Nouseva ennakkoluulo hallitsee raakaöljyä – tukee optimismi mahdollisesta rokotteesta!

Tiistaina Aasian kaupankäynnin aikana WTI-raakaöljyn hinnat onnistuivat pidentämään edellisen päivän noususarjaa. Ne nousivat maaliskuun korkeimmalle tasolle, keskitason – 43,00 dollarin yläpuolelle – lähinnä johtuen yleisestä optimismista erittäin tarttuvan koronaviruksen potentiaalista rokotetta kohtaan, mikä lopulta ruokki toiveita polttoainekysynnän elpymisestä ja edisti raakaöljyn voittoja.

Tämän lisäksi syy raakaöljyn voittoihin voi liittyä myös uusiin raportteihin, jotka viittaavat siihen, että Yhdysvaltain presidentinvaihto on vihdoin alkanut, mikä tarjoaa poliittista varmuutta. Lisäksi raakaöljyä ympäröivää tunnetta paransivat uudestaan ​​toiveet siitä, että öljynviejämaiden järjestö (OPEC) ja sen liittolaiset säilyttävät nykyiset tuotantorajoitukset. Tämä helpottaa ylitarjonnan pelkoja ja nostaa öljyn hintaa.

Elinvoimaisella markkinatunnelmalla on myös tärkeä rooli korkeamman tuottoisimman raakaöljyn hinnan tukemisessa koko lampi. Nousevaa markkinatunnelmaa tukevat toiveet koronavirusrokotteesta ja Brexit-neuvottelut, jotka ovat osaltaan johtaneet laajapohjaisen Yhdysvaltain dollarin epäonnistumiseen saamasta turvapaikkahintoja, mikä on aiheuttanut sen nousun matalammaksi päivänä. Tällä puolestaan ​​on ollut johtava rooli raakaöljyn hinnan tukemisessa, koska öljyn hinta liittyy päinvastoin Yhdysvaltain dollarin hintaan. Sitä vastoin raakaöljyn hintojen nousua voi rajoittaa huoli COVID-19-pandemian kärjistymisestä, mikä lisää edelleen pelkoa lukkojen uusimisesta useissa maissa. WTI-raakaöljyn kaupankäynnin arvo on tällä hetkellä 43,50 ja se on vahvistumassa välillä 42,83 – 43,56.

Kuten olemme jo maininneet, markkinoiden kaupankäynti sujui positiivisesti päivänä, kun Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden nouseva ulkonäkö ja Yhdysvaltain osakemarkkinoiden voitot korostavat yleensä riskialttiutta tunnetta. Syy riskialttiiden markkinoiden taustalle voi kuitenkin johtua useista tekijöistä – olipa kyse sitten uudesta optimismista erittäin tarttuvan koronaviruksen mahdollisen rokotteen suhteen tai Yhdysvaltojen vaaleihin liittyvästä varmuudesta, unohtamatta tulevia Brexit-neuvotteluja , kaikki on suosinut Wall Streetin markkinoita viime aikoina. Se todistettiin S: n jälkeen&P 500 Futures nousi yli 18 pistettä eli 0,52% päivänsisäisesti. Tällä pirteällä markkinatunnelmalla oli merkittävä rooli korkeatuottoisemman raakaöljyn hinnan tukemisessa.

On syytä muistaa, että tällä hetkellä on kolme elinkelpoista koronavirusrokotetta, ja AstraZeneca PLC (LON: NASDAQ: AZN) lisäsi ehdokkaansa Pfizer Inc: n (NYSE: NYSE: PFE) ja Moderna Inc: n (NASDAQ: NASDAQ: MRNA) rokotteisiin. Yhdysvallat on ilmoittanut aloittavansa rokotusohjelman todennäköisesti 12. joulukuuta mennessä. Nämä COVID-19-rokotetta koskevat myönteiset tapahtumat suosivat riskialtista tunnelmaa markkinoilla. Muualla USA: n marraskuun optimistiset tulosteet antavat lisätukea optimisteille.

Yhdysvaltojen osakemarkkinat ovat saaneet lisäsysäyksen uutisista, joiden mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on viime kädessä hyväksynyt epäonnistumisensa äskettäisissä vaaleissa ja käskenyt General Services Administrationia aloittamaan vallanvaihdoksen presidentiksi valitulle Joe Bidenille. Tämä on lisännyt poliittista varmuutta ja lisännyt tunnetta osakemarkkinoilla. Sillä välin Janet Yellenin paluusta Yhdysvaltain toimintalautakuntaan, tällä kertaa valtiovarainministerinä, käytävät neuvottelut ovat myös antaneet jonkin verran tukea osakemarkkinoille.

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei saavuttanut nousua, mikä pysyi laskevana päivänä, koska COVID-19: n maailmantalouden elpymisestä on edelleen epäilyksiä. Tämän lisäksi riskialttiilla markkinoilla vallitsevalla mielipiteellä, jota tukee erittäin tarttuvan koronaviruksen potentiaalista rokotetta koskeva optimismi, oli myös tärkeä rooli turvallisen turvasataman Yhdysvaltain dollarin heikentämisessä. Yhdysvaltain dollarin tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen ylimääräisillä tappioilla, koska öljyn hinta on kääntäen sidottu dollarin hintaan. Samaan aikaan kello 22.02 ET (02:02 GMT) Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen ämpäriin nähden, oli pudonnut 0,03% 92,487: een..

Meren toisella puolella raakaöljyn kasvua tukivat toiveet siitä, että öljyä vievien maiden järjestö (OPEC) ja sen liittolaiset, Venäjän johtama ryhmä, joka tunnetaan nimellä OPEC +, noudattavat nykyisiä tuotantorajoituksia. Tämä uutinen pyrkii lieventämään ylitarjontaa ja nostamaan raakaöljyn hintoja. Lisäksi pehmeän Brexit-kaupan kasvavilla kertoimilla on myös ollut nouseva vaikutus raakaöljyn hintoihin.

Päinvastoin, raakaöljyn voitot voidaan rajoittaa jatkuvilla peloilla COVID-19-tapausten määrän lisääntymisestä Yhdysvalloissa, Euroopassa ja joissakin merkittävissä Aasian maissa, jotka lisäävät jatkuvasti pelkoa lukkojen uusimisesta useissa maissa. Tästä on myös tullut keskeinen tekijä, joka on pitänyt kannen raakaöljyn hintojen mahdollisilla lisänousuilla. On syytä muistaa, että Eurooppa ja Yhdysvallat asettavat takaisinkytkentärajoituksia koronavirustapausten lisääntyessä..

Tulevaisuudessa markkinakauppiaat pitävät silmänsä BOJ: n ja keskuspankkien päättäjien kommenteista, jotka todennäköisesti viihdyttävät markkinatoimijoita kevyen datakalenterin keskellä. Kaiken kaikkiaan Brexitin, koronaviruksen ongelmien ja Yhdysvaltojen ärsykepakettiuutisten ympärillä olevat päivitykset eivät menetä merkitystä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me