Bullish Bias understøtter priserne på råolie – Risiko for følelser i leg!

WTI Råolie understøttes, men det lykkedes ikke at udvide sin bullish rally den foregående dag og forbliver deprimeret omkring niveauet 41,40, da den næste bølge af lockdown i hele verden truer med at underminere efterspørgslen efter råolie igen, hvilket holder råoliepriser under pres. Lad mig minde dig om, at priserne på råolie genvundet tidligere på ugen, efter at Pfizer meddelte, at de havde opnået en succesrate på 92% i sit forsøg med en COVID-19-vaccine. Oliepriserne forbedredes yderligere, da OPEC-medlem Algeriet antydede, at OPEC + kunne uddybe gruppens produktionsnedskæringer i januar.

På trods af dette var gevinsterne i råoliepriserne midlertidige eller kortvarige midt i blandede signaler om coronavirus (COVID-19) og de amerikanske valgresultater, for ikke at glemme OPECs forventninger til efterspørgslen. Bortset fra dette kunne de store tab i råoliepriserne også tilskrives de seneste rapporter, der tyder på, at OPECs olieproduktion i oktober steg med 320.000 BPD i kølvandet på genoptagelsen i Libyens produktion. I mellemtiden styrken i det bredt baserede USA. dollar, støttet af det blandede markedssentiment, spiller også en vigtig rolle i at underminere råoliepriserne, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar.

Men tabet i råolie blev begrænset af det fremherskende håb om yderligere stimulus og en coronavirus-vaccine, som noget genoplivede håbet om en stabil rebound i det globale energibehov. I øjeblikket handler råolie til 41,47 $ og konsolideres i intervallet mellem 41,39 og 41,67.

Taler om negativer, bekymringerne over den anden bølge af coronavirus og frygt for fornyede lockdown-foranstaltninger over hele verden truer løbende genopretningen af ​​efterspørgslen efter råolie. Det skal bemærkes, at coronavirus (COVID-19) tager en betydelig vejafgift på USA. I henhold til den seneste rapport rapporterer landet dagligt med sager, der svarer til mere end 100K om dagen. I det væsentlige leverer alle amerikanske stater konstant COVID-19-statusrapporter samt rekordantal hospitalsindlæggelser og daglige sager, der overstiger 100.000 i de sidste par dage. Som et resultat har New York erklæret kl. udgangsforbud på barer, fitnesscentre og restauranter i et forsøg på at bremse spredningen. Det er værd at nævne, at COVID-19 indlæggelser i USA i øjeblikket overstiger 60.000.

Ud over USA indførte Europa også lockdowns igen i sidste uge, hvilket lægger yderligere pres på olieefterspørgslen. I henhold til den seneste rapport har Sverige erklæret en delvis låsning og lukker barer og restauranter for første gang siden virussens start. Således vil begrænsning af ryg-til-bag-låsning have en øjeblikkelig negativ indvirkning på transportbrændstof, da flere mennesker bliver hjemme om aftenen.

Ud over virusproblemer kan årsagen til de baisse råoliepriser også være forbundet med den langvarige kamp mellem USA og Kina, som løbende tager fart. På bagsiden fortsætter genoptagelsen af ​​den libyske olieproduktion med til at fremkalde bekymringerne for overforsyning, hvilket også spillede en vigtig rolle i undermineringen af ​​råoliepriserne. Det blev også reporteret, at OPECs olieproduktion i oktober steg med 320.000 BPD.

Bortset fra dette blev faldet i råoliepriserne yderligere styrket, efter at OPEC sænkede sin prognose for en vækst i den globale olieefterspørgsel til 6,25 millioner tønder om dagen (BPD) i 2021 fra 7 millioner BPD i juli-rapporten. OPEC tilføjede, at efterspørgslen efter råolie forventes at blive alvorligt hæmmet med hensyn til transport.

 

Markedshandelsstemningen har dog blinket blandede signaler siden dagen startede. Som et resultat kunne blandet handel tilskrives de blandede signaler vedrørende coronavirus (COVID-19), og den globale pengepolitik bevæger sig, for ikke at glemme de amerikanske valgresultater. Det skal bemærkes, at de førende vaccineproducenter som Pfizer og Moderna konstant kæmper for at finde den bedste kur mod den dødbringende virus. Rygterne omkring den amerikanske stimulus og en yderligere forbedring af forbindelserne mellem USA og Japan under den demokratiske ledelse har også bidraget til at begrænse tabene i form af markedets handelsstemning.

Som et resultat mislykkedes den brede amerikanske dollar ikke at udvide sin stagnation natten over og kom under et vis salgstryk på dagen midt i et fremherskende markedssentiment. Desuden kan tabene i greenback også være forbundet med de stigende COVID-19-infektionsrater i USA og Europa, som fortsat fremmer tvivl om det økonomiske opsving i USA. Tabene i den amerikanske dollar er dog blevet en nøglefaktor, der har været med til at begrænse tabene i råoliepriserne. Dette skubbede oliepriserne højere, da prisen på olie er omvendt relateret til prisen på den amerikanske dollar. I mellemtiden faldt US Dollar Index, der sporer greenback mod en spand med andre valutaer, til 92.922.

.

På den bullish side blev tabene i råoliepriserne yderligere begrænset, da OPEC-medlem Algeriet antydede, at OPEC + kunne uddybe koncernens produktionsnedskæringer i januar. Det skal bemærkes, at den algeriske energiminister Mohamed Arab sagde den foregående dag, at OPEC + sandsynligvis ville forlænge olieproduktionsnedskæringerne til 2021 eller uddybe dem afhængigt af markedsforholdene. Disse positive kommentarer hjalp til med at begrænse nedbrydningstab i olie.

Fremadrettet vil markedshandlerne holde øje med den amerikanske økonomiske kalender, som fremhæver de seneste data om amerikansk inflation og ledige fordringer. I mellemtiden mister opdateringer om Brexit-handelsforhandlingerne ikke nogen betydning dagen. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me