Bullish Bias dominerer råolie – understøttet af optimisme over en potentiel vaccine!

I løbet af tirsdagens asiatiske handelstider lykkedes det WTI-råoliepriserne at udvide den bullish strækning fra den foregående dag. De ramte det højeste niveau siden marts, over midten af ​​$ 43,00-mærket, hovedsageligt på grund af den fremherskende optimisme over en potentiel vaccine mod det meget infektiøse coronavirus, som i sidste ende fremkaldte håb om en genopretning i brændstofefterspørgslen og bidrog til gevinsterne i rå.

Bortset fra dette kunne årsagen til gevinsterne i råolie også være forbundet med friske rapporter, der tyder på, at den amerikanske præsidentskifte endelig er startet, hvilket giver politisk sikkerhed. Desuden blev stemningen omkring råolie forbedret yderligere af det fornyede håb om, at organisationen for olieeksportlande (OPEC) og dens allierede vil opretholde deres nuværende produktionsrestriktioner. Dette har tendens til at lette frygt for overforsyning og øger oliepriserne.

Det positive markedssentiment spiller også en vigtig rolle for at understøtte de højere afkast på råoliepriserne over dammen. Den optimistiske stemning på markedet understøttes af håb om en coronavirusvaccine og Brexit-samtaler, som har bidraget til, at den brede amerikanske dollar ikke har fået nogen tilflugtsbud, hvilket får den til at falde lavere på dagen. Til gengæld har dette også spillet en førende rolle i understøttelsen af ​​råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. Omvendt kan gevinsterne i råoliepriserne begrænses af bekymringerne over optrapningen af ​​COVID-19-pandemien, som fortsat fremmer frygt for fornyede lockdowns i flere lande. WTI råolie handles i øjeblikket til 43,50 og konsolideres i et interval mellem 42,83 og 43,56.

Som vi allerede har nævnt, fungerede markedssentimentet positivt på dagen, da det bullish udseende af aktier i Asien og Stillehavet og gevinsterne i de amerikanske aktiefutures tendens til at fremhæve det risikofyldte humør. Årsagen bag risikosituationen på markedet kunne tilskrives en kombination af faktorer – det være sig den fornyede optimisme over en mulig vaccine mod det stærkt infektiøse coronavirus eller sikkerheden omkring den amerikanske valgovergang, for ikke at glemme de kommende Brexit-samtaler , alt har begunstiget markederne på Wall Street for nylig. Det blev vidne til efter S&P 500 Futures steg over 18 point eller 0,52% intradag. Dette positive markedssentiment spillede en væsentlig rolle i understøttelsen af ​​de højere afkast på råoliepriserne.

Det er værd at huske, at der i øjeblikket er tre levedygtige coronavirusvacciner, hvor AstraZeneca PLC (LON: NASDAQ: AZN) tilføjer sin kandidat til Pfizer Inc (NYSE: NYSE: PFE) og Moderna Inc (NASDAQ: NASDAQ: MRNA). USA har meddelt, at det sandsynligvis vil starte et vaccinationsprogram inden 12. december. Denne positive udvikling omkring COVID-19-vaccinen favoriserer den risikofyldte stemning på markedet. Andetsteds yder de optimale udskrifter af de amerikanske PMI’er i november yderligere støtte til optimisterne.

På forsiden har det amerikanske aktiemarked fået et ekstra løft fra nyheden om, at den amerikanske præsident Donald Trump i sidste ende har accepteret hans fiasko i det nylige valg og har beordret General Services Administration at starte magtskiftet til den valgte præsident Joe Biden. Dette har skabt politisk sikkerhed og øget stemningen på aktiemarkederne. I mellemtiden har samtalerne om Janet Yellens tilbagevenden til det amerikanske policy board, denne gang som finansminister, også ydet en vis støtte til aktiemarkederne.

Som et resultat kunne den bredt baserede amerikanske dollar ikke opnå nogen bullish trækkraft og forblive baisse på dagen, da der stadig er tvivl om det globale økonomiske opsving fra COVID-19. Derudover spillede risikosituationen på markedet, bakket op af optimismen over en potentiel vaccine mod det stærkt smitsomme coronavirus, også en vigtig rolle i at underminere den amerikanske usikker dollar. Tabene i den amerikanske dollar er dog blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på yderligere tab i råoliepriserne, da olieprisen er omvendt relateret til prisen på greenback. I mellemtiden var kl. 22:02 ET (02:02 GMT) det amerikanske dollarindeks, der sporer greenback mod en spand andre valutaer, faldet med 0,03% til 92,487.

Over havet blev gevinsterne i råolie yderligere styrket af håbet om, at organisationen for olieeksportlande (OPEC) og dens allierede, en gruppe ledet af Rusland og kendt som OPEC +, vil opretholde sine nuværende produktionsrestriktioner. Denne nyhed har en tendens til at lette bekymring for overforsyning og øge råoliepriserne. Desuden har de stigende odds for en blød Brexit-aftale også haft en bullish indvirkning på råoliepriserne.

Omvendt kunne gevinsterne i råolie begrænses af den igangværende frygt for stigende antal COVID-19 tilfælde i USA, Europa og nogle af de bemærkelsesværdige asiatiske nationer, der løbende fremmer frygt for fornyede lockdowns i flere lande. Dette er også blevet en nøglefaktor, der har holdt låg på eventuelle yderligere gevinster i råoliepriserne. Det er værd at minde om, at Europa og USA indfører begrænsning af lås-bag-bag-lås midt i et stigende antal coronavirus-sager.

Ser vi fremad, vil markedshandlerne holde øje med kommentarer fra BOJ og Federal Reserve-politikere, som sandsynligvis vil underholde markedsaktører, midt i en let datakalender. Alt i alt mister opdateringerne omkring Brexit, koronavirusproblemer og amerikanske stimuluspakkenyheder ikke nogen betydning. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me