Nouseva ennakkoluulo tukee raakaöljyn hintaa – mielialan riski pelissä!

WTI Raakaöljyä tuetaan, mutta se ei onnistunut jatkamaan edellisen päivän noususuuntaansa, mutta se oli edelleen masentunut noin 41,40: n tasolle, koska seuraava lukkojen aalto kaikkialla maailmassa uhkaa jälleen heikentää raakaöljyn kysyntää, mikä pitää raakaöljyn hinnat paineen alla. Haluan muistuttaa teitä siitä, että raakaöljyn hinnat kohosivat aiemmin viikolla sen jälkeen, kun Pfizer ilmoitti saavuttaneensa COVID-19-rokotteen kokeilussa 92 prosentin onnistumisasteen. Öljyn hinta parani entisestään, kun OPEC: n jäsen Algeria vihjasi, että OPEC + voisi syventää ryhmän tuotantoleikkauksia tammikuussa.

Tästä huolimatta raakaöljyn hintojen nousu oli väliaikaista tai lyhytaikaista, keskellä koronavirusta (COVID-19) ja Yhdysvaltain vaalien tuloksia vaihtelevin signaalein, unohtamatta OPECin kysyntänäkymiä. Tämän lisäksi raakaöljyn hintojen voimakkaat menetykset voidaan katsoa johtuvan viimeisimmistä raporteista, joiden mukaan OPEC: n öljyntuotanto kasvoi lokakuussa 320 000 BPD Libyan tuotannon palautumisen seurauksena. Samaan aikaan vahvuus laaja-alaisessa Yhdysvalloissa. Sekalaisen markkinatunnelman tukemalla dollarilla on myös tärkeä rooli raakaöljyn hintojen heikentämisessä, koska öljyn hinta on kääntäen suhteessa Yhdysvaltain dollarin hintaan.

Mutta raakaöljyn menetykset rajoitti yleinen toivo ärsykkeistä ja koronavirusrokote, joka hieman herätti toiveet maailmanlaajuisen energiantarpeen tasaisesta noususta. Tällä hetkellä raakaöljyn kauppa on 41,47 dollaria ja se on vahvistumassa välillä 41,39 ja 41,67.

Negatiivisuudesta puhuen, huoli koronaviruksen toisesta aallosta ja pelot uusituista lukitustoimista kaikkialla maailmassa uhkaavat jatkuvasti raakaöljyn kysynnän elpymistä. On huomattava, että koronavirus (COVID-19) vie merkittävän tullin Yhdysvalloissa. Viimeisimmän raportin mukaan maa raportoi ennätystapaukset päivittäin yli 100 kt päivässä. Pohjimmiltaan kaikki Yhdysvaltojen osavaltiot toimittavat jatkuvasti lisääntyviä COVID-19-tilaraportteja sekä ennätysmäärän sairaalahoitoja ja päivittäisiä tapauksia, jotka ylittivät 100 000 viime päivinä. Tämän seurauksena New York on ilmoittanut klo 22.00. ulkonaliikkumiskielto baareissa, kuntosaleilla ja ravintoloissa pyrkien hillitsemään leviämistä. On syytä mainita, että COVID-19-sairaalahoito Yhdysvalloissa on tällä hetkellä yli 60 000.

Yhdysvaltojen lisäksi Eurooppa asetti viime viikolla uudelleen sulkemiset, mikä lisää paineita öljyn kysyntään. Viimeisimmän raportin mukaan Ruotsi on ilmoittanut osittaisesta sulkemisesta sulkemalla baareja ja ravintoloita ensimmäistä kertaa viruksen alkamisen jälkeen. Tällöin takaisinkytkentärajoituksilla on välitön negatiivinen vaikutus liikennepolttoaineeseen, koska useammat ihmiset pysyvät kotona ilta-aikana.

Virusvaurioiden lisäksi laskusuuntaisen raakaöljyn hinnan syy voi liittyä myös pitkään jatkuneeseen Yhdysvaltain ja Kiinan väliseen taisteluun, joka on jatkuvasti piristymässä. Toisaalta Libyan öljyntuotannon jatkuminen ruokkii ylitarjonnan huolta, jolla oli myös tärkeä rooli raakaöljyn hinnan heikentämisessä. Lisäksi todettiin, että OPEC: n öljyntuotanto lokakuussa nousi 320 000 BPD: llä.

Tämän lisäksi raakaöljyn hintojen lasku vahvistui entisestään sen jälkeen, kun OPEC laski ennustettaan öljyn maailmanlaajuisen kysynnän kasvua 6,25 miljoonaan barreliin päivässä (BPD) vuodeksi 2021 heinäkuun raportissa ilmoitetusta 7 miljoonasta BPD: stä. OPEC lisäsi, että raakaöljyn kysynnän odotetaan vakavasti heikentävän kuljetuksia.

 

Markkinakaupan ilmapiiri on kuitenkin vilkkunut sekaisin signaaleihin päivän alusta lähtien. Tämän seurauksena sekakauppa saattoi johtua koronavirusta (COVID-19) koskevista sekoitetuista signaaleista, ja maailmanlaajuinen rahapolitiikka etenee, unohtamatta Yhdysvaltojen vaalien tuloksia. On huomattava, että johtavat rokotevalmistajat, kuten Pfizer ja Moderna, taistelevat jatkuvasti löytääksesi parhaan mahdollisen parannuskeinon tappavalle virukselle. Yhdysvaltojen kannustimesta ja Yhdysvaltain ja Japanin suhteiden parantumisesta demokraattisen johdon alla olevat huhut ovat myös auttaneet rajoittamaan tappioita markkinoiden kaupankäynnissä.

Tämän seurauksena laajapohjainen Yhdysvaltain dollari ei pidentänyt yön yli tapahtuvaa nousuputkeaan ja joutui jonkin verran myyntipainetta päivän aikana vallitsevan riskialttiiden markkinoiden keskuudessa. Lisäksi dollarin tappiot saattavat liittyä myös COVID-19-infektioprosenttien nousuun Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mikä lisää edelleen epäilyjä Yhdysvaltain talouden elpymisestä. Yhdysvaltain dollarin tappioista on kuitenkin tullut keskeinen tekijä, joka on auttanut rajoittamaan raakaöljyn hinnan menetyksiä. Tämä nosti öljyn hintaa korkeammalle, koska öljyn hinta liittyy käänteisesti Yhdysvaltain dollarin hintaan. Samaan aikaan Yhdysvaltain dollari-indeksi, joka seuraa dollarin palautusta muiden valuuttojen joukosta, laski 92,922: een.

.

Nousevalla puolella raakaöljyn hinnan menetyksiä rajoitettiin edelleen, kun OPEC: n jäsen Algeria vihjasi, että OPEC + voisi syventää ryhmän tuotantoleikkauksia tammikuussa. On huomattava, että Algerian energiaministeri Mohamed Arab sanoi edellisenä päivänä, että OPEC + todennäköisesti pidentää öljyntuotannon leikkauksia vuoteen 2021 tai syventää niitä markkinaolosuhteiden mukaan. Nämä myönteiset kommentit auttoivat rajoittamaan öljyn häviötappioita.

Markkinakauppiaat pitävät silmänsä eteenpäin Yhdysvaltain talouskalenterissa, joka tuo esiin viimeisimmät tiedot Yhdysvaltain inflaatiosta ja työttömistä korvauksista. Sillä välin päivitykset Brexitin kauppaneuvotteluissa eivät menetä mitään merkitystä päivällä. Onnea!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me