Daglig briefing, 15. januar – Alt hvad du behøver at vide om guld på fredag!

Happy Friday-forhandlere, I løbet af fredagens tidlige asiatiske handelssession lykkedes det gule metal at stoppe sin tabte streak natten over og trak nogle beskedne bud omkring midten af ​​$ 1.800-niveauet, da den forværrede coronavirus (COVID-19) situation og den kinesisk-amerikanske krig holdt markedets handelsstemning under pres, hvilket til gengæld gav noget støtte til priserne på det sikre havnemetal. Tabet på aktiemarkedet blev yderligere styrket, efter at Frankrig indførte en ny landsdækkende lockdown, som øjeblikkeligt rejste bekymring over økonomisk opsving og gav yderligere støtte til guldpriserne.

I mellemtiden tilføjede geopolitikken i Mellemøsten (spændinger mellem Iran og USA) og spændingerne mellem Storbritannien og Kina over stramningen af ​​importlovene yderligere pres på markedets handelsstemning, der understøtter det ædle metal. I modsætning hertil er optimismen over for de potentielle koronavirusvacciner og sandsynligheden for en yderligere amerikansk finansiel støttepakke blevet kritiske faktorer, der holder låg på eventuelle yderligere gevinster i priserne på gulmetal. Guld handles i øjeblikket til 1.851,68 og konsolideres i intervallet mellem 1.845,55 og 1.885,68.

Imidlertid kunne de globale aktiemarkeder ikke standse deres negative resultater natten over og forblev sure, midt i kinesisk-amerikanske spændinger og voksende koronavirusfrygt. På den kinesisk-amerikanske front viste den amerikanske præsident Donald Trump for nylig sin vilje til at indføre nye sanktioner over for embedsmænd og virksomheder for påståede ugjerninger i det sydkinesiske hav og indføre et investeringsforbud mod yderligere ni kinesiske virksomheder med mistanke om bånd til det kinesiske militær, herunder planmager Comac og telefonproducent Xiaomi (OTC: XIACF) Corp. Til gengæld har den kinesiske ambassade som svar på udenrigsministeriets bemærkninger den 7. januar beskyldt Washington for at “fastgøre politiske og ideologiske mærker om økonomiske og handelsmæssige spørgsmål og udnytte sin statsmagt til slå ned på udenlandske virksomheder under påskud af national sikkerhed. ” Disse skridt vil yderligere øge spændingerne med Kina, og frygten for en fuldgyldig handel / politisk krig mellem USA og Kina har vejet ind på markedets handelsstemning og ses som kritiske faktorer, der har fastholdt GULD priser højere.

Ud over dette kunne årsagen til det bearish handelsstemning også være forbundet med bekymringer om stigende antal COVID-19 tilfælde og økonomisk smertefulde hårde lockdowns. Med det stigende tempo i nye virussager bliver de globale lockdowns også aggressive. I henhold til den seneste rapport har Frankrig indført en ny landsdækkende lockdown, mens den tyske kansler Merkel angiveligt ønsker at skærpe den tyske lockdown. Derudover er over 22 millioner mennesker i øjeblikket under strenge lockdown-betingelser i Kinas Hebei-provins, der omgiver Beijing. Begrænsningerne blev indført, efter at landet onsdag sendte det største antal nye Covid-19-infektioner på over fem måneder.

Som et resultat formåede den brede amerikanske dollar at afslutte sin tabt streg natten over og kantede højere under den tidlige asiatiske session, da investorerne begyndte at vise præference for de sikre havneaktiver i kølvandet på en risikofri markedsstemning. Gevinsterne i den amerikanske dollar synes imidlertid relativt upåvirket af fremskridtene med den amerikanske stimuluspakke, der har tendens til at undergrave den amerikanske valuta. Som vi allerede har nævnt flere gange, forventes den valgte præsident Joe Biden at afsløre sine planer for den næste runde af amerikansk finanspolitisk stimulus (som kan være værd $ 2T) kl. 00:15 GMT. Dermed er gevinsterne i den amerikanske dollar blevet en kritisk faktor, der har begrænset eventuelle yderligere stigninger i GULD priser, da prisen på guld er omvendt relateret til prisen på greenback. Ser fremad vil markedsaktørerne holde øje med frigivelsen af ​​US Core Retail Sales m / m sammen med Retail Sales m / m. Bortset fra dette vil den valgte præsident Bidens tale også blive fulgt nøje. I mellemtiden forventes det britiske BNP m / m og godshandelsbalance også at blive frigivet senere i dag. Og selvfølgelig vil opdateringer omkring den kinesisk-amerikanske kræsning og virusproblemer ikke miste deres betydning på dagen.

Daglig support og modstand

S1 1.803,95

S2 1.825,34

S3 1.835,82

Pivot Point 1.846,73

R1 1.857,21

R2 1.868,12

R3 1.889,51

GULD fortsætter med at handle sidelæns inden for et bredt handelsinterval fra 1.862 til 1.829. Det ædle metal, GULD, sandsynligvis finder øjeblikkelig modstand ved 1.853 og 1.863. På den nedre side forventes ædle metaller at finde støtte ved 1.833. Overtrædelse af dette 1.833 supportniveau kan åbne yderligere plads til salg indtil 1.820-niveauet i dag. De 50 perioder EMA og RSI er til støtte for bias ved salg. Manglen på økonomiske begivenheder holder imidlertid markedet urolig mellem niveauet 1.843 og 1.829. Held og lykke!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me