviklingen af ​​mobilnetværk giver selv de fattigste regioner et vist niveau af internetforbindelse.

Dette er alt, hvad der er nødvendigt for at en digital valuta kan fungere. Derudover er der flere store globale initiativer, der aktivt forsøger at give internetadgang til forskellige dele af verden uafhængigt af mobilnetværksinfrastrukturen. Når et af disse initiativer bliver en succes, vil forbindelsesniveauerne for de fattige regioner gå endnu længere op understøttet af den stadigt faldende pris på low-end smartphones

I denne opsætning ville oprettelse af en digital valuta kræve lidt ressourcer fra enhver regering. Selvfølgelig er opbygning af den digitale valuta kun det første skridt mod dens vedtagelse, og der vil helt sikkert være mange løbende problemer med den. Nogle kan i teorien, som en pludselig stigning i prisen, efterfulgt af en hurtig salgsperiode, potentielt synke den samme valuta på en måde, der ligner en økonomisk eller finansiel boble, der sprænger.

Men den samme valuta skal opfattes som en yderligere del af en national infrastruktur, der i øjeblikket mangler i mange lande. Selvom det bestemt ikke vil være perfekt med det samme (eller endda nogensinde), giver det stadig noget folk i de underudviklede lande kan bruge til at forbedre deres liv.

Dette er dybest set alt, der repræsenterer udviklingsprocessen for enhver region. Med digital valuta, der fungerer på nationalt plan, kunne enkeltpersoner og derefter større grupper af mennesker finde en vej ud af fattigdom, hvilket er en vej, som hele landet til sidst kunne følge.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me