Forex-signaler Amerikansk session Kort, 10. september – Endnu en god indtjenings- og beskæftigelsesrapport fra Storbritannien

I dag har de finansielle markeder igen været temmelig stille. Risikostemningen forbliver positiv, og kommentarer fra Kina hjælper med at holde stemningen sådan. Kinas premierminister Li sagde i morges, at “handelsforhandlinger vil gøre fremskridt”, og de fjernede også investeringskvoter. Et interessant stykke i dag var en rapport fra Reuters, der foreslog, at Bank of Japan nu er mere åben for at diskutere yderligere monetære lempelser i næste uge. Dette bør holde JPY bearish i nogen tid.

Den største begivenhed i dag var dog beskæftigelses- og indtjeningsrapporten fra Storbritannien. Det ledighedsprocenten krydsede lavere til 3,8% mens indtjeningen sprang højere igen til 4,0% 3M / Y. Især beskæftigelse og indtjening overrasker fortsat markederne for godt, da de fortsætter med at stige, på et tidspunkt hvor resten af ​​økonomien er på vej mod en recession. Skønt Storbritannien måske snævert undgår en recession efter nogle positive tal, vi har set i denne uge, men det er stadig for tidligt at fortælle.

Den europæiske session

 • Fransk og italiensk industriproduktion – Sidste måneds rapport viste et stort fald i industriproduktionen i Frankrig med 2,3% i juni. Selvom produktionen forventedes at blive positiv i juli og stige med 0,5%, men den gik glip af forventningerne og voksede kun med 0,3% i stedet. I Italien faldt industriproduktionen også i juni med 0,2% som sidste måneds rapport viste, som blev revideret lavere i dag til -0,3%. Dagens rapport forventedes at vise endnu et fald på 0,1% i juni, men faldet var større med 0,7%. Fremstillingen fortsætter med at lide i Europa.
 • UK beskæftigelsesrapport – ILO-ledigheden forventedes at forblive uændret, men den tikkede ned til 3,8% fra 3,9% forventet og tidligere. Ændring af jobløse krav i august kom på 28,2k. Det forrige nummer stod på 28,0k, som blev revideret til 19,8k. Ændring i beskæftigelsen kom på 31.000 mod 55.000 forventet, ned fra 115.000 tidligere. Beskæftigelsen er fortsat ret stærk i Storbritannien.
 • UK indtjeningsrapport – Det gennemsnitlige indtjeningsindeks forventedes at forblive uændret i dag på 3,7%. Men det gennemsnitlige indtjeningsindeks gør endnu et spring til 4% i juli. Juni-tallet blev også revideret højere fra 3,7% til 3,8%. Den gennemsnitlige ugentlige indtjening ekskl. Bonusser kom også højere på 3,8% mod forventet 3,7% 3 mio. / År, men tippede ned fra 3,9% tidligere. Indtjening året før blev + 4,2%, hvilket er det højeste tal siden februar 2010. I reelle tal ses den gennemsnitlige ugentlige indtjening på + 2,1% 3 mio. / År, hvilket er den stærkeste måling siden september 2015.
 • Ingen backstop-alternativer endnu til den irske grænse – Irlands minister for europæiske anliggender, Helen McEntee, kommenterede i morges og sagde, at de endnu ikke ser noget reelt bevis for backstop-alternativer. Situationen på Brexit ændrer sig hver dag, men de har ikke haft noget forslag fra Storbritannien om en backstop, der kun er Nordirland. Så intet håb om en aftale dengang.
 • Ingen finanspolitisk stimulans for Scholz – Den tyske finansminister, Olaf Scholz, sagde tidligere i dag, at de gør, hvad der er nødvendigt uden ny gæld. 2020-budgettet er ekspansivt, hvilket vil tackle store udfordringer, herunder globale handelstvister. Tyskland er ikke i en krise, har en solid finansposition. Vi vil reagere, hvis der skulle være en krise.

Den amerikanske session

 • Carney lyder ikke for bekymret – Bank of England formand Mark Carney kommenterede for et stykke tid siden, at BOE ikke ser store ubalancer i økonomien, der normalt ville fremskynde afmatning. BOE har værktøjerne til at håndtere økonomisk afmatning. Økonomier har finanspolitisk plads til at håndtere recession, men det er ikke ubegrænset. Vi nærmer os en global likviditetsfælde.
 • Canadiske husstarter og byggetilladelser – Husstarter steg med 222.000 i juli i Canada som sidste måneds rapport viste. Antallet for august forventedes at køle ned til 213.000, men de steg yderligere til 227.000. Bygningstilladelser sendte to virkelig dårlige måneder i de sidste to målinger, hvilket viser et fald på 13,0% i maj og et fald på 3,7% i juni. Juni blev revideret i dag til -3,1%. Byggetilladelser forventedes at blive positive i juli og stige med 2,1%, men vi oplevede en stigning på 3,0% i dag, hvilket slog forventningerne.
 • OPEC’s Barkindo Sounding Optimistic on Oil – OPECs generalsekretær sagde lige, at de har været meget konservative med efterspørgselsprognoser. Oliemarkedet drives ikke af fundamentale forhold. Han ser ingen recession i horisonten og sagde, at den amerikanske økonomi klarer sig godt.

Trades in Sight

Bearish EUR / GBP

 • Tendensen er skiftet til bearish
 • Tilbagetrækningen højere tidligere i dag er komplet
 • De 20 SMA skubber prisen lavere

De 20 SMA yder modstand igen, da nedtendensen er genoptaget

EUR / GBP havde været i en stærk bullish tendens siden begyndelsen af ​​maj, men i begyndelsen af ​​august skiftede tendensen til baisse, da euroen strakte sit fald, mens GBP vendte højere. De 20 SMA (grå) leverede modstand i starten, men tendensen aftog i de følgende uger, og større MA’er tog det job. Skønt nedtendensen genoptages igen i sidste uge, og 20 SMA ser ud til at have forvandlet sig til modstand igen og dræbt tilbagetrækning højere og skubbet prisen lavere. Så presset er fortsat nede på dette par.

Afslutningsvis

GBP er igen blevet bullish i dag efter at have set nogle positive produktionsdata i går og den store beskæftigelses- og indtjeningsrapport i dag. Brexit kan blive forsinket igen, hvilket betyder, at vi måske bliver vidne til en bullish fase i GBP-par i de kommende uger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me